Aftonbladet > Nyheter

Thursday, 18 April, 19:50

Liknande nyheter

Taggar: Det var värt, två, årav , längtan
YLE - 08 jun 17 kl. 18:00

Pirr i magen. Läppstift på skjortan. Vattenkyssar - här finns era berättelser om längtan!

I våras efterlyste Svenska Yle berättelser om längtan och fick in tiotals berörande och skickligt skrivna texter. Materialet används för en webbdramaserie som publiceras senare i år. Läs och njut av de fina bidragen.

Världen Idag - 23 dec 16 kl. 14:47

Utan längtan dör våra hjärtan lite.

Jes 9:2–7, Heb 1:1–6, Luk 2:1–20 Begreppet längtan är inte lika närvarande i vår tid som i min barndom. Livet går så fort för många att längtan inte längre har så stor plats. Undantaget är julen.

Skånskan - 16 mar 17 kl. 15:00

Poesi som rymmer tilltalande längtan

Recension/litteratur BOK
Simonillusioner
Författare: Daniel Mårs
Förlag: Brombergs ERWP.fif(0)Namnet Simon härstammar från hebreiskan och betyder bönhörd. I den konceptuellt enkla, men likväl bitterljuva, debuten Simonillusioner av Daniel Mårs får namnet inleda alla dikter.

YLE - 07 sep 15 kl. 14:31

Till skolan med rullstol och hemlängtan

Oliver Kanerva var med om en bilolycka för tre år sedan och fick då en ryggskada som gjorde honom förlamad i benen. För ett par veckor sedan började han i ettan. Det var länge oklart inför skolstarten hur det skulle bli med Olivers skolstart.

Expressen - 06 nov 16 kl. 13:11

De går i ide med en längtan att göra om

Årets sista allsvenska omgång är här. I Västsverige spelas den utan känslor men när IFK Göteborg, Häcken, Elfsborg och Falkenberg går i ide gör de det med en och samma känsla: längtan. En längtan efter att få göra om.

Barometern - 22 aug 17 kl. 06:57

Längtan är vår eviga följeslagare

Synbarligen är det så att längtan är människans följeslagare. Var vi än befinner oss dyker alltid längtan fram - längtan till något annat..

YLE - 04 jun 13 kl. 08:25

Navas utmanar sin hemlängtan ? på väg till City

Sevillas och det spanska landslagets Jesus Navas gör ett oväntat drag. Spelaren som har lidit av kronisk hemlängtan är på väg till Manchester City. Sent på måndag meddelade Sevilla på sin webbplats att klubben har godkänt Citys offert.

SR - 07 maj 14 kl. 14:50

Klara Zimmergren om längtan

I sitt omtalade och starka Sommar i P1 satte komikern och programledare Klara Zimmergren ord på längtan att få barn och att bli förälder. Nu kommer Klaras historia som bok: "Längtan bor i mina steg"..

SmålandsPosten - 12 sep 14 kl. 08:46

Längtan tillbaka?


I en insändare häromdagen lyckades Mikael Karlsson (V) att framkalla en rejäl längtan tillbaka till gamla tider då Hela folkets järnväg var statlig och allt var som det alltid hade varit. Både Bo Frank (M) och undertecknad fick en rejäl släng av sleven för allt som upplevs som problematiskt med vår järnvägstrafik och en allmän beskyllning av att vi plötsligt blivit järnvägsvänner. Vi får nämligen skulden för den avreglering som har skett på järnvägsområdet.

News55 - 12 nov 15 kl. 06:56

Jan Eliasson: Jag har med mig flera hundra år av längtan och drömmar

På söndag är det premiär för tv-serien ”Köttberget checkar ut” där Claes Elfsberg träffar ett antal välkända fyrtiotalister för att prata om generationen som fick allt, vad de åstadkom och vad de ställde till med. En av personerna som intervjuas av Claes Elfsberg – själv fyrtiotalist med 40 år i tv bakom sig – är Jan Eliasson, vice generalsekreterare för FN. I premiäravsnittet berättar Eliasson bland annat om den klassresa han gjort från barndomen i stadsdelen Kålltorp i Göteborg.

Dagen - 01 sep 16 kl. 03:05

Skandalboken vittnar om andlig längtan

En bok som utlovar mirakler på vetenskaplig väg seglar upp på bästsäljarlistorna i Sverige som ett solklart uttryck för andlig längtan. Frågan är – varför har inte kyrkan lyckats kanalisera denna längtan?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.