Vimmerby Tidning > Nyheter

Friday, 26 April, 03:03

Vimmerby Tidning - 19 jul 11 kl. 08:30

Bredbandsfiber är praktisk landsbygdspolitikFungerar ditt trådlösa internet bra?
Är du i centralorten eller på landet?
Det är stor skillnad. Själv har jag stora problem i sommarstugan vid Solnebo, en mil utanför Vimmerby, att ens läsa mailen. Den trådlösa uppkopplingen bidrar inte alls till en levande landsbygd?
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Solnebo, Vimmerby, Internet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bredbandsfiberär , praktisk, landsbygdspolitik
Barometern - 01 nov 13 kl. 07:39

Inget parti i riksdagen har en hållbar landsbygdspolitik

i debatt om landsbygdspolitik
Vi bor i ett landsbygdslän. Inom en snar framtid kommer vårt behov av mer sjötransporter och ökad försörjning från vår egen närliggande produktion att bli tydligt för alla. Såväl Kalmar hamn som Kalmar Lantmän har förstått det Centerpartiet inte vill inse: Samlar man all universitetsverksamhet i Ölandshamnen finns inget utrymme för en fortsatt utveckling av verksamheter för någon part där.

Västerbottens Folkblad - 19 okt 16 kl. 13:41

Nio av tio vill ha aktiv landsbygdspolitik

Det är viktigt med en aktiv landsbygdspolitik men det är storstäderna som gynnas av den nu rådande politiken. Det anser en stor majoritet av svenskarna, visar en undersökning som Novus gjort på på uppdrag av organisationen Hela Sverige ska leva. Nära 9 av 10 instämmer i påståendet att det är viktigt med en aktiv landsbygdspolitik, […].

Västerbottens Folkblad - 19 mar 18 kl. 17:00

”Och DÄR gick sossarna om centern i bäst landsbygdspolitik”

Statsministern och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht presenterade på måndagsförmiddagen nästa steg i regeringens landsbygdspolitik. Landsbygdsproportionen har äntligen sett dagens ljus, och fyller på den omfattade livsmedelsstrategin regeringen tidigare lagt fram och börjat jobba efter. Ambitionen om en blocköverskridande landsbygdspolitik gick i stöpet när alliansen lämnade den parlamentariska landsbygdskommitté Sven-Erik Bucht initierade 2015.

Sydöstran - 13 jan 11 kl. 03:00

Byanät ska ge bredbandsfiber till landsbygden

KARLSHAMN Bildandet av särskilda föreningar på landsbygden ska ge bredbandsfiber till landsbygden. Det hoppas man från kommunens sida. Man stöttar nu ett pilotprojekt i Ringamåla som kan bli modell för en vidare utbyggnad..

Barometern - 07 apr 14 kl. 06:27

Bottenbetyg för bredbandsfiber

Borgholm hamnar i botten i en ny bredbandsgranskning. För ett år sedan berättade tidningen om bristen på bredbandsfiber i Borgholm. Nu finns det svart på vitt.

ÖstersundsPosten - 26 okt 15 kl. 09:43

Försenat bredbandsfiber grävs just nu i Bräcke kommun

Bräcke kommuns fibersatsning har dragits med lite problem. Bland annat har kommunen skänkt bort sitt bredbandsnät för att hyra det i stället och dragits inför domstol för det. Men den offensiva satsningen på att alla kommunens invånare och företag ska ha bredbandsfiber till 2020 fortsätter.

Newsmill - 17 jan 11 kl. 02:05

Vargjakten döljer en misslyckad landsbygdspolitik

Carlgrens utspel om vargjakten tyder på feghet och döljer att dess verkliga orsaker bottnar i en misslyckad landsbygdspolitik och en jägarkultur som spårat ur. Den ökande polariseringen mellan stad och landsbygd riskerar att ytterligare förvärras om inte regeringen vågar ta tag i frågan..

SVT - 17 apr 12 kl. 06:58

"Sverige saknar en fungerande landsbygdspolitik"

Sverige saknar idag en fungerande landsbygdspolitik. Det säger ordföranden för SmåKom, en organisation som ska ta tillvara dom små kommunernas intressen. Detta efter Västnytts rapportering om dom västsvenska avfolkningsbygderna i framförallt norra Skaraborg och Dalsland.

BT - 14 jun 12 kl. 08:56

EU:s landsbygdspolitik kan förbättras

För att EU:s jordbrukspolitik ska bli en verklig kraft i kampen för företagsamma, hållbara bygder anser Hela Sverige ska leva att flera viktiga förändringar måste till. Efter år 2013 tar nuvarande programperiod slut och EU:s program och fonder kommer då att förändras. I Sverige pågår just nu ett intensivt arbete på landsbygdsdepartementet och Jordbruksverket med att planera hur dessa förändringar ska genomföras.

ÖstersundsPosten - 25 jun 15 kl. 15:32

Sverige ska ha en sammanhållen landsbygdspolitik

I dag presenterade landsbygdsministern Sven-Erik Bucht Bucht kommittén där alla partier i riksdagen finns representerade. Tanken är att kommittén ska skapa en långsiktig och sammanhållen landsbygdspolitik..

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 08 maj 18 kl. 09:00

"Hälsocentralerna har blivit totalt nedringda"

Uppmaningen att vaccinera sig mot det fästingburna viruset TBE, gav effekt. "Hälsocentralen har blivit totalt nedringda", säger Lisa Labbé Sandelin, smittskyddsläkare..

Vimmerby Tidning - 08 maj 18 kl. 08:00

Förslag att investera elva miljoner i ishallen

En investering i ishallen på nära elva miljoner kronor. Det är huvudalternativet för kommunstyrelsen som i dag sätter sig för att fatta beslut om ishallens framtid i Vimmerby..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 22:00

Vårsalong i mindre format i KKisa

Kinda Konstförening hade i lördags vernissage för 2018 års vårsalong. Tjugotre lokala konstnärer och hantverkare har nu sina verk för allmän beskådan på Café Columbia..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 17:45

Tandläkare kritiseras efter ingrepp vid akut besök

En tandläkare kritiseras för otillräcklig undersökning och utebliven dokumentation av en mans kindtand vid ett akut besök på en klinik i Vimmerby kommun..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 15:30

Reportrarnas bästa minnen från Västerviksposten

I dag är sista dagen med Västerviks-Posten. Från och med i morgon har våra läsare två tidningar att välja mellan - Vimmerby Tidning eller Västerviks-Tidningen. Båda tidningarna kommer att innehålla nyheter och reportage från båda kommunerna..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 13:40

Motorcyklar i massor invaderade stan

Vackert väder bidrog säkerligen till det goda besöksantalet. Omkring 200 motorcyklar samlades under lördagen vid MX World i Vimmerby. Nytt för i år var en ny parkering för att inte störa trafiken.

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 13:04

Polisen misstÄnker liga bakom villainbrott i vimmerby och hultsfred

Ytterligare ett villainbrott har upptäckts i Vimmerby. Det är det tredje på kort tid..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 12:15

BROTT & STRAFF: Flera stölder från bilar

Medan bilägaren besökte kyrkan på söndagen slog tjuvarna till och stal handväskan i bilen..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 08:50

Samling vid den gamla BP-macken

För tolfte gången anordnades i helgen BP veteranrally i Björkfors. Med den välkända BP-macken som start och mål gick resan runt den södra delen av Åsunden för de trettiotalet deltagande ekipagen..

Vimmerby Tidning - 06 maj 18 kl. 21:09

30-åring anhållen för olaga intrång och misshandel

En 30-åring sitter anhållen misstänk för olaga intrång och misshandel i Vimmerby på söndagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.