Opinionen.se > Opinion

Friday, 19 April, 23:40

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Branschexperter kritiska till Centerns straffskatt
Centerpartiets nya förslag om en ny straffskatt ska omfatta svenska bilägare med höga koldioxid utsläpp. Det trots att bilen står stilla. Nu höjs kritiska röster, skriver Dagens Industri..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Centerns, Dagens Industri

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Branschexperter, kritiskatill , Centerns, straffskatt
YA - 09 jan 13 kl. 04:00

Centerns svåra väg

Det är uppror i leden över Centerpartiets idéprogram, som presenterades strax före jul.
Flera distrikt i södra Sverige, däribland Skåne, har gått samman för att ta fram förslag till ändringar av programmet inför partistämman i mars. Kritiken riktas främst mot idéerna om helt fri invandring, om att tillåta månggifte och att slopa skolplikten.

YLE - 26 jan 15 kl. 10:38

Sundberg: Sannf och Centerns valkamp får fart

Ekonomifrågor och Europa blir i och med valresultatet i Grekland igen ett centralt tema under valdebatten inför riksdagsvalet i vår, kommenterar professor Jan Sundberg. Särskilt Sannfinländarna får nu vatten på sin kvarn. - Ser vi på opinionsmätningarna så har Centern gått upp som en raket och Sannfinländarnas stöd har sjunkit.

YLE - 08 dec 16 kl. 15:37

Sokos slutar sälja pälsvaror - Centerledamöter kritiska

Sokos tar inte längre in äkta pälsar eller pälsvaror i sitt sortiment. Varushuskedjan slopar också försäljningen av djurfibrer som insamlats på ett sådant sätt att det orsakar djuret onödigt lidande. Varuhuskedjan säger i sitt pressmeddelande att man vill erbjuda konsumenter etiskt hållbara produkter och tjänster.

Barometern - 07 sep 18 kl. 16:11

Centern kritiska till utvecklingen

Centerns Christofer Johansson och Sten Bondesson befarar att kommunen kan få ett stort budgetunderskott.

SN - 23 jun 11 kl. 16:03

Rättegång om rekordstor straffskatt görs om

Högsta förvaltningsdomstolen går delvis på Skatteverkets linje i målet om Klöverns rekordstora straffskatt. Nu skickas målet tillbaka till underrätterna..

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

Bonus gav straffskatt

Sony Ericssons bonussystem ha lett till en skattesmäll för tio anställda hos mobiltelefontillverkare?
LUND. Sony Ericssons bonussystem ha lett till en skattesmäll för tio anställda hos mobiltelefontillverkaren.

SN - 16 maj 12 kl. 14:25

Klart att Klövern slipper straffskatt

Skatteverket överklagar inte förvaltningsrättens dom, och därmed är det klart att det inte blir någon rekordstor straffskatt för fastighetsbolaget Klövern i Nyköping. Klicka här. Läs mer..

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 12 kl. 15:10

Straffskatt för oskattad lön

Två höganäsare ska betala skatt och skattetillägg efter att Skatteverket noterat att deras arbetsgivare, ett litet Helsingborgsföretag, inte lämnat kontrolluppgift på deras löner.De båda männen har kvitterat ut närmare 100 000 kronor var utan att betala skatt, men efter Skatteverkets kontroll har de fått besked om att de måste betala både inkomstskatt och straffskatt, eller skattetillägg som Skatteverket kallar det..

BT - 05 okt 12 kl. 00:30

Varför straffskatt på kärlek?

Politiker älskar barn. Att säga sig vilja satsa på de små antas nämligen vara ett säkert kort att spela ut. Ty barn väcker känslor, som rätt hanterade går att växla in i väljarröster.

YLE - 02 nov 12 kl. 13:11

Piia-Noora Kauppi: En straffskatt

Finansministeriets förslag om en bankskatt för de finländska bankerna upprör Piia-Noora Kauppi, vd för Finansbranschens Centralförbund. Den finländska finansbranschen har skött sig väl och ansvarsfullt, men nu verkar det som om branschen bestraffas för euroområdets kris trots att finska aktörer inte är ansvariga för bankkrisen i övriga Europa, slår Kauppi fast i ett pressmeddelande. Kauppi räknar med att skatten kommer att leda till höjda lånemarginaler och avgifter för bankernas kunder.

BT - 17 dec 12 kl. 12:41

Ellos får upptaxering och straffskatt - förväxlade rutor i deklarationen

Ellos upptaxeras med nästan 4,9 miljoner och får straffskatt med 20 procent. Bolaget hävdar att två rutor i deklarationen oavsiktligt förväxlades, vilket gav ett avdrag istället för ett tillägg till resultatet. Skatteverket godtar att felet var oavsiktligt och halverar därför den normala straffskatten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.