Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 25 April, 07:26

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 11 kl. 09:12

Sista sommaren för odlarnaDe 34 odlarna närmast vattentornet på Fredriksdal är ledsna. Kommunen vill riva deras kolonistugor för att bygga bostäder på odlingslotterna..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Fredriksdal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sista sommarenför , odlarna
Skånskan - 10 jun 16 kl. 06:00

Odlarna mot duvor i kolonitvist

MALMÖ Om brevduvorna ska flytta in i kolonierna måste en fjärdedel av odlarna flytta ut.
Nu rasar kolonisterna i Östra koloniområdet över att kommunen ställer två intressegrupper mot varandra.– Vi är många som lever för sin odlingslott och älskar att komma hit och pyssla.

Expressen - 18 sep 11 kl. 07:27

Äppleodlare: "Sämsta sommaren på 20 år"

Nu lyser äpplena röda i sensommarsolen på sluttningarna kring Kivik. De varma dagarna får frukten att ta igen vad den förlorade i början på säsongen. Men för de ekologiska odlarna är skörden usel.

YLE - 02 okt 14 kl. 17:49

Dålig spannmålskvalitet drabbar odlarna

Spannmålspriserna är rejält lägre nu än i fjol och det har fått negativa konsekvenser för odlarna. Den vanliga konsumenten får ändå inte ta del av prissänkningarna. Brödet blir till exempel inte billigare.

YLE - 10 jan 17 kl. 14:35

S-Gruppens billiga grönsaker drabbar odlarna - uppköpare kräver lägre producentpriser

Producenterna ser ut att få betala när S-Gruppen sänker priset på grönsaker. Inköpare har redan varit i kontakt med österbottniska grönsaksproducenter och krävt prissänkningar, berättar SLC:s verksamhetsledare Johan Åberg. Uppgiften kommer från en kontaktperson för odlarna och kom fram vid ett odlarmöte i Vasa på måndagskvällen.

Nyan - 27 aug 14 kl. 16:13

Odlarna köar till spannmålsskutan

Den varma sommaren och de kommande regnen gör att många odlare vill sälja sitt spannmål nu, trots att priserna ligger i botten.
Vid Ab Lantbruks spannmålstork i Färjsundet råder hektisk aktivitet..

SVT - 02 maj 11 kl. 19:51

Skörden hotas anser odlarna

Striden fortsätter om äppelodlarnas rätt att få använda bekämpningsmedel på Österlens vattenskyddsområden . För att rädda årets skörd har odlarna idag vänt sig till Länsstyrelsen. Medverkande: Anna Eriksson, reporter.

Hela Gotland - 20 aug 11 kl. 04:00

Tuffa och mörka tider för odlarna

Öns potatisodlare har det tufft, och framtiden ser mörk ut. Inte nog med att skördarna styrs av vädret, handlarna kan dessutom spela ut odlarna mot varandra.- Potatisarna ska se fina ut på utsidan, men smakupplevelsen spelar ingen roll längre, säger Clas Pettersson, ordförande i Potatisodlarföreningen på Gotland..

YLE - 23 aug 13 kl. 04:49

Potatispriset för lågt för odlarna

Priset för ett kilo potatis är alltför lågt säger potatisodlare. I fjol blev de bortskämda med 30 cent kilogrammet men då var också skördarna mindre på grund av översvämningsskador. Just nu säljer odlarna ett kilo potatis för omkring 15-16 cent.

Hela Gotland - 20 maj 16 kl. 05:30

Lägre staket skapar oro bland odlarna

Stämningen bland de 40 odlarna i Visby norra koloniträdgårdsförening är orolig och uppgiven..

YLE - 20 jun 17 kl. 16:00

Odlarna kan snart ha satt sin sista potatis

Både priser och tillgång på nypotatis intresserar finländarna speciellt denna vecka. Kunderna föredrar inhemskt, men höga priser kan avskräcka och få kunder att vänta, eller välja importerat. Det blåser snålt på Salutorget i Helsingfors och det är mest koreaner som trotsar vädrets makter.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Telia når inte förväntningar

Telia redovisar en vinst före skatt på 2 511 miljoner kronor för första kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 2 940 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 2 925 miljoner kronor, enligt Re.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Vinstlyft för Swedbank

Bankkoncernen Swedbank redovisar en rörelsevinst på 6 626 miljoner kronor för det första kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 6 389 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Analytiker hade, enligt Reuters, i genomsnitt räknat med en rörelse.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Essity bättre än förväntat

Hygienbolaget Essity redovisar en vinst före skatt på 2 473 miljoner kronor för första kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 2 301 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 2 351 miljoner kr.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Brister i uppföljning av cancerdrabbade barn

Många vuxna som hade cancer som barn lider ofta av sena komplikationer av sin cancersjukdom, men har ingen kontakt med vården. Det konstaterar Barncancerfonden i en ny rapport där organisationen granskat uppföljningen av de drygt 11 000 vuxna eller unga.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Skånska finansrådgivare tar sikte på kapitaltörstande bolag i Danmark

”Danmark är som Sverige för 25 år sedan”..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Marie-Louise Hanson

VD-sekreteraren Marie-Louise Hanson, Vällingby, har avlidit i en ålder av 72 år. Närmast sörjande är barnen Petra och Andreas med familjer..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Minnesord om Ingmar Brohed

Ingmar Brohed, Lund, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 79 år..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Vinstras för Volvo Cars

Biltillverkaren Volvo Cars redovisar en nettovinst på 2 005 miljoner kronor för årets första kvartal. Därmed har Volvo Cars vinst rasat med 21,6 procent jämfört med första kvartalet 2018, enligt ett pressmeddelande från bolaget. Nettoomsättningen steg d.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Amnesty kräver att forskaren Djalali friges

Tre år har gått sedan den svenskiranske forskaren Ahmadreza Djalali greps i Iran, anklagad för spioneri. Han dömdes till döden på falska grunder, enligt Amnesty, och är i dag i mycket dåligt skick. Den iranskfödde forskaren har bott i Sverige sedan 2009.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Minnesdag i terrorns skugga i Nya Zeeland

Tiotusentals åskådare har fyllt gatorna i Nya Zeeland och Australien för att fira Anzac-dagen och minnet av ländernas soldater som fallit i krig. I Auckland har premiärminister Jacinda Ardern talat om ett enande efter attentaten i Christchurch och på Sr.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.