VA > Ekonomi

Thursday, 18 April, 21:41

VA - 19 jul 11 kl. 11:00

Största marknad19 juli


Sverige ligger nu på plats 29 bland världens stålproducerande länder, en klättring med sju platser från 2009 till 2010. Bland bolagen ligger svenska SSAB på plats 36 av 46 och är det enda bolaget i Norden med en råstålsproduktion på över 3 miljoner ton, skriver Dagens Industri.

Kina är det land som producerar mest råstål i världen. Största råstålbolaget är dock ohotade Arcelor Mittal med huvudkontor i Luxemburg.
Läs mer på VA
Läs mer om:
SSAB, Norden, Dagens Industri, Arcelor Mittal, Luxemburg, TT,  kommentera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Största marknad
SmålandsPosten - 12 jul 14 kl. 09:29

Välfärden är ingen marknad

Enbart valfrihet och konkurrens gör ingen fun­gerande marknad. Det krävs även att kunden­ betalar själv (visar med plånboken att han sätter­ värde på varan), och ett pris bestämt på marknaden (utbud och efterfrågan), vilket garanterar ett positivt samband mellan pris och kvalitet, skriver Johan Trulsson, Växjö. Det är bara inom välfärden­ vinster ifrågasätts, och frågan är om det beror på att kritikerna är kvinnofientliga bakåt­strävare, eller på skillnader i styrmekanismer och hur vinster uppstår, jämfört med resten av näringslivet (fria vinstuttag är bara ett problem, om vinsten är ett problem).

SmålandsPosten - 28 jul 14 kl. 06:11

Marknad med lång historia

Vartannat år samlas människor från Agnaryd och omnejd på Fältinge marknad, någonting som har pågått sedan en lång tid tillbaka. Fältinge marknad började som en illegal, oregistrerad marknad år 1760. När knallar och besökare­ reste­ mellan Värnamo och Mohedas marknader tog de en paus vid Aron Feltings krog utanför Agnaryd.

Skånskan - 03 aug 16 kl. 07:00

Fortsatt ovisst för Röstånga marknad

RÖSTÅNGA Bo-Göran Andersson, marknadsgeneral och en av arrangörerna bakom Röstånga marknad, är nöjd med årets upplaga av marknaden. Men framtiden ser ändå oviss ut.Marknaden hölls i gassande högsommarvärme förra helgen, men trots det var det bekymmer med markförhållandena.

Newsmill - 01 maj 11 kl. 23:52

En orörlig marknad är en död marknad

Det ligger en unken doft över bostadsmarknaden. Som av en händelse så är den mycket lik den doft som sprids av de vänstermänniskor vars idéer har skapat bostadssituationen i Stockholm. Det luktar instängt, ruttet och en aning dött.

Trelleborgs Allehanda - 08 aug 11 kl. 06:30

Full ruljans på marknad

Tom Wall
- Tre lådor för 100, billigt så in i bänken. Johan Cedermarker kränger gräddbullar. På lördagsförmiddagen var kommersen i full gång på Gislövs marknad, precis som det ska vara.

SmålandsPosten - 09 aug 13 kl. 06:45

Marknad och musik med Christina Nilsson som röd tråd

Skönsång och regnrusk. Så kan man sammanfatta årets marknad i Åseda. Ingen marknad utan marknadsmusik ?

Barometern - 26 jul 14 kl. 09:26

Kalmar marknad lockar oss alla

Kalmar marknad är en älskvärd lekplats som folk gärna flockas kring. Tivolit på Stortorget fick kidsen att oupphörligt tända till medan de vuxna ogenerat tömde plånboken. Det var hett.

YLE - 02 aug 15 kl. 08:00

Koll av människor – ny marknad

"Det går att få fram väldigt mycket information om en människa", säger en expert på bakgrundskontroller; det som kallas human due diligence . Och det är inte bara de som söker en hög chefstjänst som blir kollade. Bakgrundskontroller är en växande marknad där allt fler människor på olika nivåer i företagen kollas upp.

Skånskan - 04 sep 16 kl. 18:16

Flera nyheter på höstens marknad

Lövestad Godsaker och prylar i mängder, hoppborgar, lotterier, scenfestligheter och höbalar dominerade Lövestad under söndagen.
Traktens byalag kunde presentera flera nyheter, men avslöjade också att det redan finns idéer för satsningar till kommande års marknader.– Det är rätt så fritt.

YLE - 04 aug 17 kl. 11:40

Juthbacka marknad - en orsak att träffas

Juthbacka marknad ordnas den 18 och 19 augusti för 38:e året i rad. Marknaden är förutom ett gigantiskt loppis även en orsak att träffa bekanta. I år är runt 700 försälningsplatser med på Juthbacka marknad.

Skånskan - 16 jul 18 kl. 19:41

Kiviks marknad ännu i sin fulla kraft

Kivik Det var trångt bland stånden redan på förmiddagen på Kiviks marknad i måndags. Den har fortfarande en stark dragningskraft.
– Men det var lite bättre förr i tiden, mer grejer som bara fanns på marknaden, tyckte Lisbeth Bech som besökt tillställningen i femtioett år.

Fler nyheter från VA

VA - 9 timmar sedan

Amazon flyr Kina – klarar inte konkurrensen från Alibaba och JD.com

Lägger ned kinesiska sajten från och med juli i år. .

VA - 11 timmar sedan

Greta spränger drömgräns, skrotat BNP-mått och världens viktigaste affärsidéer – har du koll på vad som hänt i VA:s värld?

Veckans Affärers uppskattade quiz är tillbaka! Testa dina kunskaper med 10 frågor. .

VA - 11 timmar sedan

Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet

Carl-Oscar och Carl-Franz Lawaczeck är i färd att ta fram ett luftskepp för lyxresor till Nordpolen. Första avgång sker 2023. I nästa steg ser de luftskeppen som nyckeln till flygets gröna omställning, såväl för transporter som för passagerare.

VA - 12 timmar sedan

Påskbörsen öppnar nedåt – här är vad som ligger bakom

Verkstadsbolaget Sandviks rapport är huvudnumret i torsdagens handel innan börsen stänger för påsk. .

VA - 12 timmar sedan

Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier

Fondjätten T Row Price har stordumpat Tesla-aktier, visar nya siffror. .

VA - 13 timmar sedan

Facebooks nya blunder: Laddade av misstag upp 1,5 miljoner mejladresser

Berörda användare ska ha kontaktats av sociala medier-jätten. .

VA - Igår: 16:33

”Du blir en bättre människa på berget” – möt entreprenörerna som kombinerar jobb med äventyr

Ingenjören, fotografen och pr-konsulten. Här är tre kvinnor som lyckas förena sin passion för äventyr och upptäckande med en entreprenörslivsstil. .

VA - Igår: 15:52

Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier - vill slippa ”algoritmernas tyranni”

Brittiska skönhetsjätten Lush - med 202 000 följare på Twitter, 569 000 följare Instagram och 423 000 likes på Facebook - stänger ned sina konton på sociala medier. Experter varnar för att Lush begår ett stort misstag, men redan förra året beslutade sig pubkedjan JD Weatherspoon för att göra samma sak. .

VA - Igår: 15:22

10 globala problem som snart är ett minne blott – tack vare teknikutveckling

Bota demens och förutspå jordbävningar? Snart kan lösningarna till flertalet globala problem vara här, åtminstone om vi ska tro ansedda tidskriften MIT Technology Review. .

VA - Igår: 14:16

Googles innovationschef: Snart kan du koppla upp din hjärna mot molnet och nå oändlig intelligens

Smarta mobiler i alla ära, men snart blir vi människor ännu smartare. Genom att koppla upp våra hjärnor direkt mot molnet kan vår intelligens fortsätta att accelerera i all oändlighet, spår en av världens främsta tänkare, Googles innovationschef och superfuturisten Ray Kurzweil. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.