DN > Ekonomi

Saturday, 20 April, 03:34

DN - 19 jul 11 kl. 12:05

Avlyssningsskandalen började med hemliga uppgifter om ett knäDe senaste veckorna har avlyssningsskandalen kring News of the World briserat. Men härvan började långt tidigare än så. DN.se ger en bakgrund till händelsen som just nu skakar Storbritannien..
Läs mer på DN
Läs mer om:
News, World, Storbritannien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avlyssningsskandalenbörjade med , hemliga, uppgifterom ett , knä
Cornucopia - 11 nov 16 kl. 12:25

Försvarsutskottet läckte hemliga uppgifter igen - trots informerade om straffpåföljd

Riksdagens Försvarsutskott har återigen läckt hemliga uppgifter. Det handlar om Försvarets invändningar mot byggandet av den ryska gasledningen Nordstream 2, vilka drogs bakom låsta dörrar efter att ordföranden Allan Widman informerat om att detta var hemligt och belagt med straff att föra vidare.


SvD lägger ut uppgifter om vad för invändningar Försvarsmakten lämnat in i sitt hemligstämplade remisssvar, sedan dessa redovisats för försvarsutskottet.

Cornucopia - 23 sep 16 kl. 10:11

Försvarsutskottet läcker som ett såll - lär knappast informeras om kvalificerat hemliga uppgifter

Det har de senaste dagarna kommit höga skrik från försvarsutskottet i riksdagen kring varför de inte informerades om fast stationering av trupp på Gotland eller inte fått veta något om det kvalficerat hemliga skarpa hot mot Sverige som låg till grund för detta. Men den om och om igen dokumenterade verkligheten är att försvarsutskottet läcker som ett såll och därför endast bör få tillgång till ofarlig information.
Försvarsutskottet består av ett antal riksdagsledamöter som fokuserar på försvarsfrågor, och det är det utskott där riksdagen primärt diskuterar försvarspolitik.

YLE - 02 feb 15 kl. 04:17

Polisen läckte ut hemliga uppgifter

En man från Vasaområdet blev tagen för fortkörning och fick sätta sig i polisbilen. Men den följden att han fick ta del av hemliga uppgifter. Det inträffade i höstas.

Sydsvenskan - 23 jan 18 kl. 13:06

Obehöriga hade tillgång till hemliga uppgifter på Transportstyrelsen

Obehöriga hade tillgång till hemliga uppgifter i samband med att Transportstyrelsen lade ut känslig it-drift på entreprenad. Det uppger myndigheten själv i en egen utredning som nu presenteras. Enligt rapporten var hemliga uppgifter därmed i formell men.

Västerbottens Folkblad - 11 mar 16 kl. 07:38

Hemliga uppgifter publicerades

Umeå kommun lex Sarah anmäls efter att de av misstag publicerat hemliga uppgifter om privatpersoner. Av misstag råkade sekretessbelagda uppgifter publiceras på Umeå Kommuns externa hemsida.Händelsen som inträffade vid ett tillfälle i februari har lex Sarah anmälts.

Expressen - 28 dec 17 kl. 19:54

Hemliga uppgifter skickades i vanligt mejl av regeringskansliet

Regeringskansliet skickade hemliga uppgifter i vanligt mejl. Känsliga och sekretesskyddade uppgifter skickades från näringsdepartementet till den engelska konsult som landsbygdsminister Sven-Erik Bucht använt sig av, visar SVT Nyheters granskning. Näringsdepartementet bekräftar uppgifterna.

Expressen - 11 okt 14 kl. 11:34

Juholt läckte hemliga uppgifter om kungen

Håkan Juholt läckte efter ett par glas vin under en middag med svenska kulturkändisar hemliga uppgifter om hur kungen, enligt hans uppfattning, gjort bort sig på utrikesnämnden. Det uppger författaren Daniel Suhonen i sin bok om Juholt. - Han tycktes njuta av situationen och att han och Bildt hånat kungen, skriver Suhonen..

DI - 04 mar 15 kl. 18:10

M-topp: Hemliga uppgifter får Löfven att tveka om Saudiavtal

Hemliga uppgifter från UD och försvarsdepartementet får statsminister Stefan Löfven att tveka om Saudiavtalet. Det tror Moderaternas försvarspolitiska talesperson Hans Wallmark..

GT - 15 jun 16 kl. 11:02

Hemliga uppgifter på vift efter datorstöld

Hemliga uppgifter från en psykologdator kan ha hamnat i fel händer. Detta efter att psykologen i fråga haft inbrott i sin bil, rapporterar Jnytt..

DN - 07 jul 17 kl. 13:23

Åklagaren om Transportstyrelsen: Hemliga uppgifter sändes utan säkerhetskontroll

Transportstyrelsen gjorde sig skyldig till grov oaktsamhet och lämnade ut hemliga uppgifter till personer utanför Sverige som inte säkerhetskontrollerats. Detta kan ha orsakat allvarlig skada, säger kammaråklagare Ewamarie Häggkvist till DN..

GT - 06 okt 17 kl. 12:54

IT-projekt stoppas – hemliga uppgifter riskerar att spridas

Göteborgs stad stoppar ett stort IT-projekt på grund av risk för att hemliga uppgifter kan spridas. Samtidigt har omkring 23 000 kommunanställda redan fått programvaran installerad, rapporterar ETC Göteborg. .

Fler nyheter från DN

DN - 9 timmar sedan

Nya rökförbudet delar krogbranschen

I december förra året tog riksdagen ett beslut som har väckt starka känslor i restaurangvärlden. En ny tobakslag träder i kraft vilket innebär att det blir förbjudet att röka på flera allmänna platser. Bland annat idrottsplatser, lekplatser, perronger samt uteserveringar.

DN - 16 timmar sedan

Polisen tar till ”full styrka” för att hindra klimatprotest på Heathrow

Klimataktivister planerar att blockera flygtrafiken på Londons jätteflygplats Heathrow på långfredagen. Inrikesministern fördömer alla demonstranter som ”går utanför lagen” och ger polisen rätt att använda sin ”fulla styrka”..

DN - I förrgår: 07:43

Slopad vinstdelning till personalen lyft för Handelsbanken

Handelsbankens resultat för första kvartalet lyfter betydligt mer än väntat. En slopad avsättning på 827 miljoner till personalens vinstdelningsprogram Oktogonen och andra engångsposter ligger bakom lyftet..

DN - 16 apr 19 kl. 10:28

Oro hos Swedbanks kunder efter penningtvättsskandalen

Turbulensen kring penningtvättsskandalen har skapat oro hos Swedbanks kunder. Nu har banken skickat ut ett meddelande till kunderna.  – Vi har sett att frågorna från kunder har ökat i alla kanaler under de senaste veckorna, säger Swedbanks presschef Unni Jerndal..

DN - 15 apr 19 kl. 05:00

Kina planerar att skicka ut tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden

Kina planerar att skicka ut mer än tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden, enligt ett dokument från det styrande Kommunistpartiet. Studenter kommer att kallas för att resa i väg och bo i byar under sina sommarlov, men hur de ska övertalas att ställa upp frivilligt är oklart.  Metoden liknar den som folkrepublikens grundare Mao Zedong använde under kulturrevolutionen för 50 år sedan..

DN - 14 apr 19 kl. 14:00

Kundstorm mot Postnord: ”Paket tog 77 dagar”

Försenade leveranser, returnerade paket och oskäliga avgifter. Hos Konsumentverket och ARN ökade anmälningarna mot Postnord kraftigt i fjol. – Det är såklart inte en positiv trend, säger Emma Riblom, kommunikationschef för krisföretaget vars vd i veckan byttes ut..

DN - 14 apr 19 kl. 07:30

Rekordmånga kvinnor till byggbranschen

Stor ökning av antalet kvinnor som utbildar sig inom samhällsbyggnad och byggteknik..

DN - 13 apr 19 kl. 20:31

Vän till Indiens premiärminister pekas ut i korruptionshärva

En nära vän till Indiens premiärminister fick mer än en miljard i skattelättnader för sina företag i Frankrike i samband med en flygplansaffär länderna emellan. Det skriver franska Le Monde..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.