Sydsvenskan > Ekonomi

Saturday, 20 April, 19:37

Sydsvenskan - 19 jul 11 kl. 06:30

Stigande stålpriser orosmoln för LindabVinsten före skatt landade på 97 miljoner kronor, jämfört med 47 miljoner motsvarande period ifjol..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lindab, Sydeuropa, Lindabs, David Brodetsky, Norden, Västeuropa, Tyskland, Belgien, Italien, Brodetsky, Arkivfoto, JOHAN WESSMAN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stigande stålpriser, orosmolnför , Lindab
Sydsvenskan - 17 feb 11 kl. 06:30

Finanschef lämnar Lindab

Nils-Johan Andersson, finanschef på Lindab, har sagt upp sig från sin tjänst på Lindab för att istäl?
BÅSTAD. Nils-Johan Andersson, finanschef på Lindab, har sagt upp sig från sin tjänst på Lindab för att istället börja på Saab Automo­bile.

SR - 13 jul 16 kl. 14:27

Kina anklagas för att dumpa stålpriser

Globala stålpriser har varit huvudfrågan när EU:s toppolitiker träffat Kinas ledare i Peking de senaste två dagarna. Kina har anklagats för att dumpa priserna på stål vilket gör det svårt för såväl svenska som europeiska bolag att klara sig..

DI - 02 mar 18 kl. 07:53

Råvaror: Stålpriser faller på Trumps utspel

Rörelserna är beskedliga på oljemarknaden på fredagen. På basmetallmarknaden är utvecklingen blandad. I spåren av USA-presidenten Donald Trumps besked om införande av ståltullar har asiatiska stålpriser fallit på fredagen..

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 15 kl. 13:15

Rysk oro påverkar Lindab

Ryssland är en betydande marknad för ventilations- och byggkomponentföretaget Lindab. Oron i och kring landet påverkar nu det ekonomiska utfallet. Den börsnoterade bolaget flaggar för minskad av försäljning och resultat i division Building Systems.

Dagens PS - 12 jan 18 kl. 07:45

Lindab utser Ola Ringdahl till ny vd

Styrelsen för verkstadsbolaget Lindab har utsett Ola Ringdahl till ny vd och koncernchef. Han kommer att ersätta Fredrik von Oelreich som sedan den 29 september 2017 är tillförordnad koncernchef. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Helsingborgs Dagblad - 11 maj 11 kl. 09:11

Lindab köper i Belgien

Det skånska plåtföretaget Lindab förvärvar belgiska Airflux, en ventilationsdistributör med tre försäljningsställen i Belgien och en årlig omsättning på drygt 20 miljoner kronor. Airflux säljer sedan tidigare Lindabs produkter. Det har utvecklat ett koncept med en distributionscentral och flera obemannade filialer, något som Lindab vill utveckla vidare..

Helsingborgs Dagblad - 11 maj 11 kl. 17:35

Hopp om islossning för Lindab

Efter ett par tröga år räknar Lindab med tillväxt när byggsektorn återhämtar sig. Vid stämman i Lindab arena delade ägarna på 75 miljoner kronor i aktieutdelning.

Helsingborgs Dagblad - 09 sep 11 kl. 09:51

Lindab satsar på självscanning

Det är inte bara matbutiker och möbeljättar som ägnar sig åt självscanning. Börsnoterade stål- och tunnplåtskoncernen Lindab satsar också på självscanning i en obemannad filial som öppnats i Gent, Belgien.Försäljningskonceptet har tagits fram av belgiska ventilationsdistributören Airflux som Lindab köpte i maj.?

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 12 kl. 08:57

250 personer får lämna Lindab

Plåtföretaget Lindab inleder ett besparingsprogram som bland annat omfattar en personalminskning om cirka 250 personer. Programmet beräknas sänka kostnaderna med cirka 150 miljoner kronor per år, men leder också till en engångskostnad på cirka 110 miljoner kronor som kommer att bokföras fram till andra kvartalet 2012, enligt ett pressmeddelande från Lindab..

Helsingborgs Dagblad - 20 aug 12 kl. 08:46

Ratos dumpar Lindab

Riskkapitalbolaget Ratos har sålt hela innehavet i plåtföretaget Lindab. Köpare är ventilationsföretaget Systemair som betalade 389 miljoner kronor för drygt 8,8 miljoner aktier. Affären innebar en vinst på 85 miljoner kronor för Ratos.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.