Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Wednesday, 24 April, 21:27

Trelleborgs Allehanda - 19 jul 11 kl. 04:45

Skolresor får kostaSedan den nya skollagen började gälla den första juli är det i enstaka fall tillåtet att ta ut frivilliga avgifter för skolresor och liknande. Det fick skolorna inte göra tidigare. I Trelleborgs kommun finns ingen policy för att säkra att skolorna inte tar ut avgifter, man har förlitat sig på tidigare lagstiftning.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Nyberg Med, Trelleborgs, Mats, Mats Lundqvist, Hansson, Liljeborgsskolan, Ljunggrenska, Peter Hansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolresorfår , kosta
SR - 09 jun 11 kl. 04:30

Dyra skolresor bryter mot skollagen

Varje år tar mängder av skolor ut höga och felaktiga avgifter av eleverna. Förra året upptäckte Skolinspektionen 50 skolor som på olika sätt bröt mot skollagens princip om att det ska vara gratis för eleverna att gå i skolan. Ofta handlar avgifterna om dyra skolresor, där en del elever inte har råd att följa med.

BT - 09 jun 11 kl. 07:59

Inga skolresor för Markelever

Det blir stopp för skolresor som förutsätter att familjer skjuter till egna pengar. ? Barnens eventuella deltagande ska inte avgöras av vilken ekonomi föräldrarna har, säger skolchefen Christer Nilsson.

UNT - 08 aug 11 kl. 11:28

Uppsalaskola anmäld för skolresor

Livets Ords kristna skola i Uppsala har anmälts till Skolinspektionen för att ordna skolresor som inte alla elever har råd att följa med på..

Dagen - 15 aug 11 kl. 11:02

Livets ords kristna skola anmäld för dyra skolresor

Livets ords kristna skola i Uppsala har anmälts till Skolverket för att anordna dyra skolresor som inte alla elever har råd att följa med på.

En förälder, som är anonym, har anmält skolan för resor som skolan anordnar för högstadielever under höstterminen. Anmälaren menar att de elever som inte har råd att åka med pekas ut inför kamraterna.

ÖstersundsPosten - 26 maj 15 kl. 21:19

Skolresor till Auschwitz ska bli tradition

Sten Appeltofft, lärare på Mörsils skola, har tidigare arbetat i skolor i Stockholm som ordnat skolresor till Auschwitz. Resorna brukar så klart ge starka intryck och en del föräldrar brukar bli oroliga för att det blir en för stark upplevelse för eleverna..

Dalarnas tidningar - 13 jan 16 kl. 11:46

Falu Gruva - bästa turistmålet för skolresor

Falu Gruva har nämligen röstats fram till Årets turistmål 2015 i kategorin Skolresor..

Dalarnas tidningar - 22 maj 17 kl. 06:00

Stopp för norska skolresor

Skolresor och klassresor har under många år bidragit till en värdefull säsongsstart för sommarsäsongen på Idre Fjäll, men nu har nya regler ändrat på det. Något som slår hårt mot Idre Fjäll..

DalaDemokraten - 22 maj 17 kl. 06:00

Stopp för norska skolresor

Skolresor och klassresor har under många år bidragit till en värdefull säsongsstart för sommarsäsongen på Idre Fjäll, men nu har nya regler ändrat på det. Något som slår hårt mot Idre Fjäll..

SmålandsPosten - 01 jun 13 kl. 08:38

Norskt bolag tar över försäljningen av märkeskläder i Kosta

Kosta Outlet Modes nya ägare är norska detaljhandelskoncernen Airport Retail. Redan i dag lördag tar norrmännen över företaget från RNB Retail and Brands. ?

SmålandsPosten - 21 sep 13 kl. 08:24

Efterfrågan på servisglas ger tillfälliga jobb i Kosta

Sju uppsagda glasarbetare är nu tillbaka i hyttan på Kosta glasbruk. ? Härligt, säger förra fackordförande Monika Stasny som fått tillfälligt jobb fram till jul.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

Medelhavstema på årets stora isshow

På fredag och lördag snörar omkring 120 konståkare på sig skridskorna för att bjuda in till årets isshow. Och i år förvandlas Söderslättshallens is till grekiska Medelhavet när temat ”Mamma Mia” får liv..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Ulf Lundell skriver om rattfyllan: ”Djupt ångerfull”

Ulf Lundell tar nu bladet från munnen och skriver på sin hemsida om när han körde rattfull i april och stoppades av polisen..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Förenkla för politikerna – minska fusket

Om det är något som förenar över partigränserna är det politiker som tänjer på regler eller rentav fuskar för egen vinnings skull. Det är märkligt att inte partierna har starkare kontrollsystem. .

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Fotboll: Här är veckans lag i Trelleborgsfotbollen

TA-sporten tar varje vecka ut veckans lag i Trelleborgsfotbollen. De här spelarna utmärkte sig lite extra utifrån deras nivå i den senaste omgången..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Brott: Crossförare stoppad av polis – misstänkt för flera brott

På onsdagseftermiddagen stoppade polispatrull en man på ett fordon av crossmodell på Syster Jennys väg i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

TFF-spelare uttagen till EM: ”De matcherna man vill spela”

TFF:s 16-åring Totte Holmqvist har blivit uttagen i den svenska truppen till P17-EM. ”Det ska bli fantastiskt. Det är något man längtat och drömt om”, säger ytterbacken..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Klädsamt återbruk på museet

Sopsäckar, cykelslangar och tidningspapper. Med utställningen ”Nytt och återvunnet” på Trelleborgs Museum vill Line Gammelby och Tilde Palm Kibsgård inspirera till klädsamt återbruk. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Trelleborgshem erbjuder sommarjobb till sina boende

Ungdomar som bor i någon av Trelleborgshems bostäder kan i sommar även få jobba hos bolaget. ”Det känns som ett självklart val”, säger Trelleborgshems vd Pia Jönsson. .

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Färdigspelat för Vikingsikon – ”Har varit fantastiska år”

I sju säsonger har Lukas Lundberg spelat i Tif Vikings A-lag. Men nu lägger 28-åringen skridskorna på hyllan. I stället blir han ungdomstränare i föreningen..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Madeleine Brandin: Undrens tid

Nya teorier handlar om att två partiklar uppträder likadant oberoende av avstånd, det gäller på skrivbordet likaväl som i två galaxer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.