Västerbottens Folkblad > Nyheter

Sunday, 21 April, 05:28

Västerbottens Folkblad - 19 jul 11 kl. 10:00

Förundersökning mot polisUMEÅ Riksenheten för polismål inleder förundersökning mot en polis. Misstanken rör tjänstefel. UTREDS. En polis utreds just nu för tjänstefel. FOTO: PER A ADSTEN.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
UMEÅ Riksenheten, Utreds, FOTO, PER, ADSTEN, Pär

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förundersökningmot , polis
UT - 10 jan 15 kl. 13:15

Ingen förundersökning efter polisskott i Gällstad

Den polis som sköt ihjäl en man i samband med ett ingripande i Gällstad på Trettondagen, kommer inte att bli föremål för förundersökning. Det är Lena Lithner, chefsåklagare vid Särskilda åklagarkammaren som beslutat att inte inleda förundersökning mot polisen. – Poliserna har till en början använt mindre angripande våld och försökt få mannen att ge upp genom både rop, pepparspray och batongslag men inget gav något resultat utan mannen fortsatte att använda kniv mot kvinnan.

UT - 09 jan 15 kl. 11:13

Ingen förundersökning mot polis efter skottet i Gällstad

Det blir ingen förundersökning mot den polis som i tjänsten sköt en man i Gällstad på trettondagen. När polis skjuter verkanseld i tjänsten leder det per automatik till ett ärende hos Särskilda åklagarkammaren. Därifrån kommer nu ett snabbt besked om att ingen förundersökning inleds.

Kristianstadsbladet - 31 jan 13 kl. 10:27

Förundersökning mot skjutande polis


Det blir en förundersökning mot den polis som i december förra året sköt tre skott mot en 39-årig beväpnad man i Hindås. - När jag har gått igenom alla handlingar så tycker jag att det finns en del oklarheter. Det har kommit till material sedan jag fattade mitt förra beslut, säger chefsåklagare Bengt Landahl vid riksenheten för polismål.

YLE - 18 jun 13 kl. 17:48

Ingen förundersökning efter skottincident på Banan

Enligt häradsåklagaren skötte polisen som sköt en förvirrad man i benet situationen bra. Det inleds inte en förundersökning om skottincidenten på Banan. Krista Soukola, häradsåklagare vid Östra Finlands åklagarämbete.

Sydsvenskan - 14 okt 15 kl. 10:26

Förundersökning mot riksdagsman

Åklagare har beslutat inleda förundersökning mot riksdagsmannen Daniel Sestrajcic (V), rapporterar SVT Nyheter Skåne.Beslutet har fattats av en åklagare vid Särskilda åklagarkammaren i Malmö. Polisen har tidigare uppgett att en händelse fångats på film i samband med avhysningen av de tältande palestinierna i Malmö den 8 oktober, där riksdagsmannen ska ha försökt sparka en polis i huvudet.

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 15 kl. 10:26

Förundersökning mot riksdagsman

Åklagare har beslutat inleda förundersökning mot riksdagsmannen Daniel Sestrajcic (V), rapporterar SVT Nyheter Skåne.Beslutet har fattats av en åklagare vid Särskilda åklagarkammaren i Malmö. Polisen har tidigare uppgett att en händelse fångats på film i samband med avhysningen av de tältande palestinierna i Malmö den 8 oktober, där riksdagsmannen ska ha försökt sparka en polis i huvudet.

YLE - 11 apr 13 kl. 15:44

Förundersökning inleds i Putinfallet

Riksåklagarämbetet inleder en förundersökning av fallet där Centralkriminalpolisen registrerade Rysslands president Vladimir Putin som misstänkt brottsling. Då förundersökningen är klar beslutar riksåklagaren Jorma Kalske om åtal ska väckas mot den polis som förde in Putin i det hemliga registret "CKP begick ett misstag" Biträdande polischef Tero Kurenmaa säger att Centralkriminalpolisen begick ett misstag då Putins namn sattes på polisens svarta lista.
- Putin är inte misstänkt för något brott.

Sydsvenskan - 06 maj 16 kl. 14:51

Förundersökning om Uppsalaskott

Särskilda åklagarkammaren har inlett en förundersökning om misstänkt tjänstefel i samband med att polisen sköt en man till döds i Uppsala i måndags. Mannen sköts efter att han knivskurit en polis. Chefsåklagare Lena Kastlund säger att mannen ännu inte har obducerats, och att det därför inte går att uttala sig om var eller med hur många skott han sköts.

DN - 27 feb 19 kl. 20:45

Estniska åklagare kan öppna separat förundersökning om Swedbank

Estlands polis utreder Swedbank för misstänkt penningtvätt. Utredningen sker i den förundersökning som redan pågår om Danske Bank.  – Om det behövs kan åklagare öppna en separat förundersökning om Swedbank, säger Olja Kivistik på den estländska åklagarmyndigheten till DN.

SR - 10 dec 15 kl. 20:16

Förundersökning om misstänkt tjänstefel har inletts

Åklagare har inlett en förundersökning om misstänkt tjänstefel, efter att Norrköpings tidningar publicerat en film där en polis bland annat skriker "döda de jävlarna" vid en polis-insats..

Sydsvenskan - 05 maj 15 kl. 13:08

Förundersökning om polispåkörning

Åklagaren har inlett en förundersökning mot den polis som körde in i fem personer på Medborgarplatsen i Stockholm på Valborgsmässoafton, rapporterar P4 Stockholm.Åklagare Hans Rosvall säger till P4 Stockholm att förundersökningen kommer att ta tid och att han hoppas få tag i fler vittnen.Påkörningen inträffade efter ett larm om ett större bråk på Medborgarplatsen på Södermalm.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

Just nu: Vattenskada på bensinstation i Tärnaby

Strax efter 22 kom ett larm till SOS om en vattenskada på en bensinstation i Tärnaby. Adressen är Östra Strandvägen. Texten uppdateras..

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

[PLUS] Omfattande skoterkontroll i fjällen

Under långfredagen och påskdagen genomförde polisen en omfattande kontroller med fokus mot....

Västerbottens Folkblad - 8 timmar sedan

[PLUS] Frias från våldtäktsåtal

Den 17-årige pojke som stod åtalad misstänkt för våldtäkt mot barn eller försök till våldtäkt mot....

Västerbottens Folkblad - 8 timmar sedan

David Åhman i karriärens första kvartsfinal: ”Aldrig gått så långt”

Efter fredagens tunga förlust gjorde duon Åhman/Hellvig revansch i lördagens matcher i världstouren i Göteborg. – Nu vet vi att vi har chansen mot riktigt bra lag, säger David Åhman. De fick en tuff start på touren med förlust mot turkiskt motstånd.

Västerbottens Folkblad - 9 timmar sedan

UFC Akademi föll stort: ”Bästa laget vi har mött”

AIK har högsta målsnittet i P17-allsvenskan. När Umeå FC Akademi gästade laget fick de se varför. Det svartgula stockholmslaget satte fem mål mot UFC, som inte hade mycket att sätta emot.

Västerbottens Folkblad - 11 timmar sedan

MC-olycka utanför Hökmark

En MC-olycka har inträffat på väg 791 mellan Risböle och Uttersjöbäcken. Larmet kom in 17.37.

Västerbottens Folkblad - 12 timmar sedan

Drunkningstillbud i Strömbäck – man uppdragen ur vattnet

Det har kommit in ett drunkningstilbud från Strömbäck utanför Umeå. Räddningstjänsten har varit på platsen men har avslutat aktionen. Personen hade varit i vattnet nedanför Strömbäcks folkhögskola, men han kunde dras in av andra.

Västerbottens Folkblad - 12 timmar sedan

FJellstedt följde Iksus måstematch från TVn: ”Självklart jobbigt”

Inför det tuffa bortamötet i semi-finalserien mot Täby åkte en av lagets vassaste spelare, Cornelia Fjellstedt, på en jobbig magsjuka. Nu hoppas hon kunna återvända till sista mötet och hjälpa laget till sin tredje raka SM-final. Semifinalserien mot Täby har blivit rejält mycket mer spännande än vad som tippades på förhand.

Västerbottens Folkblad - 13 timmar sedan

Ras stänger vägen

Väg 614 från Ramsele till Hälsingborg stängs av i båda riktningarna. Detta efter ett vägras. Trafikverket meddelar att väg 614 mellan Bjurfors och Holmlund är avstängd på grund av vägras.

Västerbottens Folkblad - 14 timmar sedan

Här har polisen kollat i länet

Polisen har genomfört ett antal trafikkontroller i länet under lördagen. På länsväg 365 vid Södermalm i Lycksele fick ett hundratal förare blåsa i polisens sållningsinstrument. Alla visade sig vara nyktra.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.