SvD > Nyheter

Thursday, 25 April, 17:22

SvD - 19 jul 11 kl. 08:17

Utdött arv finns i mänskliga generNeandertalare bland våra förfäder..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utdött, arvfinns i , mänskliga, gener
Skånskan - 09 aug 16 kl. 06:00

Bödelns historia – att döda eller dödas

Det är sällsamt att snubbla över en faktabok lika svår att lägga ifrån sig som en deckare. Historikern Annika Sandéns ”Bödeln” är kvardröjande omruskande med sin existentiella prägel, och ger samtidigt en bred samhällsskildring av de lägsta samhällsklasserna i 1600-talets Sverige – allt knutet kring bödelns profession.Bokrecension
Bödlar – Liv, död och skam i svenskt 1600-tal
Författare: Annika Sandén
Förlag: AtlantisEfter 1300-talets mitt växte yrkeskategorin bödeln fram i Sverige, individen som skulle utföra myndigheternas utdömda dödsstraff och kroppsbestraffningar.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.