VA > Ekonomi

Tuesday, 23 April, 23:13

VA - 19 jul 11 kl. 09:42

Positivt marknadsläge för Sandvik19 juli

Orderingången ökade påtagligt på samtliga marknader för Sandvik Tooling och Sandvik Mining and Construction. För Sandvik Materials Technology var marknadsbilden mer splittrad och orderingången minskade något jämfört andra kvartalet föregående år, skriver Olof Faxander.
Efterfrågan var fortsatt hög på Sandviks produkter inom de flesta områden under kvartalet. Orderingången var stark för såväl högförädlade produkter för industriproduktion och eftermarknad som för investeringsrelaterade produkter.
Efterfrågan var hög på samtliga marknadsområden för Sandvik Tooling och Sandvik Mining and Construction medan den för Sandvik Materials Technology var mer skiftande.
Läs mer på VA
Läs mer om:
Sandvik, Sandvik Tooling, Sandvik Mining, Construction, Sandvik Materials Technology, Olof Faxander, Sandviks,  kommentera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Positivt, marknadslägeför , Sandvik
YLE - 10 jan 17 kl. 05:27

Sandvik i Åbo storrekryterar - "ett positivt problem"

Behovet av arbetskraft är stort inom industrin i Åbotrakten. Det är frågan om ett positivt problem, konstaterar man vid Sandviks fabrik i Åbo. Fabriken rekryterar ny personal som bäst.

Kristianstadsbladet - 07 maj 14 kl. 18:05

Sandvik varslar 60 i Svedala


Sandvik SRP varslar 60 av sina närmare 500 anställda i Svedala om uppsägning. Även avtal med externa konsulter och bemanningsanställda kommer att sägas upp. Orsaken är enligt företaget, som tillverkar stenkrossar till gruv- och anläggningsindustri, en försvagning på gruvmarknaden.

Trelleborgs Allehanda - 07 maj 14 kl. 18:05

Sandvik varslar 60 i Svedala


Sandvik SRP varslar 60 av sina närmare 500 anställda i Svedala om uppsägning. Även avtal med externa konsulter och bemanningsanställda kommer att sägas upp. Orsaken är enligt företaget, som tillverkar stenkrossar till gruv- och anläggningsindustri, en försvagning på gruvmarknaden.

BT - 07 maj 14 kl. 18:05

Sandvik varslar 60 i Svedala

Sandvik SRP varslar 60 av sina närmare 500 anställda i Svedala om uppsägning. Även avtal med externa konsulter och bemanningsanställda kommer att sägas upp. Orsaken är enligt företaget, som tillverkar stenkrossar till gruv- och anläggningsindustri, en försvagning på gruvmarknaden.

PrivataAffärer - 17 jul 18 kl. 12:12

Sandvik bättre på alla punkter

Analytikerna hade räknat med ett resultat före skatt på i genomsnitt 4 565 miljoner kr, enligt SME Direkts sammanställning inför rapporten. Omsättningen uppgick till 26 136 miljoner kr i kvartalet, mot väntade 25 503 miljoner kr. I det andra kvartalet uppgick Sandviks orderingång till 27 201 miljoner kr, jämfört med analytikerprognosen på 26 490 miljoner kr.

Magazin24 - 11 feb 13 kl. 11:21

Grönt samarbete mellan Mälarenergi och Sandvik

Sandviks fastigheter i Hallstahammar ska energioptimeras. Ett gemensamt kontrakt har skrivit mellan Mälarenergi och Sandvik för att minska förbrukningen av el och fjärrvärme. Efter att Mälarenergi har genomfört en förstudie i Sandviks fastigheter i Hallstahammar visade det sig att det finns potential att spara drygt 2000 Mwh per år, som motsvarar den totala årliga energianvändningen för 89 normalstora villor.

Opinionen.se - 12 jun 13 kl. 09:01

Sandvik drar ned

Sandvik skriver ned orderboken för ånggeneratorer till kärnkraftsindustrin med 1,1 miljarder kronor. Sandvik Materials Technology ska minska produktionskapaciteten, vilket kommer att drabba 110 medarbetare. Nerdragningarna ska göras genom att minska på inhyrd personal, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

DI - 22 maj 14 kl. 17:02

Sandvik: Danske Bank upprepar köp

Danske Bank upprepar rekommendationen köp på verkstadsföretaget Sandvik med 110 kronor i riktkurs efter att ha träffat avdelningschefen för maskinverksamheten Sandvik Machining Solutions. "Vi ser nu mer positivt på den kortsiktiga utvecklingen. Den sekventiella utvecklingen i efterfrågan var positiv under det första kvartalet.

DN - 02 feb 11 kl. 08:34

Starkt Sandvik ser ljust på 2011

Ett vinstlyft på nästan tre miljarder, en urstark orderingång och kraftigt höjd utdelning var inte nog för aktiemarknaden. Men verkstadskoncernen Sandvik ser positivt på den närmaste framtiden..

DI - 24 okt 13 kl. 09:45

Sandvik-aktien fick nytt liv av delårsrapport

Verkstadsbolaget Sandvik har återigen släppt en rapport med vikande pilar för order, fakturering och resultat. Vd Olof Faxander ser dock en stabilisering och aktiemarknaden reagerade positivt när handeln startade på torsdagsmorgonen..

Fler nyheter från VA

VA - 7 timmar sedan

Tung affärstidning dissar Spotifys aktie: ”Uppsidan är inte värd risken”

Här är analysen som pressar Spotify på börsen. .

VA - 7 timmar sedan

Är fri frakt på väg bort inom e-handeln? Zalandos helomvändning kan vara början till slutet

Modejätten Zalando gör något de aldrig gjort förut: Inför fraktavgifter. Ännu så länge bara i Storbritannien, Spanien och Irland, men räkna med att dina fraktfria leveranser är i farozonen. .

VA - 8 timmar sedan

Omsätter 110 miljoner: Så har Miran byggt upp sitt bolag – helt utan riskkapital

Från att ha sålt ett rapporteringsverktyg för 1800 kronor till att leda ett bolag som omsätter över 100 miljoner. Möt Miran Dennerqvist, grundare, ägare och koncernchef för snabbväxande Flex Applications. .

VA - 9 timmar sedan

Mikrovarumärken: Små och snabbfotade är det nya hotet mot detaljhandeln

Mikrovarumärken är digitala, flexibla, många och kan snabbt fånga upp trender. En del har redan vuxit sig stora och fler är på väg. För kläd- och livsmedelsjättarna gäller det att anpassa sig.

VA - 9 timmar sedan

Kändisarnas blödande veganburgare går snart till börsen – här är villkoren

Hajpade Beyond Meat siktar på att ta in drygt 1,6 miljarder i sin börsnotering. .

VA - 12 timmar sedan

Världens fondjättar säljer aktier efter börsrallyt – och bunkrar kontanter

Förvaltarproffs med totalt 6 biljoner i ryggen intar nu en mer defensiv strategi, visar en omfattande enkät från Bank of America Merrill Lynch. .

VA - 13 timmar sedan

First North-bolaget rusar i öppningshandeln efter glädjeprognos

First North-listade Xbrane är stor kurvinnare när börsen öppnar efter påskhelgen. På rapportfronten är Getinge dagens huvudnummer. .

VA - 14 timmar sedan

Samsungs svindyra och vikbara lurar floppar redan innan de nått marknaden

Tidningar rapporterar om förhandsexemplar av Samsungs värstinglur Galaxy Fold som gått sönder. .

VA - 14 timmar sedan

5 stekheta aktier du borde plocka in i portföljen

Proffsen plockar köpstämpeln inför nya börsveckan. .

VA - 18 apr 19 kl. 11:56

Amazon flyr Kina – klarar inte konkurrensen från Alibaba och JD.com

Lägger ned kinesiska sajten från och med juli i år. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.