Nyheter 24 > Utrikes

Friday, 19 April, 15:50

Nyheter 24 - 19 jul 11 kl. 10:20

Ship to Gaza-båt omringad av israeler
Kontakten med båten Dignité har brutits. Den franska båten Dignité med svenska musikern och konstnären Dror Feiler ombord har enligt uppgifter blivit omringade av israeliska fartyg. Enligt Ship to Gazas blogg, seglar sedan en timme tillbaka tre israleiska fartyg parallelt med båten. Nyheter24 har försökt nå Dror Feiler, men utan resultat.Senaste kontakten med Dror var runt åttatiden imorse, svensk tid.
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
Gaza, Dignité, Dror Feiler, Ship, Gazas, Dror

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Shipto , Gaza-båt, omringadav , israeler
SvD - 05 okt 16 kl. 18:34

Kontakt med Womens boat to Gaza bröts – "omringad av militär"

Fartyget var på väg mot Gaza med kvinnliga aktivister ombord, däribland två svenskor. Båtens kommunikation bröts på onsdagseftermiddagen, när fartyget befann sig på internationellt vatten..

Kristianstadsbladet - 20 sep 12 kl. 08:23

Ship to Korsika

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt hoppar på Ship to Gaza och uppmanar övriga partiledare att hänga med. Det lär inte bli mycket av med det resesällskapet. Sjöstedt kommer dock att ta det säkra före det osäkra och hoppa av redan när fartyget Estelle angör Korsika.

BT - 15 sep 14 kl. 10:34

Häv blockaden mot Gaza

Bomber faller inte längre över Gazaremsan. Livet för civilbefolkningen förblir dock lika miserabelt. Det var flera veckor sedan parterna enades om en vapenvila men vi ser fortfarande inga lättnader i blockaden som ligger över Gaza.

YLE - 26 jun 15 kl. 20:53

Misstänkt sabotage mot "Ship to Gaza"

Den så kallade ”Freedom Flotilla” med fem båtar och ett femtiotal aktivister och journalister från olika länder avseglade i fredags från farvatten strax söder om Kreta, där båtarna hade samlats. Man beräknas nå Gazaremsan på måndag eller tisdag, om vädret är stabilt. Men resan har redan präglats av bakslag.

NT - 19 jul 11 kl. 09:28

Gazabåt omringad av israeler

Israeliska fartyg har omringat den franska båten Dignité som är på väg mot Gazaremsan, rapporterar Ship to Gaza-projektets administratörer..

SvD - 03 nov 14 kl. 17:42

Ship to Gaza räknar med åtal mot israeler

Med en rödgrön regeringen har möjligheterna att väcka åtal mot israeliska befälhavare ökat, bedömer Ann Ighe, talesperson för Ship to Gaza. – Regeringen är samlad och stark i Palestinafrågan. Den är för en åtalsprövning, det är jag säker på, säger hon till SvD..

Newsmill - 13 nov 12 kl. 11:32

Ship To Gazas ideologi baseras på rasism

http://www.newsmill.se/trackback/47791Mellanösterndebattör med magisterexamen i Internationell Migration och Etniska Relationer: Alla de svenska politiker som stödjer Ship To Gaza stödjer konflikt mellan israeler och palestinier istället för att ta på sig en roll som fredsmäklare.

Dagen - 13 mar 12 kl. 03:00

Eskalerande våld i Gaza och Israel

JERUSALEM. Den blodiga konfrontationen i Gaza och södra Israel fortsatte i går för fjärde dagen i rad. I de värsta våldsamheterna på snart ett år attackerade israeliskt flyg, medan palestinier sköt 100-tals raketer.

BT - 04 aug 14 kl. 21:39

Kairo: Tre dagars eldupphör i Gaza

Egyptiska källor uppger för AFP att både palestinier och israeler accepterat ett tre dagar långt eldupphör som ska inledas på tisdag morgon. Än så länge fortgår beskjutningen över Gaza efter ett visst lugn på måndagen. De närmare villkoren för eldupphöret är ännu okända och ett liknande försök i fredags föll samman efter bara ett par timmar.

BT - 21 jul 14 kl. 21:47

Dödssiffran stiger i Gaza

Antalet döda i Gaza överstiger nu 570. Samtidigt bekräftas att ytterligare sju israeliska soldater dödats. Sammantaget har 27 israeler dödats i offensiven – den största förlusten Israel har haft, militärt, sedan kriget i Libanon 2006.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.