Västerbottens Folkblad > Nyheter

Wednesday, 24 April, 03:19

Västerbottens Folkblad - 19 jul 11 kl. 09:12

Sarajevo kan bli kulturhuvudstad 2014UME Frn brjan var det bara Riga och Ume. Men nu kan det bli en tredje kulturhuvudstad 2014. UME Frn brjan var det bara Riga och Ume. Men nu kan det bli en tredje kulturhuvudstad 2014. Det r Europaparlamentet som?
Läs mer på Västerbottens Folkblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sarajevokan bli , kulturhuvudstad, 2014
YLE - 27 maj 13 kl. 15:42

Österbotten syns då Umeå blir kulturhuvudstad

Österbottniska kulturaktörer uppmuntras att göra sig mera synliga i och med att Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014. Bland annat blir projektsamarbete aktuellt mellan Vasa och Umeå - Ett projektsamarbete mellan vänorterna är en utställning som baserar sig på ett konstläger vid konstverkstaden Malakta. Utställningen kommer att visas på Kuntsi museum för modern konst och på Västerbottens museum i Umeå, säger Pamela Andersson, amanuens på Kuntsi.

Expressen - 30 dec 13 kl. 09:00

Kulturhuvudstad med frågetecken

Umeå har i många år hyllats för sin vitala musikscen. Deportees, Refused, INVSN och Annika Norlin är bara några av dem som kommer från, eller verkar i, den västerbottniska staden. Snart inleds kulturhuvudstadsåret, då Umeå blir Europas kulturhuvudstad 2014.

Västerbottens Folkblad - 13 jan 14 kl. 08:12

Nytt frimärke uppmärksammar Umeå2014

På torsdag ger Posten ut två frimärken som presenterar Europas kulturhuvudstäder 2014, Umeå och Riga. Frimärkena ges ut i samarbete mellan Posten och Post Latvia. Motiven är två nybyggda kulturbyggnader, Bildmuseet i Umeå och Lettlands Nationalbibliotek i Riga.

ÖstersundsPosten - 26 sep 13 kl. 08:41

Umeå Kulturhuvudstad 2014 med samisk inriktning? ? Det borde ha varit Östersund

Jag är kritisk till Östersunds passivitet och gör nu ett inlägg i kulturhusdebatten..

Västerbottens Folkblad - 04 jan 12 kl. 00:31

Öppenheten kring 2014 försvann

OM TVÅ ÅR startar Umeås år som kulturhuvudstad. Blir det flipp eller flopp? För att svara på det behövs tre frågetecken rätas ut.

SmålandsPosten - 05 jul 13 kl. 07:04

Är Växjö redo att bli kulturhuvudstad?

Kulturhuvudstad 2020. Är Växjö redo? I kulturnämndens internbudget för 2013-2015 som går att läsa på kommunens hemsida står det att man utreder Växjö som Europas kulturhuvudstad 2020.

Nyheter 24 - 25 apr 12 kl. 14:41

Alex Bengtsson: "Sarajevo i mitt hjärta"


KRÖNIKA. Vid minnesmonumentet blir det tydligt vilka grupper som drabbas. Alla.

Sydsvenskan - 29 jan 16 kl. 04:00

Smärtsam och komisk resa från Malmö till Sarajevo

Zlatan (Milan Dragišić) har aldrig återvänt till Bosnien och Sarajevo som han flydde från under krigen på Balkan på 90-talet. Han lever, numer skild från sin svenska fru, i Malmö och får besök av 18-åriga dottern Anja (Julia Ragnarsson). Hon överraskar med två flygbiljetter till hans gamla hemstad.

Dagen - 23 sep 11 kl. 03:00

De åtta samiska årstiderna bärande tema för kulturhuvudstaden Umeå 2014

Den nyligen lämnade budgetpropositionen innehåller riktlinjer för arbetet med kulturhuvudstadsåret 2014 i Umeå. Man vill stärka institutionerna, festivalerna och de oberoende aktörerna och målet är att skapa hållbara och tillväxtfrämjande nätverk, sägs det i ett pressmeddelande från kulturhuvudstads-utskottet i Umeå.Umeå kommer att vara Europas kulturhuvudstad tillsammans med Riga i Lettland.

SVT - 29 dec 13 kl. 15:21

Norrbotten storsatsar också inför kulturhuvudstadsåret 2014

Att Umeå blir kulturhuvudstad under 2014 ska gynna även Norrbotten..

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 5 timmar sedan

Gräsbrand i Lycksele

SOS har fått in ett larm om en brand i under en transformator. På Hammarkulla i Lycksele har det börjat i brinna i en transformator och gräset intill har fattat eld. Räddningstjänsten är framme på plats och har fått branden under kontroll.

Västerbottens Folkblad - 5 timmar sedan

Malin Moström historisk

UIK-legendaren blir i helgen historisk som första kvinna att tilldelas priset One Club. Malin Moström som vann sex SM-guld och två Champions League titlar med Umeå IK samt gjorde 113 landskampe för Sverige får som första kvinna det spanska ligalaget Athletic Club Bilbaos eget pris One Club Man Award rapporterar Aftonbladet. Priset tilldelas enligt tidningen […].

Västerbottens Folkblad - 5 timmar sedan

Hundar på vift

Polisen har fått samtal om att två jämthundar springer på länsväg 364 utanför Burträsk. Polisen uppmanar de som trafikerar sträckan att köra försiktigt.  .

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

Dalenkeepern Årets målvakt

Dalen missade SM-finalen. Men lagets landslagsmålvakt får ett prestigefyllt pris igen. IBK Dalens Måns Parsjö-Tegnér prisas som Årets målvakt.

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

Man biten av hund

En man har blivit biten i handen av en lösspringande hund – har fått uppsöka sjukvård. Vid 17-tiden fick polisen in ett samtal från en man som hade blivit biten av en hund i Boliden, Skellefteå. Enligt mannen ska en lösspringande hund först ha bitit en annan hund och därefter, när mannen försökte gå emellan, […].

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

[PLUS] Polismannen nekar till våldtäkt: ”Ord står mot ord”

En polisman från länet som har anmälts för våldtäkt förnekar brott. Arbetsgivarens beslut att ta....

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

”Mer pengar måste pytsas in i äldreomsorgen”

Genom gradvisa förändringar i äldreomsorgen accepterar man i dag villkor som aldrig hade fått förekomma, skriver vänsterpartisterna Åsa Bäckström, Rebecca Sellstedt och Andreas Sellstedt. Det sägs att om man tappar en groda i kokande vatten hoppar den genast ut, men om man långsamt höjer temperaturen stannar den tills den kokat ihjäl. Äldreomsorgen är en groda […].

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

[PLUS] Umeå–Högsbo Här är betygen

Sporten har inför guldkampen kikat på finallagen och satt betyg..

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

[PLUS] ”De säger att vi är favoriter… och visst, vi har ett bra lag”

Umeås lag har spelat utan en stor center den här säsongen. Den som fått ta kampen närmast korgarna....

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

[PLUS] Hegethorn: Gyllene Umeå-chans

Klart att det är en gyllene chans till Umeås första SM-guld i basket. Men varning utfärdas för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.