SR > Nyheter

Sunday, 21 April, 17:33

SR - 19 jul 11 kl. 12:03

Vaccination rekommenderas efter mässlingutbrottSmittskyddsinstitutet rekommenderar svenskar att se över sitt vaccinationsskydd mot mässling efter ett större utbrott i Europa..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vaccination, rekommenderasefter , mässlingutbrott
SmålandsPosten - 09 jul 14 kl. 06:22

Tre smittade av mässling

Ett mässlingutbrott har skett i länet med tre personer som har smittats.
– Smitta har skett utomlands och samtliga har varit ovaccinerade, säger smittskyddsläkare Arne Runehagen, vid Landstinget Kronoberg. Mässling är en mycket ovanlig virussjukdom och under de senaste 20 åren har inga fall förekommit i Kronoberg.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Expert: Ser ingen koppling till tamilska tigrarna

Det är fortfarande oklart vem som är ansvarig för de dödliga attackerna i Sri Lanka. Leif Olsson, som tidigare arbetade med en nordisk observationsstyrka i Sri Lanka, tror inte att det är spänningarna från det avslutade inbördeskriget som ligger bakom..

SR - 1 timme sedan

Svenska i Sri Lanka: En otrolig tragedi

Dödssiffran fortsätter att stiga efter de åtta bombdåd som skakat Sri Lanka under dagen. Över 200 har mist livet och över 400 har skadats. En person som befann sig på plats i Colombo i dag när attackerna skedde är svenska Ulrica Garcia Gomez..

SR - 2 timmar sedan

Titta in i EU-parlamentet

Den 26:e maj är det val till EU-parlamentet i Bryssel. För många är det fortfarande en mer okänd plats än den svenska Riksdagen i Stockholm. I den här Eko-specialen får du följa med in i EU-parlamentet där 751 parlamentariker och 6 400 tjänstemän har tjänstgjort den här mandatperioden..

SR - 3 timmar sedan

Zelenskyj ser ut att skrälla i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

SR - 3 timmar sedan

Panikscener på Sri Lanka efter explosionerna

Minst 190 personer är döda i Sri Lanka efter samordnade attacker mot kyrkor och hotell. Sjukhus, ambulanser och poliser arbetar intensivt efter attackerna..

SR - 4 timmar sedan

Namnbytet åter i fokus inför presidentvalet

I dag är det presidentval i Nordmakedonien. Det är första gången efter att landet bytt namn, och valet anses bli ett test av namnavtalet som regeringen slöt med Grekland tidigare i år..

SR - 5 timmar sedan

Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

SR - 5 timmar sedan

UD: Inga uppgifter som skadade svenskar

Minst 156 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell. Av dessa är minst 35 utländska medborgare. Enligt UD finns det dock inte uppgifter om skadade svenskar..

SR - 6 timmar sedan

"Minoriteterna blir ännu mer utsatta efter dåden"

I Sri Lanka har det länge pågått konflikter mellan folkgrupper. Camilla Orjuela, professor i freds- och utvecklingsforskning, har följt Sri Lanka sedan 90-talet. – Det som har hänt är oerhört oroande, säger hon om söndagens bombdåd..

SR - 9 timmar sedan

CSN-kampanj ska få skolkare att gå till skolan

Nu drar en informationskampanj igång som ska minska skolket. Bakom kampanjen står bland annat CSN, Centrala Studiestödsnämnden, och Kronofogdemyndigheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.