DN > Utrikes

Thursday, 18 April, 15:50

Liknande nyheter

Taggar: Tolvåringbland , tio, dödai , Syrien
BT - 23 jan 12 kl. 17:35

Massiv manifestation i Syrien

Över 150 000 människor samlades i Douma i Syrien vid begravningarna av tolv personer som dödats de senaste dagarna.
I nya sammandrabbningar under måndagen dödades minst tio civila och fem syriska soldater.
Den massiva manifestationen i Douma var en av de största sedan upproret mot Syriens president Bashar al-Assad inleddes i mars i fjol enligt aktivister.

ÖstersundsPosten - 09 feb 15 kl. 11:10

Från nyanländ till nyanställd

Utmaningarna är många när man som flykting söker sig till Sverige. Trots lång utbildning eller arbetslivserfarenhet kan det vara svårt att hitta arbete. En som lyckats är Mohamad Dahabi.

Sydsvenskan - 27 nov 11 kl. 06:30

För nära för att kunna se

"Jag har aldrig bevakat något som drabbat mig själv, jag har faktiskt aldrig skrivit om Norge." Åsne Seierstad har skildrat terror och lidande jorden runt med den utifrånkommande reporterns professionella distans. Den 22 juli i år ställdes allt det på huvudet.

Kristianstadsbladet - 28 aug 13 kl. 06:00

Glad över beslutet - och redo att öppna snabbt

Foto: Annica Jönsson
Brobysjukhuset ska bli landets bästa tillfälliga asylboende. Det är Jahangir Hejazis fulla övertygelse. ?

Sydsvenskan - 18 jun 15 kl. 07:00

Så mycket kostar det att hålla flyktingar utanför EU

Vårens upprepade drunkningstragedier i Medelhavet har åter satt fingret på Europas migrationspolitik. Men kampen mot den irreguljära migrationen kommer inte bara till ett pris i människoöden. För första gången finns beräkningar på hur många miljarder Europas länder lägger på att hålla borta och skicka hem människor som försöker ta sig hit.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 15 kl. 07:00

Så mycket kostar det att hålla flyktingar utanför EU

Vårens upprepade drunkningstragedier i Medelhavet har åter satt fingret på Europas migrationspolitik. Men kampen mot den irreguljära migrationen kommer inte bara till ett pris i människoöden. För första gången finns beräkningar på hur många miljarder Europas länder lägger på att hålla borta och skicka hem människor som försöker ta sig hit.

Kristianstadsbladet - 04 sep 13 kl. 08:00

Beskedet som ger ljus i mörkret

Foto: Peter Åklundh
Efter ett år med ständig oro över vart maken och sonen tagit vägen i krigets Syrien kom beskedet som sprider lite ljus i mörkret. ?Nu kan jag börja tänka på framtiden?

Sydsvenskan - 12 apr 16 kl. 19:41

Fransk dom mot Syrienresenärer

Franska myndigheter har slagit till mot ett jihadisktiskt nätverk som hjälpt personer att resa till Syrien för att strida. En domstol har nu dömt tolv personer till fängelse.Gruppen hade radikaliserats i en moské i Villiiers-sur-Marne, en förort till Paris.

Sydsvenskan - 09 sep 13 kl. 06:30

Obamas dagar av övertalning

Idag återkommer ledamöterna i den amerikanska kongressen till Washington efter sommarlovet. De som inte redan har fått ett samtal från Vita huset kan räkna med en påringning.Varje morgon i en hel vecka har tolv av president Obamas medarbetare satt sig för att ringa upp eller stämma träff med någon av de 535 ledamöterna i kongressens båda kamrar.

Sydsvenskan - 29 jan 12 kl. 06:30

Drömmar och död vid Europas stängda port

Tiotusentals flyktingar tar sig varje år från Turkiet till Grekland över gränsfloden Evros. Drömmar om fred, frihet och jobb i Europa får dem att riskera livet. De som drunknar eller fryser ihjäl får en anonym grav uppe i bergen.

Sydsvenskan - 14 nov 14 kl. 13:21

Folkfest när Beirut arrangerar Maraton

Det var en perfekt morgon för att springa. Ljummet och vindstilla, bara några moln som dekorerade horisonten. Funktionärerna hade varit uppe flera timmar redan, spärrat av gator, dirigerat bilister.

Fler nyheter från DN

DN - 3 minuter sedan

Skottlands förbundskapten får gå

Skottlands förbundskapten i fotboll, Alex McLeish, får sparken efter bara tolv matcher..

DN - 15 minuter sedan

Regeringen vill ha kemikalieskatt på kläder

Regeringen vill ha en särskild skatt på skadliga kemikalier i kläder och skor. En särskild utredare ska ta fram förslag för hur en sådan skatt kan bli verklighet..

DN - 30 minuter sedan

Live: Följ presskonferensen inför Muellerrapporten

I kväll ska den så kallade Rysslandsrapporten lämnas till kongressen. Det är en febril väntan i USA inför offentliggörandet, om än i maskad form, av den drygt 400 sidor långa rapporten från Robert Mueller.  Klockan 15.

DN - 30 minuter sedan

Filmlistan vecka 16: Överlevnadskonster, knarkhandel och Robert Redford i påsk.

Filmfredag listar veckans bästa filmer på bio..

DN - 45 minuter sedan

Bilhyrare ska inte längre bära hela ansvaret för skador på bilen

Den som hyr bil ska inte längre behöva betala för bilreparationer, om de inte själva orsakat skadorna. Det står klart efter en dom från Patent- och marknadsöverdomstolen.  .

DN - 45 minuter sedan

Ny upptäckt ska stoppa myggbett

Myggor älskar svettiga människor, men nu har forskare lyckats slå ut en del av deras luktsystem och därmed halverat deras dragning till människor. Målet är att hitta en doft som stoppar myggen från att sprida dödliga saker som malaria, gula febern, denguefeber och zikavirus..

DN - 1 timme sedan

Par kunde räddas efter att ha ristat ”help” i marken

Colen Nulgit, 20, och hans flickvän Shantelle Johnson, 18, körde fast i leran med sin bil i västra Australien, ett område där det finns gott om saltvattenkrokodiler. Efter en skräckfylld natt hittades de av räddningsteamet - tack vare deras inristade ”Hjälp” på marken.  .

DN - 1 timme sedan

”Jag tror att många finner ro i att vänta på älgarna”

Sveriges långsammaste tv pågår just nu på SVT Play. I ”Den stora älgvandringen” kan tittarna i realtid vänta in älgarna som varje år vandrar från Kullberg, Västernorrland. Projektledaren Ola Gerhardsson väntar nu på spänning på skogens kungligheter.

DN - 1 timme sedan

FN vill att barnen i IS-lägret tas omhand

FN uppmanar nu berörda länder att lösa situationen för de runt 2.500 barn som befinner sig i al-Hol, lägret i Syrien dit tusentals IS-anslutna tagit sin tillflykt efter att terrorgruppens sista fäste fallit..

DN - 1 timme sedan

Jörgen Persson förlänger med landslaget

Jörgen Persson får förlängt kontrakt som bordtennislandslagets förbundskapten. Den före detta bordtennisstjärnan har de senaste tre månaderna varit vikarierande förbundskapten fram till VM i Budapest som börjar på söndag, men kommer att fortsätta även över sommaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.