Nyteknik > Teknik

Saturday, 20 April, 03:32

Nyteknik - 19 jul 11 kl. 12:31

Så kan Afrika få kyla från havet- Vi försöker få biståndsminister Gunilla Carlsson och svenska företag att satsa på den välkända havsvattentekniken OTEC för att ge Afrikas länder både el, vatten och kyla..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Afrika, Gunilla Carlsson, OTEC, Afrikas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan , Afrika, , kylafrån , havet
Dalarnas tidningar - 07 mar 14 kl. 06:35

Moraflickor saknar värmen i Afrika

Två tjejer från Mora har i fem månader varit på besök i Kapstaden. En stad som Charles Darwin beskrev som en vacker och säregen plats vid foten av enorm barriär, Taffelberget, vars toppar går bortom molnen. Där fann de två både värme och kyla..

YLE - 15 mar 17 kl. 10:38

Våren är här - i alla fall svanarna

Fåglarna har börjat återvända med besked till Österbotten efter övervintring på olika håll i Europa och Afrika. Ett säkert vårtecken är svanarna som man kunde se redan i början av mars på Söderfjärden i Vasa. Fågelskådare Ari Lähteenpää är ofta ute på Söderfjärden för att bonga vårens fåglar.

Sydsvenskan - 29 jan 11 kl. 19:25

Manifestation mot våldet i Rosengård

Foto: Linda Axelsson
Det började trögt, men tog sig. Över 900 skrev på upprop mot våld.
Juan Salim såg sig omkring på den kalla parkeringsplatsen.

Sydsvenskan - 29 nov 11 kl. 06:30

Dödsstöten nära för Kyotoprotokollet

Ödesveckor­na för Kyotoprotokollet inleddes igår i Durban i Sydafrika. Det bindande avtalet om minskade klimatutsläpp håller på att löpa ut och miljöminister Lena Ek (C) mer hoppas än tror på en fortsättning.
STOCKHOLM.

Sydsvenskan - 18 okt 13 kl. 13:00

Värmen gynnar G & L Beijer

Tredje kvartalet i år var det bästa kvartalet hittills för Malmöbolaget G & L Beijer beträffande både omsättning och resultat.Industrihandelsföretaget redovisar för kvartalet en vinst före skatt på 138 miljoner kronor för perioden jämfört med en vinst på 111 miljoner kronor motsvarande period förra året. Omsättningen steg samtidigt med sex procent till 1 830 miljoner kronor.

BT - 02 dec 13 kl. 08:13

Ska simma från Stockholm till Göteborg på sex veckor: "Det kommer vara tufft"

Jonas Colting planerar för sin tuffaste utmaning hittills. Att simma mellan Stockholm och Göteborg. För att samla in pengar till välgörenhet och rent vatten.

Nyheter 24 - 11 dec 13 kl. 14:03

Äventyrarens experttips: Så överlever du en isbjörnsattack

Johan Ernst Nilson har har gjort 28 expeditioner till ett hundratal länder, däribland paddlat kanot till Afrika och bestigit Mount Everst. Nyligen släppte han boken "Pole 2 Pole" om sin expedition mellan Nord– och Sydpolen. Vad är det absolut viktigaste att ha med sig för att överleva på Antarktis?

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 timmar sedan

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - 21 timmar sedan

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 21 timmar sedan

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 20 timmar sedan

”Grova fel i verktygen som mäter klimatavtryck”

LÄSARBREV. Jag hittar både grova fel och förvirrande uppgifter när jag kollar mitt klimatavtryck. Verktygen borde ju hjälpa mig att göra rätt miljöval.

Nyteknik - 21 timmar sedan

Vostok 1 – den första bemannade rymdresan

Kosmonauten Jurij Gagarin skrevs in i historien när han år 1961 blev den förste människan i rymden. Hans bana runt jorden varade i 108 minuter och var en av Sovjetunionens största segrar i Kalla kriget..

Nyteknik - Igår: 21:17

Efter lastbilar – Nikolas oväntade lansering

Bolaget breddar sitt utbud från vätgas- och batteridrivna lastbilar. Nu presenterar Nikola ett elektrifierat terrängfordon på 590 hk och en el-vattenskoter..

Nyteknik - Igår: 15:00

Eldriven Jaguar blev årets bil

För andra gången har en elbil kammat hem utmärkelsen World car of the year. Volvo var nominerat med fick se sig slaget..

Nyteknik - Igår: 15:00

Det här är 42.000 år gammalt flytande blod

Hästen är över 42.000 år gammal. Nu har ett forskarlag lyckats extrahera flytande blod från kärl i det välbevarade fölets hjärta..

Nyteknik - Igår: 14:30

Crispr har använts för att behandla cancerpatienter

För första gången har cancerpatienter i USA behandlats med hjälp av Crispr-Cas9. Gensaxen har använts för att få T-celler att gå till angrepp och förstöra cancerceller..

Nyteknik - Igår: 13:44

Därför är du mer frestande för myggor när du är svettig

Du har grävt i trädgårdslandet, eller varit ute på en joggingrunda, och sätter dig för att pusta ut. Plötsligt är du omringad av surr och känner små svidande hugg när myggorna attackerar. Känns det bekant?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.