Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 23 April, 23:14

Trelleborgs Allehanda - 19 jul 11 kl. 06:30

Omfattande kopparstöld från kyrkogårdTRELLEBORG. Hammarlövs församling var utsatt för några veckor sedan och nu har grindar och staket runt gravplatser inne i Trelleborg börjat försvinna. Förra veckan från Norra kyrkogården och nyligen från Kyrkoköpinge kyrkogård.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Västra, Trelleborg, Gustaf Centervall, Norra, Kyrkoköpinge, Kumla, Mats Hammar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omfattande, kopparstöldfrån , kyrkogård
Skånskan - 18 okt 16 kl. 06:00

Stor kopparstöld från församlingshus

SVEDALA 30 kvadratmeter koppartak, 40 meter stuprännor och ett antal meter hängrännor har stulits från två byggnader som tillhör Svedala församling. Allt material var av koppar och nu väntar ett omfattande och dyrbart återställningsarbete.– Det här är en oerhört stor förlust för oss.

Trelleborgs Allehanda - 18 feb 14 kl. 06:30

Kopparstölder kan höja eltaxan

Foto: Tomas Nyberg
Senaste halvåret har ett flertal stölder från elnätsstationer ägt rum. Takskägget som är av koppar dras loss och stationen förstörs. I förlängningen är det elkunderna som drabbas.

Skånskan - 09 maj 17 kl. 15:10

Kopparstölder från de äldsta gravarna

VELLINGE Mängder av kopparstaket har stulits från Vellinge gamla kyrkogård. Vid tre olika tillfällen på en dryg vecka har tjuvar besökt kyrkogården och stulit från tre av de äldsta gravarna som finns här. Stölderna har även orsakat skadegörelse på gravplatserna.

Sydöstran - 05 nov 18 kl. 13:33

Brott: Ny kopparstöld på kyrkogård

Bredåkra kyrkogård har drabbats av en ny kopparstöld. Okända gärningsmän stulit kopparhattar från ett staket. .

Skånskan - 30 maj 16 kl. 17:12

Kyrkogårdsvandalisering drabbade fiskarna

Lund Dammen på Norra kyrkogården har två gånger på kort tid utsatts för skadegörelse.Växter har dragits upp och flera guldfiskar har hittats döda på land.
– Mig veterligen har det här aldrig hänt tidigare, säger Peter Jönsson, servicechef på Lunds pastorats kyrkogårdsavdelning.

Kristianstadsbladet - 20 sep 14 kl. 06:30

Tjuvar stjäl brons och mässing på kyrkogårdar

Foto: Tommy Svensson
Under det gångna året har polisen fått in flera anmälningar om stöld av koppar, bland annat från kyrkor. Men tjuvarna nöjer sig inte där. Den senaste veckan har någon stulit brons och mässing från gravar i Degeberga.

Skånskan - 03 feb 15 kl. 07:17

Två gripna för kopparstöld

Polis larmas till Norra Kyrkogården i Lund och en pågående kopparstöld..

Skånskan - 03 feb 15 kl. 07:17

Två män gripna för kopparstöld

Polis larmades under natten till tisdag till Norra Kyrkogården i Lund och en pågående kopparstöld..

SR - 26 jul 14 kl. 03:00

Kopparstölder ett nationellt problem

Det stigande priset på koppar skapar problem för bland annat järnvägen och kyrkogårdsförvaltningar runtom i landet just nu. Ekot har besökt en kyrkogård i Göteborg som praktiskt taget blivit plundrad på allt koppar..

Blekinge Läns tidning - 17 apr 18 kl. 19:56

Fräck stöld på kyrkogården

Strax innan begravningen skulle starta upptäcktes en stor kopparstöld. Tjuvarna har klippt loss 200 kvadratmeter koppartak från Hvilans kapell. – Jag blir både ledsen och ilsk, säger kyrkogårdschefen.

Kristianstadsbladet - 20 nov 18 kl. 19:45

Stölder minskar på kyrkogårdar – men församlingar varnar för ett nytt fenomen

Kopparstölder från gravarna har upphört på kyrkogårdarna - det mesta är redan stulet. Dock sker inbrott på parkeringarna när besökarna är i kyrkan..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Tre målvakter stod för underhållning årsmöte

Efter att ha avtackat en riktigt trogen styrelseledamot fick medlemmarna i Föreningen Gamla Trelleborg under tisdagskvällen lyssna på de mest märkliga historier. Och alla från tre herrar med en sak gemensamt..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Fler företag ska få hjälp skaffa personal

Vilka branscher saknar personal? Behövs det utbildningar och var ska dessa ligga? Det är några frågor som Region Skåne nu ska hjälpa kommunerna med att lösa..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

It-företag söker med ljus och lykta efter fler

It-företagen är en bransch där man söker personal med ljus och lykta. Malin Nordstrand, vd för Xlent, vill gärna se såväl insatser från samhället som att branschen tar egna initiativ. .

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

SD:s ordförande har fått tjänsten som politisk sekreterare

Sverigedemokraternas lokala ordförande i Trelleborg, Anita Persson, har fått tjänsten som politisk sekreterare. ”Jag tror att det blir bra. Hon är en lugn och stillsam kvinna.

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

JUST NU: Larm om trafikolycka på väg 9

Strax efter klockan 18 kom uppgift om en trafikolycka på väg 9 i höjd med avfarten till Gislövs läge. Enligt räddningstjänsten rör det sig om en personbil som kört i diket..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Klart: Så här kommer bostäderna vid Trelleborgs norra infart att se ut

En lägenhetsbyggnad som varierar i storlek mellan två och fem våningar. Så kommer det nya huset vid Trelleborgs norra infart att se ut..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Smygebo fick ovälkommet besök i trädgården – ”har mina misstankar”

När en boende Smygehamn kom tillbaka efter att ha varit borta i en vecka låg en slägga på garageuppfarten. En mängd krukor var sönderslagna i trädgården och kvarlämnade burkar tydde på att någon använt trädgården som mötesplats. Smygehamn.

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

VÄDER: Kraftig blåst orsakar färjeförseningar

Tisdagens kraftiga vindar har orsakat förseningar i färjetrafiken till och från Trelleborg. Enligt inlägg på Facebook har även en större skylt vält i närheten av hamnen och en studsmatta flugit omkring på Knäckekärr. .

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Även betodlare får del av krisstöd – ”Högst rimligt”

Söderslätts sockerbetsodlare kommer också att kunna få krisstöd till följd av förra årets hårda torka. Regeringen valde att frångå Jordbruksverkets förslag om att bara spannmålsodlare och kreatursbönder skulle få söka..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Misshandel: Tryckte kvinnas ansikte mot marken

En kvinna har polisanmälts för att på påskafton ha tryckt ner en annan kvinna mot marken, och även ha förstört hennes mobiltelefon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.