Opinionen.se > Opinion

Friday, 19 April, 07:47

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Svanberg och BP i ny oljekatastrof
BP med sin svenske ordförande Carl-Henric Svanberg skakas av en ny oljeskandal - bara styvt ett år efter Deepwater Horizon-katastrofen i Mexikanska golfen..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
BP, Carl-Henric Svanberg, Deepwater Horizon, Mexikanska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svanbergoch BP i ny , oljekatastrof
Helsingborgs Dagblad - 04 mar 11 kl. 12:58

Svanberg fick BP-miljoner

Carl-Henric Svanberg, styrelseordförande i oljebolaget BP, kunde räkna hem en ersättning på 750 000 pund, nästan åtta miljoner kronor, under förra året. Dessutom fick han ett bidrag på en knapp miljon för flytten till London. Men det blir ingen bonus till de BP-chefer som var inblandade i förra årets oljekatastrof i Mexikanska golfen..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

BP får rekordböta för oljekatastrof

BP har gått med på att betala 4,5 miljarder dollar i en uppgörelse med amerikanska staten kring oljekatastrofen 2010. Samtidigt riskerar två platschefer på BP åtal för vållande till annans död. Explosionen på oljeriggen Deepwater Horizon i Mexikanska golfen i april 2010 dödade elva anställda och blev början på 87 dygns massivt oljeläckage från djuphavskällan Macondo.

BT - 15 nov 12 kl. 21:04

BP får rekordböta för oljekatastrof

BP har gått med på att betala 4,5 miljarder dollar i en uppgörelse med amerikanska staten kring oljekatastrofen 2010.
Samtidigt riskerar två platschefer på BP åtal för vållande till annans död.
Explosionen på oljeriggen Deepwater Horizon i Mexikanska golfen i april 2010 dödade elva anställda och blev början på 87 dygns massivt oljeläckage från djuphavskällan Macondo.

DI - 21 jun 13 kl. 07:41

Svanberg i balans efter de tuffa åren

Carl-Henric Svanberg lever åter ett ganska normalt liv, efter att för tre år sedan ha kastats in i USA:s värsta oljekatastrof.För Di Weekend berättar han om att erkänna skuld för att elva människor miste livet, om sin resande tillvaro och nya uppdraget på Volvo.Men också om sin nya goda balans i livet ?

Helsingborgs Dagblad - 16 dec 11 kl. 09:06

BP i ny förlikning om oljekatastrof

Den brittiska oljejätten BP, med styrelseordförande Carl-Henric Svanberg, har ingått ytterligare ett förlikningsavtal i spåren av oljekatastrofen i Mexikanska golfen i fjol. Avtalet innebär att företaget Cameron International ska betala 250 miljoner dollar, pengar som omedelbart läggs till den fond som ska täcka skadeståndskraven mot BP. Hittills har BP betalat ut cirka 7,5 miljarder dollar ur fonden, uppger bolaget..

DN - 03 jan 12 kl. 11:07

BP kräver att Halliburton betalar för oljekatastrof

Den brittiska oljekoncernen BP, med svensken Carl-Henric Svanberg som ordförande, kräver att den amerikanska underleverantören Halliburton står för alla kostnader orsakade av oljekatastrofen i Mexikanska golfen 2010..

Kristianstadsbladet - 20 jun 12 kl. 10:45

Svanberg är ingen förebild

Max Walter Svanberg tillhör de stora svenska surrealisterna och hans kvinnofigurer är välbekanta för den breda konstpubliken. Malmö konstmuseum har landets bästa samling med Svanbergs verk och visar nu åter en stor retrospektiv med hans konst.
Utställningen innehåller verk redan från 1926 då Max Walter Svanberg endast var 14 år gammal, fram till mitten av sjuttiotalet då Svanberg på grund av den polio han drabbades av i barndomen inte längre kunde använda sina armar.

Sydsvenskan - 07 mar 11 kl. 20:11

Svanberg undvek frågor på Malmökonferens

Foto: scanpix
En konferens om oljeutsläpp med bland andra BP:s styrelseordförande Carl-Henrik Svanberg på plats. Greenpeace-aktion utanför Börshuset. Det var upplagt för intressanta frågor men Carl-Henrik Svanberg kom, sågs och försvann.

Sydsvenskan - 08 mar 11 kl. 06:30

Svanberg svarade inte på frågorna

En konferens om oljeutsläpp med bland andra BP:s styrelseordförande Carl-Henrik Svanberg. Greenpeace-aktion utanför Börshuset. Det var upplagt för intressanta frågor men Carl-Henrik Svanberg kom, sågs och försvann.

BT - 02 dec 13 kl. 08:05

Ola Svanberg sparkad och polisanmäld

Nittorpssonen och förre BHC-spelaren Ola Svanberg sparkades nyligen från Vita Hästen. Nu har han också polisanmälts – för trolöshet mot huvudman. ”Jag har inget att dölja”, säger Svanberg till nt.

BT - 02 dec 13 kl. 08:05

Ola Svanberg sparkad och polisanmäld

Nittorpssonen och förre BHC-spelaren Ola Svanberg sparkades nyligen från Vita Hästen. Nu har han också polisanmälts – för trolöshet mot huvudman. ”Jag har inget att dölja”, säger Svanberg till nt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.