DI > Ekonomi

Saturday, 20 April, 19:37

DI - 19 jul 11 kl. 07:33

Nordea spår oförändrade kostnaderNordea bedömer att de bästa bankerna kommer att nå en avkastning på eget kapital, ROE, på cirka 15 procent och ska Nordea höra till dem måste kostnads- och kapitaleffektiviteten förbättras, samtidigt som intäktstillväxten behålls..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ROE, Nordea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, spår, oförändrade, kostnader
SvD - 13 apr 16 kl. 18:10

Riksbanken: Nordea måste täcka nya kostnader för filialstruktur

Nordea måste lägga undan mer pengar i banken om de vill sätta upp sin nya filialstruktur. Annars riskerar både Riksbanken och de offentliga finanserna att belastas av större kreditrisk och ökade kostnader för att täcka större valutareserver, skriver Riksbanken i ett remissyttrande..

BT - 17 jul 13 kl. 13:23

Nordea vill locka bolånekunder

Nordens största bank, Nordea, ökade sitt rörelseresultat under andra kvartalet med 1 procent till motsvarande 8 908 miljoner kronor (1 048 miljoner euro). Resultatet låg i linje med förväntningarna. - Vi levererar enligt prognos.

BT - 17 jul 13 kl. 07:23

Minskad vinst för Nordea

Bankkoncernen Nordea redovisar en rörelsevinst på 1 048 miljoner euro, motsvarande cirka 9,1 miljarder kronor, för andra kvartalet 2013. Det kan jämföras med vinsten på 1 084 miljoner euro motsvarande period 2012. Analytiker hade, enligt Reuters, i genomsnitt räknat med en rörelsevinst på 1 042 miljoner euro.

YLE - 19 maj 15 kl. 10:45

Nordea prickas hårt för bristande kontroll

Nordea utpekades på tisdagen av den svenska Finansinspektionen för omfattande slarv med att motarbeta penningtvätt och finansiering av terrorism. Finansinspektionen gav Nordea en varning och högsta möjliga penningstraff på 50 miljoner svenska kronor (5,4 miljoner euro). Enligt Finansinspektionen har Nordea inte gjort någon som helst riskbedömning av sina kunder.

BT - 19 okt 11 kl. 10:50

Nordea: Bolånen blir dyrare

Nordea når inte upp till förväntningarna för tredje kvartalet, men vd Christian Clausen är nöjd med tanke på skuldkrisen.
Högre marginaler på bolån är en trend som kommer att fortsätta, säger Clausen.
Nordea redovisar en rörelsevinst på 566 miljoner euro, motsvarande cirka 5,2 miljarder kronor, för tredje kvartalet.

YLE - 17 jul 14 kl. 19:33

Nordea gör miljardvinst men hyvlar i personalen

Det går bra för Nordea. Det visar resultatet från årets andra kvartal, som Nordea presenterade på torsdagen. Men personalen är upprörd: trots miljardvinster kan upp till 500 människor mista jobbet i Finland innan nästa år.

YLE - 08 jun 17 kl. 12:05

Svenska regeringen tillmötesgår Nordea?

Den svenska regeringen presenterar en ny modell för en resolutionsavgift. Den blir förmånligare för bankerna i längden och är ett sätt att tillmötesgå Nordea, säger svenska bedömare. Den svenska regeringens planerade resolutionsavgift är en omstridd fråga och Nordens största bank Nordea har hotat med att flytta huvudkontoret från Sverige, till Finland eller Danmark, till följd av planerna.

YLE - 02 apr 14 kl. 12:49

Nordea, Sonera minskar personal

Nordea minskar sin personal i Finland med upp till 300 personer . Enligt bankkoncernen ska nedskärningarna huvudsakligen ske genom pensionsarrangemang och naturlig avgång. Nordea sysselsätter omkring 7 700 personer i Finland, och planerar att minska personalstyrkan med mellan 250 och 300 personer under detta år och nästa.

DI - 20 jul 16 kl. 20:38

Mikael Vilenius: Det värsta över i Nordea

Det har gått nästan 350 dagar sedan finlandssvensken Casper von Koskull utsågs till ny vd efter dansken Christian Clausen i Nordea. Ingen annan vd-nykomling har under senare tid behövt starta med att släcka lika många bränder samtidigt som han sent omsider försöker få ihop Nordeas alla förvärvade delar och ta ett kliv in i den digitala åldern. Hittills har Casper von Koskull lyckats sådär med att kväva Panamaupplägg, FI-promemorior om gigantiska kapitalunderskott och farhågor om att förväntat tuffare kapitalkraven på utlåning i allmänhet och till företag i synnerhet ska äventyra skälet till att många köpt aktien – den höga utdelningen.

Cornucopia - 01 jun 17 kl. 16:07

Icke-inflationen: Nordea höjer "förmånskund"-priserna med 33% till 100%

Icke-inflationen slår till igen. Denna gång är det Nordea som slår till och höjer sina kortpriser och priser för betaltjänster i onlinebankerna med 33% till 100% för sina "förmånskunder", "premiumkunder" och "PLUS-kunder". Man får förmoda att det är denna vägen banken ska få in Magdalena Anderssons höjda skatter avgifter  för bankerna.

PrivataAffärer - 24 okt 18 kl. 06:40

Sämre än väntat för Nordea

Nordea redovisar ett rörelseresultat på 866 miljoner euro för det tredje kvartalet. Det kan jämföras med ett snittestimat om 930 miljoner euro utifrån Infront Datas sammanställning av 17 analytikers prognoser. De totala intäkterna uppgick till 2.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Gula västarna i ny protest i Paris – över 100 gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

DI - 4 timmar sedan

Så fixar du din egen solenergi – utan att vänta på bidrag

Solceller är hett och blir i snabb takt billigare. Men det är kö till regeringens investeringsbidrag. För den som inte vill vänta på ett osäkert bidrag finns alternativ som minskar kostnaden betydligt.

DI - 5 timmar sedan

Efter utpressningshotet: ”Fullblodsgalningar har svårt att sy ihop sådana projekt”

För knappt två veckor sedan utsattes Findus för utpressningshot. Enligt Svensk handel är det dock svårt att nå framgång med den typen av brottsliga äventyr mot storbolag som i regel står väl rustade för säkerhetshot..

DI - 5 timmar sedan

Bolagen som ser potential i samhällsnytta: Det är en god affär för oss

Sudda bort likhetstecken mellan välgörenhet och ansträngningar för att få bukt med problem i socialt utsatta bostadsområden. För fastighetsbolaget Trianon är samhällsnyttiga insatser snarare en formel för gott affärsmannaskap. I ansträngningarna för att skapa uppåtgående spiraler på en haltande arbetsmarknad visar även tandhygienföretaget Tepe vägen med hälsofrämjande aktiviteter..

DI - 6 timmar sedan

Miljöpartiet kan byta namn – frågan ska utredas

Flera medlemmar vill att Miljöpartiet de gröna bara ska heta De gröna. Nu vill Miljöpartiets ledning utreda ett namnbyte för partiet, det rapporterar Sveriges Radio..

DI - 6 timmar sedan

Flottan fyller 70 år – Kina spänner sina militära muskler

Den kinesiska flottan fyller 70 år, då passar Kina på att spänna de militära musklerna. På tisdag ska man visa upp nya krigsfartyg, däribland atomubåtar och jagare..

DI - 6 timmar sedan

Expertens åtta knep: Maxa mobilens livslängd

Är din mobil frustrerande trög, eller har batterierna börjat kärva? Genom ett par enkla knep kan du förlänga mobilens livslängd rejält, enligt mobilexperten Mattias Hartmann. .

DI - 6 timmar sedan

Riskkapitalisten: ”Vi slog läger om natten och vaknade upp i en rondell”

Den bästa resa jag gjort. När jag bestämde mig för att resa till Nepal, köpte vandrarkängor samma kväll och åkte nästa dag. Åkte kanot genom djungeln i en vecka och bodde hemma hos människor.

DI - 7 timmar sedan

Petade L-profilen till attack mot nya toppkandidaten

Cecilia Wikström petades under uppmärksammade former från Liberalernas lista till Europaparlamentsvalet. Nu går hon till attack mot partiledningen och nya toppkandidaten Karin Karlsbro. ”Hon har haft en aktiv del i att det blev så här”, säger Cecilia Wikström till DN..

DI - 7 timmar sedan

Enorm prestanda i lyxbil med extra allt

BMW:s nya cabriolet kan kappköra med valfri Ferrari och är så maxat utrustad att vår testförare kommer på sig själv med att tänka ”herregud så bra jag kör” under provturen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.