SR > Nyheter

Friday, 19 April, 15:50

SR - 19 jul 11 kl. 13:41

Tidningskrönikan: Om brittiska tidningsskandalenFlera ledarsidor tar i dag upp Rupert Murdochs utfrågning i det brittiska parlamentet om avlyssningsskandalen. Liberala Nerikes Allehanda skriver om Murdoch och hans journalistik som enligt tidningen består av en satsning på brott, skandaler och sport vilket visade sig vara en väg mot framgång hos läsarna. Oberoende socialdemokratiska Aftonbladet glider in på ämnet etik och skriver att skandalen runt Murdochs medieimperium inte handlar om bra eller dålig journalistik. Man bör i stället diskutera vilka möjligheter den enskilde journalisten har att upprätthålla ett journalistiskt ideal. Krönikör: Anna Eriksson..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Rupert Murdochs, Nerikes Allehanda, Murdoch, Aftonbladet, Murdochs, Eriksson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TidningskrönikanOm , brittiska, tidningsskandalen
NT - 25 sep 12 kl. 13:16

Tidningskrönikan bort från Lunchekot

Den traditionella tidningskrönikan försvinner från Lunchekot i Sveriges Radios P 1. I stället inrättas en mediekrönika som kommer att sändas i P 1:s morgonsändningar. Som namnet antyder breddas innehållet till att inte bara redovisa åsikter från ledarsidor i landets tidningar.

Barometern - 28 apr 14 kl. 10:05

I döda tidningars sällskapKrönikan:

Vad har en pensionerad politisk redaktör som år 2013 dagligen publicerar en handskriven väggtidning i sitt köksfönster i Ängelholm gemensamt med en i slutet av 1700-talet på Galgberget halshuggen arvinge till Falu Weckoblad?
Svaret är att minibiografier över dessa två personer – Birgit Björneskog och Johan Adolf Axmar – ryms innanför pärmarna på journalisten Bo Östmans tidningskrönika Från bly till padda (Reinhold Media). Här tillgängliggörs blad efter blad ur den konservativa/moderata pressens annaler.

Cornucopia - 22 jan 15 kl. 18:18

Totalförsvaret som genväg runt EU:s jordbrukspolitik

Jag har börjat som krönikör hos Jordbruksaktuellt (JA) och Skogsaktuellt (SA), där jag kommer skriva en krönika vardera per månad. Den första krönikan hos JA handlar om att ett återupprättat totalförsvar kan vara en väg runt EU:s jordbrukspolitik för Sveriges del, då försvarspolitik fortfarande är varje lands ensak.
JA har en upplaga på 78 500 exemplar och går ut till alla Sveriges lantbruk.

Barometern - 28 apr 14 kl. 10:05

I döda tidningars sällskap

Krönikan: Vad har en pensionerad politisk redaktör som år 2013 dagligen publicerar en handskriven väggtidning i sitt köksfönster i Ängelholm gemensamt med en i slutet av 1700-talet på Galgberget halshuggen arvinge till Falu Weckoblad? Svaret är att minibiografier över dessa två personer – Birgit Björneskog och Johan Adolf Axmar – ryms innanför pärmarna på journalisten Bo Östmans tidningskrönika Från bly till padda (Reinhold Media). Här tillgängliggörs blad efter blad ur den konservativa/moderata pressens annaler.

Barometern - 28 apr 14 kl. 10:05

I döda tidningars sällskap

Krönikan: Vad har en pensionerad politisk redaktör som år 2013 dagligen publicerar en handskriven väggtidning i sitt köksfönster i Ängelholm gemensamt med en i slutet av 1700-talet på Galgberget halshuggen arvinge till Falu Weckoblad? Svaret är att minibiografier över dessa två personer – Birgit Björneskog och Johan Adolf Axmar – ryms innanför pärmarna på journalisten Bo Östmans tidningskrönika Från bly till padda (Reinhold Media). Här tillgängliggörs blad efter blad ur den konservativa/moderata pressens annaler.

YLE - 09 jul 16 kl. 15:53

Så var EM 2016: Bäst, sämst, charmigast, mest överskattat – och All Star-elvan

Vem har gjort EM:s snyggaste mål? Vilken var den bästa matchen? Hur är det med klaraste floppen, värsta bortförklaringen och sämsta medieanalysen?

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Kraftig ökning av uppsagda tjänstemän

Antalet uppsägningar ökar. Trygghetsrådet, som hjälper tjänstemän att finna nya arbeten har märkt en ökning med 26 procent de första kvartalet i år..

SR - 1 timme sedan

Många döda efter kyrkras i Sydafrika

I Sydafrika har 13 personer omkommit i samband med att en kyrka rasat ihop norr om hamnstaden Durban, i östra Sydafrika..

SR - 2 timmar sedan

Skråmos barn ett steg närmare Sverige

IS-rekryteraren Mikael Skråmos barn har av kurdiska myndigheter i Irak getts klartecken att föras från flyktingläger i Syrien till det svenska konsulatet i staden Erbil i Irak, rapporterar TV4..

SR - 3 timmar sedan

Rumäniens justitieminister avgår

I Rumänien avgår justitieministern efter en öppen konflikt med det egna partiet. Ministern har motsatt sig lagändringar som kritiker anser kommer att stoppa åtal mot korruptionsanklagade politiker.

SR - 4 timmar sedan

Snart avgörs vem som skrattar sist i Ukrainas val

Presidentvalet står mellan en 41-årig politiskt oprövad tv-komiker och den tolv år äldre kritiserade sittande presidenten. I dagarna avgörs vem av dem som ska styra Ukraina de närmaste åren..

SR - 6 timmar sedan

Brutal norsk behandling av samer undersöks

I Norge granskas nu statens tidigare hårda förnorskningspolitik mot samer. – Den ledde till ett skambeläggande av samers språk och kultur, säger Dagfinn Høybråten som leder Norges nya sannings- och försoningskommission..

SR - 7 timmar sedan

IS-återvändare för upp lag och ordning på agendan

Ämnet lag och ordning får allt större uppmärksamhet i medierna, det visar Mediemätaren som Sifo gör för Ekot..

SR - 7 timmar sedan

Journalist dödad under upplopp i Nordirland

En kvinnlig journalist har dött av skottskador under oroligheter i Londonderry i Nordirland..

SR - 9 timmar sedan

Muellerapporten skapar nya frågeställningar

Debatten om rysslandsutredningen har tagit ny fart i USA efter att Robert Muellers rapport nu är offentlig. Vissa pusselbitar har fallit på plats, men rapporten har samtidigt väckt många nya frågor..

SR - 12 timmar sedan

Torsken och skrubbskräddan konkurrerar om Östersjön

De senaste 40 åren har mängden av plattfisken skrubbskrädda ökat i centrala Östersjön samtidigt som torsken har minskat, det enligt en avhandling från SLU..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.