Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 19 April, 19:41

Sydsvenskan - 19 jul 11 kl. 06:30

Svårt bedöma smärtaHan är chef på ortopedkliniken i Lund där, då tolvåriga, Leonie Pinnow fick beskedet att hennes smärtor och låsningar i höften var psykogena. Han är inte insatt i hennes fall, men säger att det generellt sett är svårt att veta vad som orsakar smärta..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Magnus Eneroth, Lund, Pinnow, Leonie Pinnow, Eneroth

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårt, bedöma, smärta
Dagens Medicin - 19 jun 17 kl. 07:00

”Att inte låta läkare bedöma ledsmärta vore ­olyckligt”

Det kan inte vara en kvalitetsindikator att patienten inte träffat läkare innan fysioterapeut, skriver ortopeden Andreas Nyström i en debattreplik..

Kristianstadsbladet - 06 aug 13 kl. 10:33

Kronisk tandsmärta behandlas fel


Patienter med kronisk tandsmärta bör behandlas på smärtklinik, men får i stället ofta verkningslösa tandbehandlingar.Omkring 235 000 personer genomgår varje år en rotfyllning och cirka 7 000 av dem får en kvarstående, kronisk smärta.Forskaren och specialisttandläkaren Maria Pigg vid Malmö högskola konstaterar att de här patienterna bäst behandlas på smärtklinik, med till exempel kognitiv beteendeterapi och läkemedel som påverkar nervsystemet.

BT - 06 aug 13 kl. 10:35

Kronisk tandsmärta behandlas fel

Patienter med kronisk tandsmärta bör behandlas på smärtklinik, men får i stället ofta verkningslösa tandbehandlingar. Omkring 235 000 personer genomgår varje år en rotfyllning och cirka 7 000 av dem får en kvarstående, kronisk smärta.Forskaren och specialisttandläkaren Maria Pigg vid Malmö högskola konstaterar att de här patienterna bäst behandlas på smärtklinik, med till exempel kognitiv beteendeterapi och läkemedel som påverkar nervsystemet.

Trelleborgs Allehanda - 06 aug 13 kl. 11:05

Kronisk tandsmärta behandlas fel

Arkivfoto: Simon Puliun/SvD/Scanpix
Patienter med kronisk tandsmärta bör behandlas på smärtklinik, men får i stället ofta verkningslösa tandbehandlingar.
Omkring 235 000 personer genomgår varje år en rotfyllning och cirka 7 000 av dem får en kvarstående, kronisk smärta. Forskaren och specialisttandläkaren Maria Pigg vid Malmö högskola konstaterar att de här patienterna bäst behandlas på smärtklinik, med till exempel kognitiv beteendeterapi och läkemedel som påverkar nervsystemet.

BT - 08 mar 14 kl. 00:30

Med smak för makt och tårta

I dag är det Internationella kvinnodagen och Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ, bjuder på tårta och politik på Nytorget i Stockholm. En del kommer att tveka inför erbjudandet. Det är 325 kalorier i en normalstor bit prinsesstårta.

Sydsvenskan - 01 apr 15 kl. 14:57

Alvedon verkningslöst mot ryggsmärta

Värktabletter som innehåller paracetamol, som Alvedon, Panodil eller Pamol, fungerar inte vid nedre ryggsmärta eller ledsmärta (artros).Det konstaterar forskare vid University of Sydney, Australien, efter att ha analyserat 13 studier där patienterna hade lottats till olika behandlingar.Vid ryggsmärta hade paracetamol ingen effekt alls.

Helsingborgs Dagblad - 01 apr 15 kl. 14:57

Alvedon verkningslöst mot ryggsmärta

Värktabletter som innehåller paracetamol, som Alvedon, Panodil eller Pamol, fungerar inte vid nedre ryggsmärta eller ledsmärta (artros). Det konstaterar forskare vid University of Sydney, Australien, efter att ha analyserat 13 studier där patienterna hade lottats till olika behandlingar. Vid ryggsmärta hade paracetamol ingen effekt alls.

Cornucopia - 18 maj 17 kl. 09:48

Polis, vapenägare, brottsoffer? Ygeman och Morgan firar med tårta!

Medan poliser och polisen går på knäna, laglydiga vapenägare förföljs och brottsoffer överges så firar inrikesminister Anders Ygeman och justitieminister Morgan Johansson sin verkningslösa ministär med tårta. Avståndet till verkligheten kunde inte vara längre.
.

News55 - 24 nov 16 kl. 15:02

Vårdtagare fick vänta på bedömning – avled på sjukhus

En vårdtagare på ett serviceboende i Västerås larmade på hjälp. När personal kom till lägenheten hittade de den boende liggande på golvet och hjälpte personen upp.       LÄS MER: Avled efter att ha satt i halsen – äldreboende kritiseras Smärta i benen Vid ett toalettbesök samma dag klagade vårdtagaren över smärta i ljumsken och på baksidan av låret.

Skånskan - 08 apr 19 kl. 05:00

Fick lägre straff för cannabis mot smärta

MARIEHOLM Marieholmsbon hade en marijuanaodling hemma.
Han hävdade själv att han använde cannabis bland annat för att döva smärtorna efter en operation – och att han tackat nej till morfin som sjukvården erbjudit. Mannen slipper fängelse men ska göra samhällstjänst, enligt en dom i Lunds tingsrätt.

Magazin24 - 16 mar 13 kl. 08:21

Triagera ska ge säkrare bedömningar i ambulansen

Ambulanssjukvården i Västmanland har påbörjat arbetet med att triagera, som innebär att man sorterar och prioriterar patienter. Det förknippas oftast md större olyckor med många skadade. Denna vecka har ambulanssjukvården i Västmanland påbörjat arbetet med att triagera även när det handlar endast om en patient.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Lägre blodtryck vid besök hos sjuksköterska

Patienter som besöker sjuksköterska i stället för läkare får i högre utsträckning ned sitt höga blodtryck, rapporterar P4 Göteborg. Slutsatsen kommer från en studie som genomförts på Sahlgrenska akademien i Göteborg där vården för knappt 90 000 blodtryc.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Heltlevrad målvakt när Gais föll tungt

Med tio minuter kvar av första halvlek drog han på sig ett gult kort för gruff. En kvart in i andra halvlek drog han på sig ett andra, och sedermera ett rött, för domarprotest. Målvakten Marko Johansson hade ingen rolig dag på Bravida arena.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Larsson och Larsen i fokus i Norrköpingseger

Jordan Larsson gjorde två mål men drog också på sig på ett rött kort..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Lunds BK tappade tvåmålsledning i andra halvlek

Utsikten avgjorde i slutminuterna..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Separatistisk dataspelshelg för tjejer

35 tjejer samlas i helgen i en sal full med datorer för att spela och umgås..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Jag vill se en framtid där vi har ork att njuta av varandras sällskap

Fredrik Höjing: Vi lånar kraft av våra framtida jag genom att intala oss att vi snart ska få vila..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Dag Hammarskjölds foton i unik utställning på Österlen

FN:s förre generalsekreterares gömda bildskatt ska visas..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Dödlig busskrasch inför Garcías begravning

Flera personer har omkommit i en bussolycka norr om Perus huvudstad Lima, rapporterar peruanska medier. I bussen satt en delegation som var på väg till den peruanske ex-presidenten Alan Garcías begravning. Minst åtta personer har bekräftats döda och öve.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Världsettan Djokovic utslagen i Monte Carlo

Den serbiske världsettan i tennis, Novak Djokovic, fick respass i kvartsfinal i Monte Carlo Masters. Ryssen Daniil Medvedev besegrade Djokovic med 3–6, 6–4, 6–2 under långfredagen. Den tiondeseedade Medvedev bröt världsettans serve fem gånger, och fick.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Två bilar krockade på Erikslustvägen

Två personbilar krockade under fredagseftermiddagen på Erikslustvägen i Malmö..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.