Nyhetskanalen > Nyheter

Monday, 22 April, 17:53

Nyhetskanalen - 19 jul 11 kl. 13:41

Svåra alger i KinaSemesterfirarna i Qingdao i nordöstra Kina, möttes av ett grönt hav på måndagen då en 400 meter lång matta av alger täckte både strand och hav..
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Kina, Qingdao

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svåra, algeri , Kina
GöteborgsPosten - 12 apr 19 kl. 13:35

Volvo börjar tillverka populär suv i Kina

Högre efterfrågan får Volvo Cars att börja tillverka modellen XC40 vid Geelys fabrik i Luqiao, söder om Shanghai i Kina..

YA - 16 dec 13 kl. 07:15

Alger och solceller prisas

Foto: Moa Dahlin/ Fredrik Ekblad
Den ena framställer hållbar energi, den andra utvinner olja ur växthusodlade alger. I kväll prisas Ola Jönsson och Fredrika Gullfot, när årets miljöpris delas ut på kommunfullmäktiges sammanträde.
Med Simris Alg har växthusen i Hammenhög fått ett nytt liv.

Trelleborgs Allehanda - 26 sep 11 kl. 06:30

Alger lockar internationella gäster

Foto: Jenny Isaksson
Trelleborg har länge varit ökänt för lukten från ruttnande alger.
Alger som vattenrening. Alger som biogas.

YLE - 05 jul 13 kl. 11:13

Varning för blåalger

Rodnaden på huden kan bero på annat än solen. Orsaken kan vara blåalger i vattnet. Det absolut farligaste sättet att utsätta sig för blåalger är att andas in det i samband med vattenångan i bastun.

YLE - 18 feb 16 kl. 10:25

Alger som tillverkare av omega 3-fettsyror

De omega 3-fettsyror som vi köper i butiken kommer vanligen från fet fisk, t.ex. isländsk sill.

YLE - 26 jul 16 kl. 11:59

Värmen kan föra med sig blågröna alger

Österbotten är skonat från rikliga algblomningar men värmen kan påverka. Många gläds över att sommarvärmen har kommit på riktigt den här veckan och med den brukar det även komma blågröna alger. Hittills i sommar har Österbotten varit förskonat till största delen men om värmen håller i sig så kan det ändras Tidigare i sommar rapporterades det om små mängder blågröna alger i Larsmosjön och Karperöfjärden men annars har det inte rapporterats om några större mängder i Österbotten i sommar.

BT - 24 sep 14 kl. 07:58

Alger kan bli rena medicinen på SP

Alger intresserar all fler. En unik forskningsanläggning på SP ska ge svar på frågor kring framtidens drivmedel och medicin. Ett 50-tal gäster från hela Skandinavien var på plats i går när SP:s nya algforskningsstation invigdes.

YLE - 28 jul 16 kl. 12:48

Finlands miljöcentral: Rikligt med blågröna alger

Mängden blågröna alger har ökat från och med förra veckan, meddelar Finlands miljöcentral. Mängden alger har ökat både på havsområden och i sjöar. I Bottenhavets södra delar, Skärgårdshavet, västra Finska viken och i de norra delarna av Östersjöns huvudbassäng är algbeståndet rikligt.

YLE - 07 jul 17 kl. 16:03

Blågröna alger i Karperöfjärden

Blågröna alger upptäcktes vid Carpella i Korsholm på fredagsmorgonen. Kommunen avråder från att simma i vattnet. På en skala från noll till tre bedömdes läget som en tvåa vid stranden i Karperöfjärden, berättar Marica Stolpe, Miljö- och hälsoinspektör vid Västkustens miljöenhet i Korsholm.

YLE - 06 jul 16 kl. 12:50

Alger kan bli bioenergi och rena avloppsvatten

Alger är mer än bara sörja vid badstränder. Ett samnordiskt forskningsprojekt som Vasa universitet deltar i ska utreda hur man utvinner energi ur alger. När man odlar alger uppstår biomassa som kan användas när man producerar bioenergi.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.