Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 26 April, 08:55

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 11 kl. 10:04

Pengar att spara på tandställningarDet finns stora pengar för samhället att spara på att använda fasta tandställningar i stället för avtagbara. Det anser forskaren Sofia Petrén vid Tandvårdshögskolan i Malmö. En tiondel av svenska åttaåringar har korsbett och det kan leda till att de får ont i käklederna. Ansiktet kan också växa snett. Korsbetten kan åtgärdas på två sätt, med en fast eller en avtagbar tandställning..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Sofia Petrén, Tandvårdshögskolan, Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pengaratt , spara, tandställningar
YLE - 01 feb 15 kl. 07:00

Pengar eller uthållighet krävs för tandvård

Tänder och munhälsa separeras på ett märkligt sätt från det övriga hälsotillståndet - som om munnen inte alls hängde samman med resten av kroppen. Tandvård nämns ofta som ett slags underkategori till "riktig" hälsovård. Det kan vara svårt att få tänderna omskötta, även i länder där den offentliga hälsovården i övrigt fungerar.

SmålandsPosten - 23 maj 14 kl. 06:29

Stor oro när socialnämnden måste spara

För att få en budget i balans måste omkring 10 miljoner kronor sparas på socialförvaltningen nästa år. Åtgärderna som bland annat innebär personalneddragningar skapar nu stor oro bland anställda på kommunens boenden. – Vi har en kommun där äldreomsorgen i jämförelse med andra är väldigt billig.

Dagensanalys.se - 22 feb 18 kl. 14:41

Så här kan du spara ned allt du har på Facebook

Både Facebook och Instagram låg under torsdagsförmiddagen nere helt och hållet på flera håll i världen. Om du är oroad över att all din sparade information inklusive bilder kan försvinna från Facebook kan du faktiskt ladda hem och spara allt på din dator. Vad kan jag ladda hem?

HBL - 10 apr 13 kl. 06:00

Svenska kulturfonden delar ut pengar

De regionala fonderna, Nylands svenska kulturfond, Åbolands svenska kulturfond (inkluderar Åland), Österbottens svenska kulturfond och Svenska Österbottens kulturfond, delar i år ut 3,4 miljoner euro i understöd till lokala och regionala aktörer. Nyland svenska kulturfond delar ut 1,4 miljoner euro. Samtidigt delar man  också ut fyra olika regionala priser.

Ekonomistas - 22 mar 16 kl. 05:44

Makt och pengar: Stormrika amerikanska presidentkandidater

Min amerikanske granne sa över en middag häromdagen att “Det enda som ger verklig status i USA är pengar – se bara på vilka som nu försöker bli president!”. Politisk makt och pengar är ett gammalt kärt tema som jag ofta använder när jag vill motivera mina studenter att studera ekonomisk ojämlikhet.

Nyteknik - 14 nov 13 kl. 11:14

Digitala beställningar ska spara miljarder

Myndigheter som har fler än 50 anställda måste från och med nästa år beställa sina varor och tjänster digitalt. Det ska spara 3,2 miljarder de kommande nio åren, enligt regeringens beräkningar..

YLE - 26 mar 17 kl. 20:00

Kulturaktiva inför kommunalvalet: "Spara inte bort oss!"

Kultur, idrott och ungdom blir vid sidan av skola och dagvård de ben som kommunen ska stå på i framtiden. I kommunalvalet om ett par veckor avgörs hur man ser på de här tre sektorerna de närmaste fyra åren. I många kommuner väljer beslutsfattarna att stöda föreningar som upprätthåller kulturverksamhet i stället för att arrangera sådan verksamhet i kommunal regi.

Dagensanalys.se - 27 mar 18 kl. 12:41

Så här kan du spara ned allt du har på Facebook

Om du är orolig över vad Facebook sparar om dig så är det bara att ladda hem en kopia. Då får du se allt du har på kontot och kan även rannsaka hur mycket tid du egentligen är på tjänsten. Vad kan jag ladda hem?

Dagens PS - 20 mar 19 kl. 09:36

Framtidens jobb och anställningar

Hur ser arbetsmarknaden ut i framtiden? Vad händer med anställningsformen och hur ska Sverige klara sig genom en arbetskraftskris? Jobben som fattas Inom bara fem år kommer det att vara stora arbetskraftsbrister inom sjukvård, omsorg och skola.

Cornucopia - 29 mar 19 kl. 10:35

Tidningar - så hindrar ni Google och Facebook från att tjäna pengar på er redan idag!

Redan idag kan tidningarna hindra Google och Facebook från att tjäna pengar på dem. Det går att både hindra så kallade snippets (av tidningen utvald text som ska visas i sökmotorer och på Facebook) att visas och det går att stoppa sökmotorernas indexering av websidor, så man inte dyker upp på sökträffar. Och så kan man sluta betala Google och Facebook för att göra reklam för tidningarnas hemsidor.

YA - 09 okt 13 kl. 08:00

"Vi styrs mer av kärlek än av pengar"

Foto: Bass Nilsson
"Huvudet i det blå men fötterna på jorden". Så beskriver Anne och Joel Brage sin drivkraft att förverkliga sina gemensamma drömmar. Målet att bygga upp ett tango- och kulturcenter har tagit dem ända från Berlin till Månslunda gamla skola.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Hus på 82 kvadratmeter från 1947 sålt i Perstorp – priset: 495 000 kronor

Fastigheten på Hässleholmsvägen 126B i Perstorp har fått nya….

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Trafikolycka utreds som mord

En man omkom efter en trafikolycka i Kristinehamn på torsdagskvällen. Nu misstänker polisen att han var svårt skadad redan när han satte sig i bilen. Enligt GT sitter en annan man anhållen, misstänkt för mordförsök alternativt mord.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nya ägare till 90-talshus i Åstorp – prislappen: 2 750 000 kronor

Huset på Trappgatan 5 i Åstorp har bytt ägare. Priset blev….

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Fick sten kastad i framrutan på Österleden

Polisen jagade stenkastare under fredagsmorgonen..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nya ägare till 70-talshus i Hyllinge – 2 790 000 kronor blev priset

Det är nu klart med nya ägare till fastigheten på adressen….

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nya ägare till 50-talshus i Åstorp, Nyvång – 540 000 kronor blev priset

Nu är affären klar och det blir nya ägare till huset p….

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Hemmahopp i Landskrona-SM

Många NV-skånska lyftare ställer upp i Puls arena,.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

76 kvadratmeter stort hus i Klippan sålt för 1 200 000 kronor

1 200 000 kronor fick de nya ägarna ge för huset på Norra….

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kraftigt ökad vinst för Kinnevik

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar en vinst före skatt på 13 742 miljoner kronor för det första kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 2 700 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Börsportföljen var den 31 mars värd 84 257 miljone.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Vinstras för JM

Bygg- och fastighetsbolaget JM redovisar en vinst före skatt på 291 miljoner kronor för första kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 512 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Intäkterna minskade till 3 669 miljoner kronor jämfört med 4 05.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.