Expressen > Nyheter

Friday, 19 April, 19:42

Expressen - 19 jul 11 kl. 05:52

Rebellerna driver Khadaffi från BregaEfter hårda strider firar nu rebeller att regimen drivits från staden Brega, men efter sig strör regimstyrkorna minor. USA har nyligen träffat Khadaffiregimen för att uppmana Gaddafi att avgå..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Khadaffi, Brega, USA, Khadaffiregimen, Gaddafi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rebellerna, driver, Khadaffifrån , Brega
Nyheter 24 - 01 apr 11 kl. 20:20

Rebellerna erbjuder Khadaffi vapenvila


Vapenbrist och press från FN tvingar rebelledaren att erbjuda vapenvila.        BENGHAZI. Ledaren för den libyska oppositionens provisoriska råd, Mustafa Abdul-Jali, uttalade sig under fredagen på en presskonferens i Benghazi tillsammans med FN-sändebudet Abdelilah Al-Khatib om rebellernas villkor för en vapenvila med diktatorn Muammar Khadaffi:?

SvD - 11 mar 11 kl. 07:13

Rebellerna tvingas retirera

På söndagen tvingades rebellerna retirera från Brega. Besköts kraftigt av Gaddafitrogna styrkor..

Sydsvenskan - 02 apr 11 kl. 17:01

Fortsatt blodig dragkamp om Brega

Den militära dragkampen om Libyens oljerika kuststäder fortsätter. Både Muammar Gaddafis anhängare och motståndare har lidit stora nederlag i upptrappade strider om staden Brega.
Minst sju sönderskjutna eller bombade militärfordon låg på lördagen uppradade längs vägen som leder västerut mot Brega ?

BT - 03 mar 11 kl. 10:17

Rebeller: Gaddafi flygbombar Brega

Flera rebeller vittnar nu om att stridsflygplan bombat staden Brega på nytt på torsdagen. I går lyckades rebellerna slå tillbaka motangreppen, men nu rustar man för nya sammandrabbningar med de Gaddafitrogna styrkorna.
- Jag hörde planet, sedan explosionen och såg därefter kratern, sade Mohammed Shibli och uppgav att bomben slagit ner drygt två kilometer från terminalen för oljeexport.

Expressen - 14 mar 11 kl. 10:00

Nytt bakslag för rebellerna - Khadaffi nu bara 20 mil bort

NEW YORK. Det ser allt mörkare ut för rebellerna i Libyen. Muammar Khadaffis trupper fortsatte rycka österut i går.

BT - 27 mar 11 kl. 12:50

Rebellerna tar kontroll över oljestaden Ras Lanuf

Gaddafiregeringens talesman Musa Ibrahim sade att den internationella alliansens flyganfall längs vägen mellan Ajdabiya och Sirte dödat många, både civila och soldater. ? I kväll fortsätter flyganfallen mot vårt land med full styrka, sade Ibrahim och tillade att anfallen pågick under flera timmar utan uppehåll.

Nyheter 24 - 22 aug 11 kl. 22:22

LIBYEN: Rebellerna tar över flygplatsen i Tripoli


Samtidigt uppmuntras syriska demonstranter efter framstegen för de libyska rebellerna. TRIPOLI. Efter intensifieringen av de libyska upproren under måndagen har rebellerna nu kontroll över flygplatsen i huvudstaden Tripoli.

Nyheter 24 - 14 mar 11 kl. 08:10

Rebellerna trycks tillbaka ytterligare i Libyen


Khaddafi har intagit Brega. BREGA. Oljestaden Brega i Libyen, som tidigare kontrollerats av de oppositionella rebellerna, har återtagits av Khaddafis regimtrogna styrkor.

DN - 26 mar 11 kl. 17:13

Rebellerna intog Brega

Rebellerna i Libyen har tagit sig in i oljestaden Brega. Sky News utsände beskriver hur vägen in mot staden kantas av sönderbombade militärfordon..

Nyhetskanalen - 02 mar 11 kl. 09:56

Khadaffi uppges ta tillbaka städer

Khadaffi-styrkor har återtagit staden Marsa al-Burayqah (Brega) i östra Libyen, rapporterar Reuters och flera tv-kanaler..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

Jingwen la ut bil på Blocket – spekulant försvann med den

140 000 kronor för den välskötta bilen var uppenbarligen ett pris som lockade.Bara ett dygn efter att Jingwen Wu, 45, lagt ut sin Volvo till försäljning på Blocket hade flera spekulanter hört av sig. Men hon hann bara med en visning.

Expressen - 15 minuter sedan

Föräldrarna torterade sina 13 barn – döms till livstids fängelse

David och Louise Turpin torterade sina 13 barn och höll dem inlåsta i flera år.Grannarna har beskrivit bostaden i Kalifornien som ett skräckhus – och barnen som undernärda vampyrer.Nu står det klart att paret döms till livstids fängelse..

Expressen - 30 minuter sedan

Trumps stora skräck – om han inte väljs om

Donald Trump kan fortfarande ställas inför rätta – om han förlorar valet 2020.Enligt justitiedepartementens riktlinjer kan en president som lämnat sitt ämbete åtalas – men preskriptionstiden för misstanken om övergrepp i rättssak löper ut om fem år. På långfredagen gick Donald Trump till ny attack mot Robert Muellers utredning.

Expressen - 45 minuter sedan

Älskade Tinderkillens hem – sen insåg hon bluffen

Natasha Reid trodde att hon hittat ett riktigt kap på Tinder. Men när hon kikade närmare på mannens profil visade det sig att hon gått på en nit. Det fint dekorerade hemmet på bilderna tillhörde nämligen inte mannen i fråga..

Expressen - 1 timme sedan

Valborg i Uppsala 2019: Schema för festdagarna

Varje år samlas över 100 000 personer i Uppsala för att fira årets största studenthögtid – valborg. Studenter, uppsalabor och turister från hela landet deltar i firandet som pågår i flera dagar. Men att hålla koll på allt som händer är inte det lättaste - vi har gjort jobbet åt dig.

Expressen - 1 timme sedan

Godståg har spårat ur – vagn riskerar ramla från bro

Ett godståg har spårat ur i Ånge, skriver SR. Riksväg 83 genom Ånge har stängts av eftersom det finns risk att vagnar ramlar ner från järnvägsviadukten. .

Expressen - 1 timme sedan

Här är mystiska ljuset runt solen

Stockholmare som var ute i solen vid lunchtid kunde skåda en så kallad ”halo” runt solen.Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm säger att fenomenet kan spanas i flera delar av Sverige.– Det är många som inte förstår vad det är de ser utan misstar det för en regnbåge, säger han..

Expressen - 1 timme sedan

Bröllopslyckan – nu har Louise, 32, fått sin prins

Nu har Louise Johansson, 32, från Mjölby fått sin malaysiska kronprins Tengku Muhammad Faiz Petra, 45.Bröllopet hölls i det anrika palatset Istana Balai Besar, som byggdes på 1840-talet och länge var sultanen av Kelantans officiella residens.I bilder från bröllopet syns bruden i en strålande vacker klänning..

Expressen - 1 timme sedan

Fyra ambulanser larmade på olycka

Fyra ambulanser och flera räddningsresurser har larmats om en trafikolycka på fredagseftermiddagen.Enligt larmet är det fyra bilar som är inblandade i en krock..

Expressen - 2 timmar sedan

Greta Thunberg om uppmärksamheten

Över 2 000 människor uppges ha deltagit i klimatstrejken i Rom – ledd av 16-åriga Greta Thunberg. Men själv skyr hon uppmärksamheten.– Jag känner att människor fokuserar för mycket på mig som person i stället för klimatkrisen, säger hon till AP.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.