BT > Nyheter

Thursday, 18 April, 21:44

BT - 19 jul 11 kl. 08:16

Rut-avdraget alltmer populärt7,2 miljarder - Så mycket har Skatteverket betalat ut för rut- och rotavdrag 2011.
Det är 500 miljoner mer än förra året.
En kraftig ökning som också märks i hela Sjuhärad.
Skatteverket presenterade färska siffror under gårdagen som gäller första halvåret 2011. De visar att utbetalningarna för både rot och rut blir högre, en halv miljard jämfört med samma tid förra året.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Skatteverket, Sjuhärad, Svenljunga, Tranemo, Borås, Blank Thörnroos, Ekbergs, Andreas Gustafsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rut-avdraget, alltmer, populärt
SVT - 30 dec 11 kl. 20:33

RUT-avdraget alltmer populärt

Intresset för att begära så kallat RUT - avdrag för hushållsnära tjänster, ökade kraftigt under 2011 uppger skatteverket..

BT - 25 nov 13 kl. 13:54

Rut-avdraget ger nya arbetstillfällen

Jobben kommer att bli valets viktigaste fråga. Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik kan alliansen nu fortsätta göra satsningar i budgeten för fler jobb. Alliansens mål är full sysselsättning.

BT - 25 jul 12 kl. 09:10

Rut-avdraget ger chans att bo kvar hemma

Miriam och Bibben Fagerström bor i Sandared och har valt rut-avdrag i stället för att använda hemtjänst. ? Då kan vi själva välja vad vi vill ha gjort, säger de.

NSD - 14 aug 14 kl. 12:33

Rut-avdraget het politisk fråga

I Gällivare har rut-avdraget blivit allt mer populärt..

Sydöstran - 04 jul 17 kl. 13:00

Rut-avdraget blev oerhört populärt

I dagarna fyllde rut-avdraget tio år. Nu är det ett helt decennium sedan Alliansen, på initiativ av Centerpartiet, sjösatte reformen som har gjort det betydligt billigare att anlita hjälp i hemmet..

Nyheter 24 - 04 apr 11 kl. 08:52

Waidelich fortsatt positiv till rut-avdraget


"Folk börjar vänja sig." Den nya socialdemokratiska partiledningen håller fortfarande på att ta form. Förutom Håkan Juholt är också ekonomiske talespersonen utsedd i form av Tommy Waidelich.

Kristianstadsbladet - 31 jul 13 kl. 08:30

Många tjänar på Rut-avdraget!

Foto: Lars Pehrson 30152
Att RUT-avdraget har blivit ett ideologiskt slagträ kan nog ingen förneka, vilket bland annat tydligt ses på debattsidorna här i KB. Det är låg- mot höginkomsttagare, fattiga mot rika och dessutom jämförs starka borgerliga kommuner med starka röda kommuner, för mig lite som att jämföra Sverige med Vitryssland och dra ?korrekta?

Nyheter 24 - 14 mar 11 kl. 12:18

Rut-avdraget allt mer poppis


Barnfamiljer och äldre använder avdraget mest. STOCKHOLM. Det omdiskuterade rut-avdraget blir allt mer populärt.

Västerbottens Folkblad - 17 mar 11 kl. 00:08

Få nyttjar Rut-avdraget

NYLIGEN PUBLICERADE SCB 2010 års siffror kring det omdebatterade Rut-avdraget. Regeringen slår sig för bröstet och kallar det en succé. NYLIGEN PUBLICERADE SCB 2010 års siffror kring det omdebatterade Rut-avdraget.

Affärsvärlden - 27 mar 15 kl. 13:19

Regeringen vill sänka taket för RUT-avdraget

Regeringen vill sänka taket för RUT-avdraget till 25.000 kronor för personer som inte har fyllt 65 år vid årets ingång. Vidare ska RUT-avdraget inte omfatta matlagning och mer avancerat städarbete såsom rengöring av inomhuspool, och ROT-avdragets subventionsgrad föreslås sänkas från 50 till 30 procent..

Fler nyheter från BT

BT - just nu

Georgien hjälper saudiska systrar på flykt

Georgien sträcker ut en hand till två systrar från Saudiarabien som flytt landet i jakt på ett nytt hemland. Fallet riktar återigen ljuset mot kvinnors ibland mycket utsatta situation i det auktoritära kungariket..

BT - 45 minuter sedan

Delad pott i premiären

BT - 1 timme sedan

Sociala förmågor formade våra ansikten

Utvecklingen av människans förmåga att kommunicera med hjälp av ansiktsmusklerna gick hand i hand med förändringar av vår ansiktsform. Det konstaterar en grupp forskare som tror att denna icke verbala kommunikation har varit avgörande för vår arts överlevnad..

BT - 1 timme sedan

JUST NU: Misstanken – det tros ha orsakat branden i Notre-Dame

En kortslutning misstänks ligga bakom den omfattande branden som härjade katedralen Notre-Dame i Paris tidigare i veckan, uppger en talesperson för Parispolisen..

BT - 1 timme sedan

"Rysslandsrapporten är en seger för Trump"

Rysslandsutredningen som nu har offentliggjorts – om än nedkortad – är en seger för president Donald Trump. Det säger USA-forskaren Frida Stranne som betonar att vi inte har sett slutet av debatten – och hon får medhåll av kollegan Erik Åsard..

BT - 2 timmar sedan

JUST NU: Gräsbrand – räddningstjänsten är på plats

Räddningstjänsten ryckte ut på en gräsbrand i Ängabo i Ulricehamns kommun vid 18.30-tiden. .

BT - 2 timmar sedan

Tv-serierecension: ”Småskön igenkänningshumor i Kalmarkomedi”

Exportframgångarna med Nordic noir gjorde tv-makarna fartblinda. Nu drar man i handbromsen, kastar ett öga i backspegeln och den gamla hederliga polisbuskisen tillåts en liten skön comeback med rötter i såväl gamla pilsnerrullar som ”Jönssonligan”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.