Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 18 April, 15:51

Liknande nyheter

Taggar: vill , Tyskland, rädda, Europa
DN - 20 dec 12 kl. 07:00

Tyskland dominerar i Europa

Sju lag vidare ? Tyskland toppar deltagarlistan när europaligorna går in i finalspelet efter nyår. Det är plåster på såren för en sargad fotbollssjäl..

Sydsvenskan - 30 maj 11 kl. 11:37

Carlgren kritisk till att Tyskland avskaffar kärnkraften

Foto: Scanpix
Det tyska beslutet att avveckla kärnkraften till 2022 får hård kritik. Ingen idealisk lösning, anser Sveriges miljöminister Andreas Carlgren. Energiexperter varnar för att beslutet kan leda till fördubblade elpriser.

SvD - 03 aug 12 kl. 10:49

Tyskland kryper närmare krisen

?Måste minska exporten för rädda Europa.?.

SmålandsPosten - 22 maj 14 kl. 06:14

Stängda gränser till fästning Europa

EU har enats om gemensam asylpolitik. Den handlar i huvudsak om ett rättssäkert mottagande av asylsökande. Men det gäller dem som lyckats ta sig hit.

Helsingborgs Dagblad - 26 dec 15 kl. 00:01

Merkel vill rädda EU i Syrien.

Många sagor börjar i de mörka tyska skogar där Angela Merkel levde som barn, börjar Time sitt reportage om den tyska förbundskanslern – som tidningen utnämner till årets person, person of the year. Något av en saga är hennes karriär, men sällan träffar en sådan utmärkelse så rätt. Världens mäktigaste kvinna har använt sitt tionde år vid makten väl: till att rädda euron, EU och så många flyktingar som Tyskland någonsin mäktar med.

YLE - 09 jun 16 kl. 15:35

Yle Sportens experter eniga: Tyskland vinner EM-guld

Fyra expertkommentator kommer att förgylla de svenskspråkiga referaten under fotbolls-EM i Frankrike. Och såväl Magnus Bahne, Jessica Lagerblom, Fredrik Lassas som Sebastian Strandvall tror på samma Europamästare. Alla matcher i fotbolls-EM refereras på svenska och referentkvartetten Christoffer Herberts, Kristian Karlsson, Antti Koivukangas och Jonas Lindholm kommer att ha sällskap av en bisittare i en del av matcherna.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 19:56

Europa kan bättre än så här

På Malta begravdes under torsdagen 24 av de omkring 800 migranter som tros ha omkommit under helgens katastrof. På plats fanns Maltas president, ministrar från Italien och Grekland samt många andra som sörjde de oidentifierade offren. Senare samma dag träffades EU:s stats- och regeringschefer på ett extrainsatt toppmöte i Bryssel.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 19:56

Europa kan bättre än så här

På Malta begravdes under torsdagen 24 av de omkring 800 migranter som tros ha omkommit under helgens katastrof. På plats fanns Maltas president, ministrar från Italien och Grekland samt många andra som sörjde de oidentifierade offren. Senare samma dag träffades EU:s stats- och regeringschefer på ett extrainsatt toppmöte i Bryssel.

Sydsvenskan - 25 apr 16 kl. 10:45

Olle Lönnaeus: Så blev Kaplan en del av Turkiets propaganda mot Europa

"Affären Mehmet Kaplan" har nu blivit en del av Turkiets propagandakrig mot Europa.I helgen har den sparkade bostadsministern intervjuats av det statliga turkiska nyhetsbyrån Andalou Agency.Där uppges han ha påstått att han tvingades avgå efter att ha baktalats på grund av påstådda kopplingar till terrorsekten Islamiska staten (Daesh).

BT - 19 jul 14 kl. 11:13

Ledarkrönika: Kanske kan barnen på planet rädda freden

Morfar Nick Norris hade tagit sina barnbarn med sig från Perth i Australien för att Mo, 12, Evie, 10, och Otis, 8, skulle få träffa sin mamma och hennes man under en semesterresa runt i Europa. Nu skulle de resa hem och Nick och de tre barnen tillhörde de 283 passagerarna som dog när MH Flight 17 sköts ner.
Kan barnens död, totalt 80 av de omkomna var barn, vända krisen?

Sydsvenskan - 10 dec 11 kl. 06:30

Fallet Europa

Europas kris kan leda till en förändring jämförbar med det sovjetiska imperiets sammanbrott. Thomas Steinfeld skriver i dag om vad som står på spel.
Ordet för stunden verkar vara ?

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Analytiker om Evolution Gamings kommande rapport

En svagare svensk marknad efter omregleringen väntas inte påverka Evolution Gaming negativt. Det framgår av analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför rapporten för det första kvartalet..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Små indexrörelser väntas på Wall Street

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Danska bolag på kapitaljakt i Sverige

Danska investerare skyr småbolag. Det har lett till att danska bolag som sammanlagt är värda mer än 13 miljarder kronor är börsnoterade i Sverige där riskviljan finns..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Sandvik ser ingen lågkonjunktur

Lägre vinst, men starkare orderingång än väntat. Sandviks vd Björn Rosengren ser inga tecken på någon kommande lågkonjunktur. Aktien föll först men vände sedan upp..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Affärsvärldens påskägg - veckans mest lästa artiklar

Kronkursen, aktieråd och hyllade 72-timmarsveckor. Här är de artiklar som lästes mest i veckan..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Sveriges mest klickade bostadsobjekt

Bostadssajten Hemnet listar varje vecka vilka objekt som får flest klick. Det objekt som är sajtens mest klickade någonsin är en kändis lägenhet på Södermalm i Stockholm..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Tummen upp för Sandvik efter rapport

Stockholmsbörsen inledde skärtorsdagen lätt nedåt, men tog sig efter ett par timmars handel en bra bit över nollstrecket..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Acando ansöker om avnotering

Styrelsen i Acando har, på begäran av CGI Nordic som äger över 90 procent av aktierna, beslut ansöka om avnotering av Acandos B-aktier från Nasdaq Stockholm..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Kronan faller efter arbetslöshetsstatistik

Den svenska kronan föll markant när data från SCB samtidigt visade en oväntat hög arbetslöshet i mars..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Bästa första kvartal för hedgefonder sedan 2006

Hedgefonder har haft en bra start på året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.