DalaDemokraten > Nyheter

Monday, 22 April, 15:33

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

”Brandsäkerheten prioriteras väldigt högt”Lördagens tillbud på Orsa camping, när en husvagn började brinna, slutade förhållandevis lyckligt.
- Jag har talat med de som drabbades och det har gått bra. Det är det allra viktigaste, sa Helen Arnesson, chef för Orsa camping, till Dala-Demokraten på måndagen..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Orsa, Helen Arnesson, Dala-Demokraten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brandsäkerheten, prioriteras, väldigt, högt
YLE - 26 jan 17 kl. 04:39

Brandsäkerhet viktig fråga för kyrkorna

Högre krav på brandsäkerhet i kyrkorna kan leda till ekonomiska utmaningar för de kyrkliga samfälligheterna. Finansbranschens centralförbund har redan i många år rekommenderat att försäkringsbolagen kräver bland annat sprinklersystem i kyrkorna de försäkrar. Det är ändå upp till försäkringsbolagen själva att bestämma försäkringsvillkor för de objekt de försäkrar.

YLE - 12 aug 14 kl. 04:53

Bråket kring campingen i Bjurs fortsätter

Föreningen Bjursin Vaunuilijat vill ha en campingplats för alla på Orslandet i Ingå, men nämnden kräver många åtgärder före det. Föreningen tycker att många av kraven inte är rimliga. Tillfälliga större och mindre konstruktioner och för tätt placerade husvagnar är bland annat sådant som måste åtgärdas.

YLE - 02 feb 17 kl. 18:23

Osäkert var Faces ordnas i Fiskars

Festivalen Faces arrangörer vill att samarbetspartnern Fiskarsbolaget ordnar en permanent lokal i Fiskars där festivalen kan ordnas. Tröskhuset skulle vara den bästa platsen, men det finns regler som sätter stopp för hur många som får vistas i lokalen. Just nu är det osäkert var Faces ordnas.

YLE - 21 maj 16 kl. 08:50

Domkyrkobranden i Borgå
”Där står den nu som en ruin” Domkyrkobranden i Borgå 29.5 2006 Det luktar bränt i hela Gamla stan. Hundratals Borgåbor har samlats till en andaktsstund vid Rådhustorget.

BT - 02 okt 14 kl. 06:28

EME kan tvingas stänga

EME Energiproduktion kan tvingas att stänga sin verksamhet på grund av att företaget inte lever upp till kommunens miljökrav. – Företaget har ignorerat alla krav som ställts, säger Anders Fransson (S), vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. Sedan företaget etablerade sig i Svenljunga har kommunen ställt krav på åtgärder för brandsäkerhet och miljö.

Skånskan - 07 dec 15 kl. 14:00

”Flera tips verkar ha fallit mellan stolarna”

Eslöv Det är tjänstemännens bedömning som ligger till grund för vilka lokaler som blivit aktuella som akuta flyktingboenden.
Men hur arbetet ska organiseras har inte varit riktigt klart – och därför har tips fallit mellan stolarna.I den allra mest akuta fasen, när Eslöv gjorde sig till ankomstkommun med en dags varsel, tittades det på ”varenda tillgänglig lokal”.

YLE - 08 dec 13 kl. 14:57

Hem till jul

Den 9 november förra året brann det i Marianne Långkvists hus på Paxalvägen i Malax. Bara fasaden med stockar från 1800-talet blev kvar. Ett drygt år senare får familjen flytta hem igen.

Alingsås tidning - 04 dec 18 kl. 05:30

Hög tid att kolla brandvarnaren

Nu står julen för dörren och då ökar tyvärr också bränderna. Dags att byta batteri i brandvarnaren. – Det är bra att ha som vana att i advent byta batteri i brandvarnaren och kolla att den fungerar, säger Josefin Åkerström, samordnare för brandskydd i bostäder vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

BT - 25 okt 12 kl. 15:32

Fler falska brandmän i Mark

Även Rydal kan ha utsatts för bedragare som säger sig vilja kontrollera brandsäkerheten. En BT-läsare berättar att hon fick besök för några veckor sedan av en man som ville komma in i bostaden för en kontroll.
?

BT - 23 apr 14 kl. 01:33

Tio års väntan på nej till bygglov

En fastighetsägare fick vänta i tio år på att hans ansökan om bygglov i efterhand för två lägenheter skulle avslås. - Måste vara rekord, säger förbundsjurist Olof Moberg på SKL till Jönköpings-Posten.Ansökan gjordes 2004, sedan Hyresgästföreningen uppmärksammat att det inte fanns bygglov för två lägenheter i källaren på ett hyreshus.

Barometern - 14 maj 14 kl. 06:44

Hiss(n)ande toppjobb

Kalmar FF klättrar i tabellen. Då blir det roligare för Björn Andersson att åka hissen upp till taket på gamla vattentornet och hissa flaggorna. – Det här tröttnar man aldrig på.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.