SvD > Nyheter

Saturday, 20 April, 03:33

SvD - 19 jul 11 kl. 04:46

?Fler akutbesök efter telefonråd?Läkare: Rädda sköterskor manar till onödiga läkarbesök..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, akutbesökefter , telefonråd
YLE - 17 aug 12 kl. 12:23

Allt fler skuldsatta söker hjälp

Telefonrådgivningen för skuldsatta personer som söker hjälp har fått nästan dubbelt fler samtal än samma tid förra året. Garantistiftelsens rådgivningsnummer har fått nästan 18 000 samtal i år fram till mitten av augusti. Förra året fick Skuldlinjen ungefär 17 000 samtal totalt.

Skånskan - 23 feb 16 kl. 10:00

Tekniken gör fler äldre hjälplösa

Trelleborg/Svedala Allt fler gode män behövs för ensamkommande barn. Samtidigt ökar behoven för äldre. När de kognitiva funktionerna sviktar blir det allt svårare att knappa sig fram och tala med telefonröster i dagens bank- och myndighets-SverigeGod man ska tilldelas ensamkommande barn som kommer till Sverige.

DN - 19 okt 17 kl. 13:24

Hasse Eriksson: Har man valt en fond efter telefonråd bör man vara vaksam

Fler misstänkta dras in i härvan kring Allra. Hasse Eriksson, DN:s webbredaktör för ekonomi svarar på tre frågor kring härvan..

YLE - 28 jun 13 kl. 14:35

E-fakturor allt vanligare

Pappersfakturan kommer inte att försvinna helt trots att allt fler företag övergår till e-fakturor. En räkning till pappers blir däremot mer sällsynt i framtiden i takt med att allt fler redan nu väljer att betala räkningarna elektroniskt på nätet. Tvisten om pappersfakturor kontra e-fakturor har pågått länge och det finns stora skillnader i tolkningssättet beroende på vilken part man frågar.

HBL - 23 jan 15 kl. 04:01

De svarar i telefon dygnet runt

Huvudstadsregionens gemensamma hälsorådgivningsnummer upphörde att gälla lite före årsskiftet, men telefonrådgivningen fortsätter. I Helsingfors ser åtta sjuk- och hälsovårdare till att det finns någon som svarar 24 timmar om dygnet.Lite före klockan 15 en torsdag i januari har sjuksköterskan Niina Kääriäinen svarat på sitt hundrade telefonsamtal för dagen.

YLE - 30 aug 16 kl. 10:45

Fenomenet ”Hijrat al facebokiyin” fick rekordmånga irakier att fly till Finland

Delade videor, smarttelefoner och Facebook har ersatt dyra telefonräkningar och hemliga brev hem till Irak. Landsmännens bilder från Europa är en av orsakerna till att många unga irakier 2015 vågade ge sig av på den farliga resan till Europa. De flesta Irakier som anlände till Finland under flyktingkrisen 2015 var unga män under 25 år.

YLE - 18 jun 15 kl. 04:31

Svenskt sjukvårdsföretag lockar vårdpersonal

När patienter i Stockholms landsting ringer sjukvårdsupplysningen svarar en en sjukskötare i Österbotten. Det svenska företaget MedHelp har verksamhet i Vasa och i Jakobstad och intresset för att jobba i företaget är stort bland sjukvårdare i Jakobstad - Vårt informationstillfälle med öppet hus i Jakobstad lockade hela 90 sjukskötare, barnmorskor och hälsovårdare, det var rekord, säger Brita Brännbeck som är regionchef för Medhelp i Finland. MedHelps regionchef Brita Brännbeck.

YLE - 25 okt 16 kl. 04:41

I Åboland är akutvårdare också ickeakutvårdare

I den åboländska skärgården kan ambulanspersonalen sköta om inflammationer, infektioner och mindre sår då hälsocentralerna är stängda. Nu blir verksamheten permanent. För skärgårdsborna har det på kvällar och veckoslut kunnat bli långa resor till jourmottagningen i Åbo, men tack vare att akutvårdarna i ambulansen har fått specialutbildning kan de nu sköta också icke akuta fall.

HBL - 31 jul 12 kl. 13:24

Polisen varnar för telefonlurendrejare

Polisen i Birkaland varnar för en bedragare som lånar telefoner av folk och sedan ringer dyra samtal. Polisen utreder ett flertal fall av bedrägeri som begåtts av en eller flera personer som bett om att få låna folks mobiltelefoner för att ordna brådskande praktiska ärenden. När personen fått telefonen i sina nypor har denne ringt och beställt olika produkter, medan telefonens ägare fått stå för räkningen.

YLE - 18 nov 12 kl. 12:34

Citymarket varnar för ny Facebook-bluff

Ett nytt blufförsök sprids nu på Facebook. Genom att utlova 1 000 euros presentkort till Citymarket försöker bluffmakarna komma över kontaktuppgifter som de sedan kan missbruka. - Blufförsöken blir hela tiden fler.

BT - 19 apr 13 kl. 07:43

Valet är ingen melodifestival

Det mest kittlande i den parlamentariska vallagskommitténs slutbetänkande är förslagen om e-röstning. Istället för att behöva släpa oss till skolan eller biblioteket eller annan vallokal, ska vi kunna sitta kvar i soffan hemma. Kanske kombinera med att rösta i någon Idoltävling.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.