DI > Ekonomi

Wednesday, 24 April, 15:09

DI - 19 jul 11 kl. 07:28

Asienbörser: Nedåt i Tokyo efter helgernaPå de asiatiska börserna var det en oregelbunden utveckling på tisdagen. Oro för att amerikanska lagstiftare inte ska lyckas enas om skuldtaket och den fortsatt osäkra situationen i Europa hämmade humöret..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Tokyo, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AsienbörserNedåt i , Tokyoefter , helgerna
DI - 19 feb 14 kl. 07:47

Asienbörser: Tokyo tappar

Asienbörserna uppvisade en blandad utveckling på onsdagen, med Nikkei 225 i Tokyo tydligast ned medan exempelvis Shanghaibörsen steg. Konsumtionsbolag ledde nedgångarna, och det regionala benchmarkindexet MSCI Asia Pacific Index backade från den högsta nivån på tre veckor för att sedan återhämta sig till oförändrat. Nedgången dessförinnan var den första på fyra dagar..

DI - 14 apr 14 kl. 08:11

Asienbörser: Tokyo klättrar

Asienbörserna noterade överlag mindre rörelser på måndagen. Tokyo lyckades dock kravla sig över nollstrecket efter förra veckans ras. Störst måndagstapp stod Sydney-börsen för..

DI - 12 dec 14 kl. 07:16

Asienbörser: Tokyo i topp

Tokyo-börsen ligger med sitt Nikkei-index i topp bland asienbörserna på fredagen. I stort bjuder regionen på mindre uppgångar..

DI - 11 dec 15 kl. 08:13

Asienbörser: Tokyo mot strömmen

Asienbörserna noterade överlag nedgångar på fredagen, dock steg Tokyo efter tre dagars fallande kurser. Bakom den japanska uppgången återfanns en försvagad yen..

DI - 17 jul 18 kl. 06:59

Asienbörser: Tokyo uppåt efter helgstängt

Asienbörserna visade en blandad kompott på tisdagen där Tokyo-börsen steg efter att på måndagen hållit helgstängt..

DI - 25 okt 13 kl. 08:28

Asienbörser: Tokyo faller kraftigt

De ledande Asienbörserna föll överlag under fredagens handel. Att USA:s centralbank inte nu börjar trappa ned sina obligationsköp som man tidigare trott har lett till en försvagad dollar mot bland annat yenen. Det pressar exportbolag på Tokyobörsen och andra börser följer med ned..

DI - 01 nov 13 kl. 07:58

Asienbörser: Tokyo föll tillbaka

Asienbörserna utvecklades blandat på fredagsmorgonen svensk tid, med det breda Apex 50-indexet och den kinesiska fastlandsbörsen upp, medan Tokyos Nikkeiindex backade 0,9 procent..

DI - 14 feb 14 kl. 09:19

Asienbörser: Tokyo tynger bred uppgång

De asiatiska börserna steg överlag på fredagen med undantag av Tokyo där en starkare yen tyngde indexen. Stöd till utvecklingen kom från en positiv handel i New York under gårdagskvällen..

DI - 05 mar 14 kl. 08:14

Asienbörser: Tokyo tar täten

Tokyo tog täten bland de ledande asiatiska handelsplatserna på onsdagen i spåren av den minskade Ukraina-oron. I Kina utvecklades börserna svagare i inledningen av folkkongressen i landet. Samtidigt kan Fastlandskina stå inför sin första default på en företagsobligation..

DI - 25 mar 14 kl. 07:51

Asienbörser: Tokyo vänder ned

Asienbörserna utvecklades blandat med dragning nedåt under tisdagen efter att Asia Apex 50 stängde 1,5 procent upp på måndagen, den största uppgången på en månad..

DI - 02 jun 14 kl. 10:19

Asienbörser: Tokyo i topp

Asienbörserna steg på måndagen med stöd av statistik som visade att industri-PMI i Kina ökat till 50,8 i maj. Det är den högsta nivån sedan i december..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

VBG gör sitt bästa kvatal någonsin – aktien stiger

Verkstadsbolaget VBG ökade sin omsättning med 21 procent i första kvartalet, enligt rapporten på onsdagen. Även rörelseresultat och rörelsemarginal ökade till 135,5 miljoner kronor respektive 13,7 procent..

DI - 10 minuter sedan

Delårsrapport januari-mars 2019: Fortsatt bra marknadsläge trots viss konjunkturavmattning

Sveaskogs operativa rörelseresultat för det första kvartalet 2019 ökade med 30 procent till 509 MSEK (393) jämfört med motsvarande period 2018. Marknadsläget anses fortsatt starkt med förhållandevis höga priser på såväl massa som för sågade trävaror..

DI - 15 minuter sedan

Wall Street går mot öppning svagt uppåt efter rekordstängning

USA-terminerna låg på oförändrade till lätt positiva nivåer inför handelsstarten på onsdagen, som är ännu en rapporttät dag på Wall Street. .

DI - 15 minuter sedan

Premiär för Di TV Motor - allt om bilindustrins framtid

Den svenska och internationella bilindustrin är under förändring och digitaliserings- och energifrågor blir allt viktigare i den tunga sektorn. I Di TV Motor skildrar Di:s profiler och tunga gäster den spännande utvecklingen..

DI - 30 minuter sedan

Kindreds Sverigechef om spelreklam: ”Ett förbud vore förhastat”

Kindred håller med civilminister Ardalan Shekarab om att spelbranschen måste ta ett större ansvar kring spelreklamen, men anser att ett förbud vore förhastat. Bolaget kräver samtidigt att Svenska Spel Sport & Casino ska byta namn..

DI - 30 minuter sedan

Norsk prispress sänker köpvärt Resurs

Nischbanken Resurs Holding pressas av ökad konkurrens i Norge. Men bolaget har goda utsikter att ta igen tappet och aktien är fortsatt köpvärd. .

DI - 1 timme sedan

Dansk dunderkrona jackpott för svenska pendlare

Kursvärdet på den svenska kronan är det lägsta sedan 2009. Och en strid ström danskar beger sig över sundet för att handla. Bland valutavinnarna finns även svenska jobbpendlare i Danmark, men de är färre jämfört med för tio år sedan..

DI - 1 timme sedan

ChromoGenics får utvecklingsbidrag från Vinnova på 500.000kr

ChromoGenics har fått ett bidrag på 500.000kr för att undersöka glas- och fönstertillverkares möjlighet att i sina tillverkningsprocesser integrera ConverLight® folien i sina produkter..

DI - 1 timme sedan

Storägare minskar i H&M – igen

Den amerikanska kapitalförvaltaren Harris Associates flaggar återigen ner sitt innehav i H&M, där man är näst största ägare. Innehavet uppgår nu till 4,84 procent av kapitalet, ner från 5,0 procent..

DI - 1 timme sedan

Svagare pund – nu byter May taktik

Det brittiska pundet har försvagats under den senaste månadens brexitkaos, där EU-utträdet har skjutits upp två gånger. Nästa vecka väntas premiärminister Theresa May göra ett fjärde försök att få igenom utträdesavtalet i parlamentet - genom att linda in det i en lag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.