Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 22 April, 17:54

Affärsvärlden - 19 jul 11 kl. 08:21

Nytt läkemedel godkännsMercks gulsotsläkemedel får nu grönt ljus av europeiska läkemedelsmyndigheten..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, läkemedel, godkänns
Kristianstadsbladet - 09 nov 12 kl. 10:13

Dubbelhakan målet för nytt läkemedel


Dubbelhakan är målet för företaget Bayers nya läkemedelskandidat ATX-101, skriver Dagens Medicin. I försök gav injektionsmedlet "en meningsfull förbättring i hur patienterna upplever sitt hakfett", enligt företaget.Den aktiva substansen i medlet är natriumdeoxikolat som förstör cellmembranen i proteinfattig vävnad, som fett, medan övrig vävnad i stort sett lämnas oberörd.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 08:00

Boendeanbud godkänns

Foto: Tom Wall
Breanäs konferensanläggning kan trots allt bli asylboende. Migrationsverket gör en kovändning och har godkänt anbudet.
Som Kristianstadsbladet skrev i förra veckan underkändes Breanäs Invest AB:s anbud när det gäller Migrationsverkets upphandling om tillfälliga boenden för asylsökande.

Kristianstadsbladet - 10 dec 13 kl. 12:09

Kontroversiellt fiskeavtal godkänns

Motståndarnas lobbyarbete mot det nya fiskeavtalet med Marocko räckte inte. I stället har EU-parlamentet godkänt det nya fiskeavtalet med Marocko.
Det nya nya fiskeavtalet med Marocko har fått hård kritik ur människorättssynpunkt med anledning av landets fortsatta ockupation av Västsahara.

BT - 10 dec 13 kl. 12:11

Kontroversiellt fiskeavtal godkänns

Motståndarnas lobbyarbete mot det nya fiskeavtalet med Marocko räckte inte. I stället har EU-parlamentet godkänt det nya fiskeavtalet med Marocko. Det nya nya fiskeavtalet med Marocko har fått hård kritik ur människorättssynpunkt med anledning av landets fortsatta ockupation av Västsahara.

Nyan - 27 aug 15 kl. 10:00

Lag om vindkraft godkänns av HD

Inga hinder föreligger för att en åländsk blankettlag om produktionsstöd till vindkraft träder i kraft. Det skriver Högsta domstolen (HD) i ett färskt utlåtande. Rikslagen om stöd till elproduktion från förnybara energikällor görs tillämplig på Åland med vissa avvikelser.

SvD - 10 dec 13 kl. 12:09

Kontroversiellt fiskeavtal godkänns

EU-parlamentet har godkänt ett nytt fiskeavtal med Marocko, som fått hård kritik ur människorättssynpunkt med anledning av landets fortsatta ockupation av Västsahara..

Sydsvenskan - 10 dec 13 kl. 12:53

Kontroversiellt fiskeavtal godkänns

EU-parlamentet har godkänt ett nytt fiskeavtal med Marocko, som fått hård kritik ur människorättssynpunkt med anledning av landets fortsatta ockupation av Västsahara."Jag skäms", skriver Åsa Westlund (S).(TT).

Blekinge Läns tidning - 16 nov 15 kl. 17:23

Galaxens avlopp godkänns igen

Miljöförbundet Blekinge Väst har i ett nytt beslut godkänt avloppsanläggningen vid Galaxen. Men beslutet har redan överklagats av en granne..

YLE - 09 feb 18 kl. 08:03

Nytt medlingsbud i hamnkonflikten - om budet inte godkänns hotar strejk på måndag

Det finns ett nytt medlingsbud i en konflikt som gäller lyftkransförare och hamntillsyningsmän i Åbo, Karleby, Nådendal, Raumo och Uleåborg..

DI - 16 dec 16 kl. 14:20

Octapharm nära godkännande av läkemedel

Europeiska läkemedelsmyndighetens expertråd, CHMP, rekommenderar att ett nytt läkemedel mot blödarsjukdomen, hemofili A eller faktor 8, godkänns av EU-kommissionen. Det framgår av ett pressmeddelande från läkemedelsmyndigheten..

HBL - 24 mar 14 kl. 21:36

Esbo godkände sparkrav på 23 miljoner

Av sparkravet på 23 miljoner euro i Esbo förväntas över 5 miljoner komma från barnomsorg och utbildning. Det här inspirerade de förtroendevalda att prata för utbildning och satsningar på unga i fullmäktige.Det blev en drygt fyra timmar lång debatt om anpassningsåtgärderna för att få ordning på utgifterna i Esbo.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 15:17

Analytiker om Evolution Gamings kommande rapport

En svagare svensk marknad efter omregleringen väntas inte påverka Evolution Gaming negativt. Det framgår av analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför rapporten för det första kvartalet..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 15:05

Små indexrörelser väntas på Wall Street

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 11:00

Danska bolag på kapitaljakt i Sverige

Danska investerare skyr småbolag. Det har lett till att danska bolag som sammanlagt är värda mer än 13 miljarder kronor är börsnoterade i Sverige där riskviljan finns..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 11:04

Sandvik ser ingen lågkonjunktur

Lägre vinst, men starkare orderingång än väntat. Sandviks vd Björn Rosengren ser inga tecken på någon kommande lågkonjunktur. Aktien föll först men vände sedan upp..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:47

Affärsvärldens påskägg - veckans mest lästa artiklar

Kronkursen, aktieråd och hyllade 72-timmarsveckor. Här är de artiklar som lästes mest i veckan..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:38

Sveriges mest klickade bostadsobjekt

Bostadssajten Hemnet listar varje vecka vilka objekt som får flest klick. Det objekt som är sajtens mest klickade någonsin är en kändis lägenhet på Södermalm i Stockholm..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:06

Tummen upp för Sandvik efter rapport

Stockholmsbörsen inledde skärtorsdagen lätt nedåt, men tog sig efter ett par timmars handel en bra bit över nollstrecket..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:02

Acando ansöker om avnotering

Styrelsen i Acando har, på begäran av CGI Nordic som äger över 90 procent av aktierna, beslut ansöka om avnotering av Acandos B-aktier från Nasdaq Stockholm..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 12:35

Kronan faller efter arbetslöshetsstatistik

Den svenska kronan föll markant när data från SCB samtidigt visade en oväntat hög arbetslöshet i mars..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 12:09

Bästa första kvartal för hedgefonder sedan 2006

Hedgefonder har haft en bra start på året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.