Kristianstadsbladet > Kultur

Monday, 22 April, 17:57

Kristianstadsbladet - 19 jul 11 kl. 06:30

Mayne-stipendiet gick till RingströmTJÖRNEDALA. Lotti Ringströms bildvärld rör sig mellan byn Lacoste i sydfrankrike och Brantevik på Österlen. Under 33 sommarmånader har hon bott i Brantevik och i Frankrike omkring 20 år..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Ringström, Henry Mayne, Tjörnedala, Lotti Ringström, TjÖrnedala, Ringströms, Lacoste, Brantevik, Österlen, Frankrike, Rausing, Lottis, Birgit Rausing

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mayne-stipendiet, gicktill , Ringström
Sydsvenskan - 26 jul 11 kl. 06:30

Bergsäker estetik

Förra helgen tog Lotti Ringström emot Henry Mayne-stipendiet på Tjörnedala konsthall, där det också ?
Förra helgen tog Lotti Ringström emot Henry Mayne-stipendiet på Tjörnedala konsthall, där det också öppnade en utställning med konstnären (t o m 14.8).

Sydsvenskan - 18 mar 16 kl. 10:28

18 favoriter på konstrundan

Christine Antaya Christine Antaya rekommenderar Josefin Rasmusons guldverk.   Eva Magnusson, Viken
Efter Konstfackstudier hamnade Eva Magnusson på 70-talet i en småländsk by, och sedan dess har den miljön varit ett återkommande motiv. Skogen, kullarna och de små husen är målade i en stil som skiftar från ren illustration till mer tvetydiga myller.

YA - 26 nov 13 kl. 10:56

Unik matta under klubban

Foto: Ulrika Wangel
I helgen var det kvalitetsauktion i Tomelilla auktionshall. En unik rölakansmatta med Österlenblommor som motiv som såldes för mer än 15000 kronor tillhörde ett av de dyraste föremålen.
Inte nog med att rölakansmattan i mjuka färger har ett mönster bestående av rutor med 42 olika på Österlen förekommande blomster.

Kristianstadsbladet - 26 mar 13 kl. 07:00

Att måla och andas Österlen

Foto: Bass Nilsson
För Ellen Trotzig var Österlens landskap hennes livsluft och ett motiv hon ofta sökte sig till i sitt konstnärskap. De äro min största upplevelse, som hon säger om Rörums backar. Skribent och konsthallschef Thomas Kjellgren målar Trotzigs porträtt, hon som har kallats för Österlens första målarinna.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 18 apr 19 kl. 06:00

Här hittar du påskens bästa mat och fika

Kristianstadsbladet - I förrgår: 10:36

Ett år senare: Vännerna minns Avicii

Ett år efter Tim "Avicii" Berglings död hyllas hans minne över hela världen. Mina tidigaste minnen av honom är att han var väldigt nyfiken på världen, säger Aviciis turnéledare i en radiointervju..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 08:50

Dikterna tecknar en fars sista tid i livet

Kristianstadsbladet - I förrgår: 03:00

Skimret och svärtan i ett

Om det är ödet, slumpen eller Guds försyn vet jag inte, men just som jag står och skissar på denna text, kastar ner några stolpar på ett oroväckande vitt papper, får jag mig en berättelse till livs som säger att precis här, i björkdungen där borta, blev Pär Lagerkvist av med oskulden..

Kristianstadsbladet - 19 apr 19 kl. 13:00

Yrlid rekonstruerar historien genom fiktion

Detaljrikt och initierat rekapitulerar Rolf Yrlids dokumentärroman ”Don Quijotes vapendragare” tilldragelserna på den internationella författarkongressen mitt under det pågående spanska inbördeskriget..

Kristianstadsbladet - 18 apr 19 kl. 15:16

Lysande konserter i en allt vitalare musikmiljö

Dagarna innan påsk har två skilda Requiem framförts i Heliga Trefaldighetskyrkan i Kristianstad. Musikskribenten Kjell A Johansson har varit på plats, och lyfter här fram styrkan i både musiken och framförandena. .

Kristianstadsbladet - 17 apr 19 kl. 22:00

Med ny blick på Lägsta punkten

För fyra år sedan svängde fotografen André Wolff av i en rondell i Kristianstad och besökte en unik plats. Sveriges lägsta. ”Sett till hur Kebnekajse, landets högsta punkt, lyfts fram är det här på alla vis en motsats.

Kristianstadsbladet - 17 apr 19 kl. 16:06

Dans och livshistorier som knyter samman världen

En mer övergripande helhet hade kulturskribenten Martin Lagerholm gärna sett i dancehall-föreställningen ”I mellan” som gästade Kristianstads Teater i tisdags kväll. Emellanåt saknar han inget alls, då glimrar och berör stycket med full kraft. .

Kristianstadsbladet - 13 apr 19 kl. 00:11

Övriga utställningar i östra Skåne

Påsken är verkligen en konstmagnet, en intensiv helg med flera rundor bara i östra Skåne. Men det stannar inte med dessa, det finns också mängder av enskilda konstnärer och föreningar som öppnar sina dörrar och visar utställningar. Här är kalendariet till dem från sydost till nordost.

Kristianstadsbladet - 16 apr 19 kl. 10:33

Festival: Danne Stråhed till SommarRock

När SommarRock i Svedala släpper sina sista artister är Danne Stråhed ett av namnen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.