Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 22 April, 07:34

Dagens Medicin - 19 jul 11 kl. 10:46

Överläkaren inte bakom dödsfallÖverläkaren skrev ut för mycket medicin, men kan inte kopplas till några dödsfall. Det menar Landstinget i Värmland som nu presenterat sin egen utredning..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Landstinget, Värmland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överläkareninte , bakom, dödsfall
Kristianstadsbladet - 28 sep 13 kl. 03:47

Platsbrist leder till dödsfall


Vårdplatserna har blivit 2 405 färre på tio år, enligt statistik från Sveriges kommuner och landsting (SKL). I dag finns det omkring 25 000 platser i landet. - Sverige har minskat vårdplatserna mer än något annat OECD-land.

BT - 28 sep 13 kl. 03:49

Platsbrist leder till dödsfall

Vårdplatserna har blivit 2 405 färre på tio år, enligt statistik från Sveriges kommuner och landsting (SKL). I dag finns det omkring 25 000 platser i landet. - Sverige har minskat vårdplatserna mer än något annat OECD-land.

Helsingborgs Dagblad - 28 sep 13 kl. 03:50

Platsbrist leder till dödsfall

Vårdplatserna har blivit 2 405 färre på tio år, enligt statistik från Sveriges kommuner och landsting (SKL). I dag finns det omkring 25 000 platser i landet. ?

UNT - 28 sep 13 kl. 03:47

Platsbrist leder till dödsfall

Vårdplatserna har blivit 2 405 färre på tio år, enligt statistik från Sveriges kommuner och landsting (SKL). I dag finns det omkring 25 000 platser i landet. Bottennivå, anser överläkaren Mikael Eriksson.

Norrtelje Tidning - 09 okt 15 kl. 16:51

Chefläkare anmäler vårdmiss vid dödsfall

Förra året genomgick en kvinnan en gynekologisk magoperation på Karolinska universitetssjukhuset i Solna efter att hon fått diagnosen livmodercancer.Enligt ansvarig läkare var det ett komplikationsfritt ingrepp och efter operationen mådde kvinnan bra.En tid senare ringde en sjuksköterska från sjukhuset upp kvinnan för att följa upp operationen och fick då veta att hon inte mådde bra.

YLE - 10 jan 17 kl. 09:29

Överläkare om influensavågen: Det kan komma en ny epidemi

Den värsta influensaepidemin verkar nu vara över, säger Hanna Nohynek som är överläkare för vaccinationsprogrammet vid Institutet för hälsa och välfärd THL. Nohynek säger att THL:s statistik visar att största delen av Finland ännu har hög influensa-aktivitet. - Men i den öppna hälsovården ser man att de influensarelaterade besöken klart har sjunkit.

Kristianstadsbladet - 14 sep 13 kl. 08:00

Ett ovanligt dödsfall

Mellan fem och tio kvinnor dör i samband med förlossning i Sverige varje år. Dödsfall i samband med misstänkt havandeskapsförgiftning är dock sällsynt. Men klinikchefen Håkan Stale understryker att Linda dog av hjärnblödning.

Expressen - 05 maj 13 kl. 16:26

Dolt hjärtfel bakom plötsliga dödsfall

En ung vältränad människa har oväntat ryckts bort. Fotbollsspelaren Ivan Turinas plötsliga död har återigen satt fokus på dolda hjärtsjukdomar - som kan drabba elitidrottare hårdare än andra eftersom de utsätter sig för hårda ansträngningar. - Många människor har dolt hjärtfel.

Dagens Medicin - 14 mar 19 kl. 15:04

Inget fel bakom uppmärksammat dödsfall i ambulans

Den ambulansbesättning som inte transporterade in en patient med hjärtstopp gjorde inget fel, trots att patienten sedan avled. Det hävdar ansvarig ambulansöverläkare..

HBL - 12 jun 14 kl. 05:14

Svårt att ingripa mot rattfyllerister

Riksdagen debatterar i dag ett medborgarinitiativ som kräver strängare straff för rattfylleri. Men varken experter eller politiker är övertygade om att det är en bra lösning.I teorin borde det inte finnas en enda alkoholberoende person i trafiken.

YLE - 12 jun 13 kl. 16:38

Nyhet om p-piller väcker oro

Nyheten om att 23 kanadensiska kvinnor misstänks ha dött i samband med att de använt ett populärt p-piller har väckt oro också i Finland. Många finländska kvinnor äter p-piller av märket Yaz eller Yasmin som innehåller det syntetiska hormonet drospirenon. Enligt Dan Apter, som är överläkare vid förbundet Väestöliitto, har telefonlinjerna gått heta efter att nyheten publicerades.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 13:08

Rätt att återkalla kurspoäng utreds

Ska personer som antagits efter fusk kunna bli av med de högskolepoäng de tagit? Det ska en statlig utredning klarlägga..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 12:57

Skärpt sekretess kan påverka pris och tillgång på läkemedel

Den omtalade sekretessbeläggningen av statistik för enskilda läkemedel påverkar nu beslut hos läkemedel hos Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 11:04

Dålig koll på konsten i Kronoberg

Region Kronoberg har tappat bort konst för miljonbelopp. De egna revisorerna är inte imponerade..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 10:58

”Vi har verkligen jobbat hårt och inte minst jag”

På onsdagen valde regionfullmäktige i Jämtland Härjedalen att inte bevilja ansvarsfrihet till den tidigare regionstyrelsen..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 10:31

Region Skåne fortsätter hyra sjukhuslokaler

Region Skåne kommer även i fortsättningen att hyra lokaler för det privat drivna sjukhuset i Simrishamn. Det har servicenämnden beslutat..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 07:52

Patienter i kläm när journaler slukar tid

Läkare i början av sin kliniska karriär verkar spendera betydligt mer tid framför datorn än med sina patienter, enligt en ny amerikansk studie..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 07:00

”Satsa på ett yrkeslivslångt lärande”

Det yrkeslivslånga lärandet får direkta konsekvenser för hälso- och sjukvårdens kvalitet och påverkar möjligheten att ge en god och jämlik vård, skriver Ida Kåhlin, förbundsordförande för Sveriges Arbetsterapeuter..

Dagens Medicin - 17 apr 19 kl. 20:01

Livstecken i grishjärnor timmar efter döden

Amerikanska forskare har lyckats återställa viss cellulär aktivitet i grisars hjärnor fyra timmar efter att djuren dött. Spännande fynd, anser en svensk expert.

Dagens Medicin - 17 apr 19 kl. 14:47

Lutar åt historiskt nej till ansvarsfrihet

Regionfullmäktige i Jämtland Härjedalen ser i dag ut att ställa den tidigare regionstyrelsen personligt ansvarig för den blödande ekonomin..

Dagens Medicin - 17 apr 19 kl. 11:46

Läkarutbildningen lockar färre

Färre vill utbilda sig till läkare. Samtidigt ökar intresset för att bli sjuksköterska. Det står klart när UHR summerar antalet anmälningar som kommit in till höstens utbildningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.