Sydsvenskan > Nyheter

Thursday, 25 April, 23:22

Sydsvenskan - 19 jul 11 kl. 09:29

Öresund under ytan
Foto: Hussein El-Alawi
Sydsvenskan hoppade i Öresund för att ta reda på vad som döljer sig under ytan. Och botten visade sig må toppen, bland annat växer det musslor i flera lager på bropelarna till Öresundsbron.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
El-AlawiSydsvenskan, Öresund, Öresundsbron

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öresundunder , ytan
Skånskan - 28 apr 16 kl. 16:12

Liv och död i Öresund

MALMÖ Kelpskogar och bubbelrev fulla av liv – och alldeles döda hålor. Organisationen Oceanas undersökning av livet under ytan i Öresund har gett både positiva och negativa besked. Men det övergripande beskedet är att läget trots allt har blivit bättre och att Öresund kan bli ett rikt och produktivt hav igen.

Skånskan - 05 aug 18 kl. 15:00

Livet under ytan

Blå planet Superakvariet Den blå planet i Köpenhamn är inte bara ett turistmål. Deras ambition är också att sprida kunskap om havens betydelse, och att arbeta för att bevara dess viktiga ekosystem.Lars Skou Olsen, kurator och teknisk chef, visar mig runt i det labyrintiska system av världar som Den blå planet består av.

Helsingborgs Dagblad - 20 mar 14 kl. 13:49

Vad som finns under ytan?

Marinbiolog berättar om det fascinerande liv som finsn uner havsytan i Öresund..

Sydsvenskan - 21 jul 15 kl. 18:51

"Det verkar ha varit lockande att fokusera på ytan."

En sänkning av broavgiften över Öresund borde inte vara en svår politisk fråga att hantera.
Det skriver Joakim Ollén, som var Malmö kommunstyrelses ordförande under två mandatperioder och Öresundskomiteens förste ordförande..

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 15 kl. 18:51

"Det verkar ha varit lockande att fokusera på ytan."

En sänkning av broavgiften över Öresund borde inte vara en svår politisk fråga att hantera.
Det skriver Joakim Ollén, som var Malmö kommunstyrelses ordförande under två mandatperioder och Öresundskomiteens förste ordförande..

Dagens PS - 14 dec 17 kl. 11:59

HQ ska ersätta Öresund med 15,8 miljoner

Beloppet avser rättegångskostnader. Det blev ett för Öresund positivt utfall i dagens dom från Stockholms tingsrätt där processbolaget, HQ AB, inte fick bifall för något av kraven det riktat mot Öresund. Någon reservering har inte heller skett, enligt vad som tidigare kommunicerats.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 16:26

Tågpendlare över Öresund stressade av gränskontroller

Öresund ID- och gränskontrollerna över Öresund stressar tågpendlarna. Längre restider, osäkerhet när tåget är framme, sämre kvalitet i restiden och trötthet är några av effekterna. Det visar en ny undersökning som presenterades av Øresundsinstituttet och KTH på fredagen.

Supermiljöbloggen - 29 mar 14 kl. 10:10

EU-parlamentariker vill göra Öresund till marint reservat

Isabella Lövin från Sverige och Margrete Auken från Danmark menar att ett skydd av området mellan de två grannländerna skulle kunna få stort symbolvärde. Under fredagen deltog de två EU-parlamentarikerna, Lövin från Miljöpartiet och Auken från Socialistisk Folkeparti, i en manifestation i Öresund där även forskare, fiskare och miljöorganisationer fanns med. Protesten gällde den sandsugning som pågår i området, där sanden och gruset som tas upp används till olika sorters byggen både i Sverige och i Danmark.

Skånskan - 18 dec 15 kl. 07:25

Fakta: ID-kontrollerna över Öresund

Malmö Torsdagens riksdagsbeslut innebär att regeringen kan införa ID-kontroller för alla som reser in i Sverige med tåg, buss och båt från den 4 januari så som de tidigare meddelat. Hur länge ID-kontrollerna kommer att fortgå är inte känt. Hur ID-kontrollen ska utformas fastställs först i mellandagarna i en särskild förordning som Näringsdepartementet tar fram.

DI - 20 apr 18 kl. 12:10

Öresund flaggar efter utdelning av aktier i Bilia och MQ

Investmentbolaget Öresund handlades den 18 april exklusive rätt till sakutdelning av aktier. Tio aktier i Öresund gav rätt till en aktie i Bilia och en aktie i MQ, vilket motsvarar 8,68 kronor per aktie i Öresund.  Öresund delade ut 4,55 miljoner aktier vardera i Bilia och MQ till sina aktieägare.

Cornucopia - 08 jul 15 kl. 06:55

Skipper: Ingen kränkning i Öresund

Bloggrannen Skipper har analyserat de uppgifter jag hade om den möjliga ryska örlogskränkningen i Öresund runt 10:45. Han konstaterar att beteendet är normalt och följer regelverket, och utgör alltså antagligen inte en kränkning.

Främmande örlogsfartyg ska passera skyndsamt och raka vägen genom Öresund, utan att stoppa, gira, släppa båtar, lyfta eller landa med helikoptrar etc.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.