DN > Ekonomi

Sunday, 21 April, 21:20

DN - 19 jul 11 kl. 10:29

Flera yrken på väg att försvinnaTeknisk förnyelse och samhällsomvandling förändrar arbetslivet. Många jobb ändras och andra försvinner helt. Resebyråtjänsteman, vårdbiträde och sekreterare är några yrken som är på väg bort..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera yrken, vägatt , försvinna
YLE - 15 maj 16 kl. 10:57

Många yrken försvinner - svårt att välja rätt utbildning

Arbetslivet förändras i rasande takt, och om 20 år är det många yrken som förväntas försvinna helt. Samtidigt vill ungdomar fortfarande utbilda sig inom väldigt traditionella branscher, och de saknar ofta kunskap om framtidens arbetsliv. Att välja utbildning och yrke är i dag svårare än någonsin.

YLE - 14 apr 17 kl. 13:36

Svenskbygden skulle försvinna - Karisbon John Gardberg samlade in den

"Näin on, sa Gardbergs John" är ett uttryck som används i Karistrakten. Det har uppstått kring mannen som var allt från folklivsforskare till censurövervakare och krematorieaktiv. Men vet du var uttrycket kommer ifrån och varför?

YLE - 10 apr 19 kl. 07:36

Är ditt jobb utrotningshotat? Se listan på jobb som kan försvinna i framtiden

Framtiden närmar sig, teknologin går framåt och vissa arbetsroller och yrken hotar försvinna från arbetsmarknaden..

VA - 10 maj 17 kl. 11:37

Här är 77 jobb som snart kommer försvinna i Sverige – och aldrig återvända

2,5 miljoner jobb i Sverige kommer påverkas av robotiseringen - men vilka yrken är det som ligger i riskzonen? .

YLE - 04 feb 15 kl. 05:00

Konduktörerna känner sig utrotningshotade

Yrken kommer att försvinna och ersättas av andra i en rasande takt förutspår forskare. Tågkonduktörerna är rädda att de står näst i tur. De senaste hundra åren har teknologin ständigt tagit jobb av människor medan andra arbeten uppstått i stället.

DI - 01 mar 15 kl. 16:38

Jobben robotarna tar över

Digitaliseringen och automatiseringen rullar på som en ångvält och många yrken riskerar att försvinna de närmaste åren. Omställningen får drastiska konsekvenser på arbetsmarknaden..

YLE - 16 sep 17 kl. 10:37

När tar roboten över ditt jobb?

Studier i USA har visat att varje ny robot i industrin tar jobbet av över fem personer och sänker lönenivån. Men robotiseringens negativa följder kan vara överdrivna. I Finland tycker både Centralorganisationen för högutbildade Akava och finanskoncernen Nordea att oron är överdriven.

YLE - 07 jun 14 kl. 08:00

Tar robotarna våra jobb?

Kommer robotarna att ta över mitt jobb, mina barns jobb eller mina barnbarns jobb i framtiden? Svaret är ja. Det är helt klart att robotar kommer att ta över allt mer av jobben, men samtidigt skapas nya hela tiden.

YLE - 04 feb 15 kl. 05:00

Kolla om robotar tar ditt jobb!

Vissa jobb är lättare att ersätta med datorer och robotar än andra. Här kan du kolla framtidsutsikterna för 700 olika yrken. Vi har gjort en interaktiv applikation som bygger på forskning vid Oxfords universitet om hur olika yrken kan ersättas av robotar (datorstyrd automatisering).

TA - 23 jan 13 kl. 10:48

Stort behov av rekryteringar

Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Sysselsättningen förväntas minska med omkring 25 000 personer det här året. Samtidigt kommer det behöva göras 1,1 miljoner rekryteringar, enligt Arbetsförmedlingen. Gruvingenjörer, kockar och soldater är bristyrken, tuffare är det som montör eller journalist.

YA - 05 jul 14 kl. 13:19

Roboten på kontoret

De senaste decennierna har det blivit allt svårare att få ett välavlönat arbete utan att ha en högre utbildning i meritförteckningen.
Tjänstemannayrkena har blivit fler, ofta mer specialiserade medan de mindre utbildningskrävande jobben har blivit färre. I många länder, dock inte i Sverige, har tjänstemannalönerna dragit ifrån arbetarlönerna rejält.

Fler nyheter från DN

DN - I förrgår: 18:23

Nya rökförbudet delar krogbranschen

I december förra året tog riksdagen ett beslut som har väckt starka känslor i restaurangvärlden. En ny tobakslag träder i kraft vilket innebär att det blir förbjudet att röka på flera allmänna platser. Bland annat idrottsplatser, lekplatser, perronger samt uteserveringar.

DN - I förrgår: 11:33

Polisen tar till ”full styrka” för att hindra klimatprotest på Heathrow

Klimataktivister planerar att blockera flygtrafiken på Londons jätteflygplats Heathrow på långfredagen. Inrikesministern fördömer alla demonstranter som ”går utanför lagen” och ger polisen rätt att använda sin ”fulla styrka”..

DN - 17 apr 19 kl. 07:43

Slopad vinstdelning till personalen lyft för Handelsbanken

Handelsbankens resultat för första kvartalet lyfter betydligt mer än väntat. En slopad avsättning på 827 miljoner till personalens vinstdelningsprogram Oktogonen och andra engångsposter ligger bakom lyftet..

DN - 16 apr 19 kl. 10:28

Oro hos Swedbanks kunder efter penningtvättsskandalen

Turbulensen kring penningtvättsskandalen har skapat oro hos Swedbanks kunder. Nu har banken skickat ut ett meddelande till kunderna.  – Vi har sett att frågorna från kunder har ökat i alla kanaler under de senaste veckorna, säger Swedbanks presschef Unni Jerndal..

DN - 15 apr 19 kl. 05:00

Kina planerar att skicka ut tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden

Kina planerar att skicka ut mer än tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden, enligt ett dokument från det styrande Kommunistpartiet. Studenter kommer att kallas för att resa i väg och bo i byar under sina sommarlov, men hur de ska övertalas att ställa upp frivilligt är oklart.  Metoden liknar den som folkrepublikens grundare Mao Zedong använde under kulturrevolutionen för 50 år sedan..

DN - 14 apr 19 kl. 14:00

Kundstorm mot Postnord: ”Paket tog 77 dagar”

Försenade leveranser, returnerade paket och oskäliga avgifter. Hos Konsumentverket och ARN ökade anmälningarna mot Postnord kraftigt i fjol. – Det är såklart inte en positiv trend, säger Emma Riblom, kommunikationschef för krisföretaget vars vd i veckan byttes ut..

DN - 14 apr 19 kl. 07:30

Rekordmånga kvinnor till byggbranschen

Stor ökning av antalet kvinnor som utbildar sig inom samhällsbyggnad och byggteknik..

DN - 13 apr 19 kl. 20:31

Vän till Indiens premiärminister pekas ut i korruptionshärva

En nära vän till Indiens premiärminister fick mer än en miljard i skattelättnader för sina företag i Frankrike i samband med en flygplansaffär länderna emellan. Det skriver franska Le Monde..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.