VA > Ekonomi

Friday, 19 April, 23:37

VA - 19 jul 11 kl. 09:19

Substansen växer för maktbolaget Investor19 juli

Förstora Börje Ekholm, vd Investor. Foto: Scanpix
Wallenbergsfärens maktbolag Investors substansvärde uppgick vid halvårsskiftet till 175,8 miljarder kronor, eller 231 kronor per aktie. Sedan årsskiftet har substansvärdet, bolagets nettoförmögenhet, ökat med sex procent.
Investor redovisar en vinst före skatt på 9,7 miljarder kronor för andra kvartalet.
Läs mer på VA
Läs mer om:
Investor, Börje Ekholm, Investors, TT,  kommentera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Substansen, växerför , maktbolaget, Investor
Affärsvärlden - 23 apr 14 kl. 09:06

Investor ökar substansen

Substansvärdet i Investor steg med 6 procent under första kvartalet i år..

DI - 19 jul 17 kl. 08:29

Investor behåller substansen

Investmentbolaget Investor redovisar en totalavkastning för det andra kvartalet 2017 på 10,6 procent (jämförelseindexet SIXRX: 4,1 procent)..

DI - 20 jan 11 kl. 08:26

Ökat substansvärde i Investor

Investmentbolaget Investors substansvärde per den 31 december 2010 uppgick till 224 kronor per aktie. Det kan jämföras med substansen vid utgången av det tredje kvartalet som var 200 kronor per aktie..

YLE - 04 aug 17 kl. 06:41

Cannabisplantor påträffade i naturen i Södra Haga

I södra Haga i Helsingfors växer cannabisplantor, eller hampa som de också kallas, fritt. Det är ändå inte sagt att plantorna innehåller den aktiva substansen tetrahydrocannabinol THC. Invid ett buskage i en park, alldeles i närheten av bebyggelse, i södra Haga växer ett trettiotal cannabisplantor helt fritt.

Dagens PS - 11 jun 18 kl. 06:51

Fyra skållheta köptips från Börsveckan

Börsveckan analyserar elva investmentbolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för Kinnevik, Bure, Latour och Investor medan tidningen ger rådet avvakta för Lundbergs, Spiltan, Volati, Traction, Öresund och Svolder samt lämnar säljråd för Industrivärden. Kinnevik var något av en favorit i Börsveckans investmentbolagsspecial förra året.

VA - 19 jul 11 kl. 13:39

Köp bolaget som inte kan vinstvarna

19 juli Förstora Med 10 procentiga fall på rapporterna för vissa stora verkstadsbolag är det många som ryggar inför att sätta pengarna på börsen. Samtidigt är börsen framme och nosar på årslägsta för tredje gången i år. Det har varit ett riktigt bra investeringstillfälle de senaste två gångerna.

PrivataAffärer - 14 jun 18 kl. 07:23

Ett köpvärt investmentbolag

  Dessutom har Global Gaming fått en köprekommendation via tidningens tjänst Analys+, vilket Nyhetsbyrån Direkt skrev om tidigare på onsdagen. Investor är efter ett mellanår på börsen köpvärd, menar Affärsvärlden i en analys. ”Under mellanåret som förflutit lyckades Investor inte skapa överavkastning på substansen, som inte växte med mer än 3-4 procent med återlagd utdelning.

PrivataAffärer - 11 jun 18 kl. 08:36

Aktietips: Fyra köpvärda investmentbolag

Kinnevik har många onoterade pärlor inom framför allt marknadsplatser och e-handel, som Global Fashion Group, Home 24 och Quikr, men även finansiella tjänster och hälsovård. Bolaget känns intressant att äga på sikt, tycker Börsveckan och rekommenderar köp. Lundbergs har levererat fantastiskt bra avkastning över tid, påpekar tidningen.

PrivataAffärer - 22 mar 19 kl. 11:26

Hernhag: Fem aktier inför utdelningssäsongen

Köp Marcus Hernhags bok: Bli rik på aktieutdelning Jörgen: Kan du lista tre bra utdelningsaktier man borde ha i portföljen inför utdelningssäsongen?
Marcus: Millicom och Tele2 är två alternativ inom teleoperatörerna. Bilia och SJR inom tjänstesektorn och jag lutar åt Beijer Alma inom industrin.

BT - 07 jan 15 kl. 19:11

Hopp om nya antibiotika

Forskare har upptäckt ett helt nytt antibiotikum, skriver Nature. Den nya substansen hittades i vanlig jord och tycks inte bli verkningslös på samma sätt som andra antibiotika. Att antibiotika, som penicillin, blir allt mindre effektiva mot vanliga infektioner har pekats ut som det största hotet mot mänskligheten i modern tid.

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 11:56

Amazon flyr Kina – klarar inte konkurrensen från Alibaba och JD.com

Lägger ned kinesiska sajten från och med juli i år. .

VA - Igår: 10:33

Greta spränger drömgräns, skrotat BNP-mått och världens viktigaste affärsidéer – har du koll på vad som hänt i VA:s värld?

Veckans Affärers uppskattade quiz är tillbaka! Testa dina kunskaper med 10 frågor. .

VA - Igår: 10:07

Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet

Carl-Oscar och Carl-Franz Lawaczeck är i färd att ta fram ett luftskepp för lyxresor till Nordpolen. Första avgång sker 2023. I nästa steg ser de luftskeppen som nyckeln till flygets gröna omställning, såväl för transporter som för passagerare.

VA - Igår: 09:22

Påskbörsen öppnar nedåt – här är vad som ligger bakom

Verkstadsbolaget Sandviks rapport är huvudnumret i torsdagens handel innan börsen stänger för påsk. .

VA - Igår: 09:01

Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier

Fondjätten T Row Price har stordumpat Tesla-aktier, visar nya siffror. .

VA - Igår: 08:27

Facebooks nya blunder: Laddade av misstag upp 1,5 miljoner mejladresser

Berörda användare ska ha kontaktats av sociala medier-jätten. .

VA - I förrgår: 16:33

”Du blir en bättre människa på berget” – möt entreprenörerna som kombinerar jobb med äventyr

Ingenjören, fotografen och pr-konsulten. Här är tre kvinnor som lyckas förena sin passion för äventyr och upptäckande med en entreprenörslivsstil. .

VA - I förrgår: 15:52

Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier - vill slippa ”algoritmernas tyranni”

Brittiska skönhetsjätten Lush - med 202 000 följare på Twitter, 569 000 följare Instagram och 423 000 likes på Facebook - stänger ned sina konton på sociala medier. Experter varnar för att Lush begår ett stort misstag, men redan förra året beslutade sig pubkedjan JD Weatherspoon för att göra samma sak. .

VA - I förrgår: 15:22

10 globala problem som snart är ett minne blott – tack vare teknikutveckling

Bota demens och förutspå jordbävningar? Snart kan lösningarna till flertalet globala problem vara här, åtminstone om vi ska tro ansedda tidskriften MIT Technology Review. .

VA - I förrgår: 14:16

Googles innovationschef: Snart kan du koppla upp din hjärna mot molnet och nå oändlig intelligens

Smarta mobiler i alla ära, men snart blir vi människor ännu smartare. Genom att koppla upp våra hjärnor direkt mot molnet kan vår intelligens fortsätta att accelerera i all oändlighet, spår en av världens främsta tänkare, Googles innovationschef och superfuturisten Ray Kurzweil. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.