Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 24 April, 11:23

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 11 kl. 04:00

Djurhållare kritiseras för allvarliga bristerEn djurhållare i Åstorps kommun har fått kritik av länsstyrelsens djurskyddsenhet för allvarliga brister när det gäller grisar och emuer..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Åstorps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Djurhållare, kritiserasför , allvarliga, brister
SmålandsPosten - 31 dec 14 kl. 08:52

Djurhållare riskerar föreläggande

En djurhållare i Tingsryds kommun riskerar ett föreläggande eller förbud från länsstyrelsen då det vid två kontroller uppmärksammats brister i personens sätt att hålla djur. Bland annat bedömdes ligghallen vara otillräcklig för de 60-tal köttdjur som hölls där samt att det fanns föremål i hagen som utgjorde en skaderisk för djuren. Djurhållaren har även haft hästar tillfälligt vid fastigheten där de yngsta börjat tappa i hull, vilket också är något som länsstyrelsen ifrågasätter..

Barometern - 01 dec 16 kl. 13:38

Djurhållare vanvårdar djur

Kor med för långa klövar och undermåliga ingångar till gårdens lada och ligghall. En djurhållare i kommunen måste åtgärda flera brister..

Dalarnas tidningar - 14 dec 15 kl. 13:49

Allvarliga brister i djurhållning

En Borlängebo som vid en kontroll i maj befanns ha ett 30-tal djur i bostaden har fått ett föreläggande av länsstyrelsen att dels omgående, dels 15 december och 15 februari åtgärda allvarliga brister. Djurägaren föreläggs att ordna tillräckliga utrymmen/burar, sittytor, tjockt lager med strö, sandbad samt att kaniner, gnagare och sällskapsfåglarna har fri tillgång till foder och vatten, allt för att djuren ska må bra och kunna ha naturliga beteenden. Djurägaren har när det gäller större burar angett pengabrist.

Skånskan - 06 jul 18 kl. 14:35

Djurhållare får klippa gräs

SVALÖV Den långa torkan ställer till stora problem för lantbrukare och djurhållare. Fodret till djuren är väg att ta slut som innebär en mycket ansträngande situation.Därför gör Svalöv som många andra kommuner och erbjuder möjligheten till de med djurbesättningar att klippa gräs på kommunens markområden efter överenskommelse.

YLE - 06 jun 18 kl. 09:08

Djurhållare åtalas för att ha slagit tjurar och hund

En djurhållare i Raseborg har åtalats för djurskyddsbrott för att ha slagit djur. Åklagaren yrkar på djurhållningsförbud..

YLE - 24 aug 18 kl. 14:53

Åtal mot djurhållare i Raseborg som slagit djur förkastades

En djurhållare i Raseborg som misstänktes för djurskyddsbrott friades i tingsrätten. Djurhållaren anses inte ha gjort sig skyldig till att avsiktligt ha orskakat smärta eller lidande åt djuren..

NT - 02 sep 13 kl. 13:02

Nya hygienregler för djurhållare

Från och med september införs nya hygienregler för alla djurhållare. Syftet är att förebygga att smitta sprids, dels mellan djur och dels mellan djur och människor, skriver Jordbruksverket..

Kristianstadsbladet - 02 sep 13 kl. 13:02

Nya hygienregler för djurhållare


Från och med september införs nya hygienregler för alla djurhållare. Syftet är att förebygga att smitta sprids, dels mellan djur och dels mellan djur och människor, skriver Jordbruksverket.Personer som är inne hos djuren ska ha möjlighet att tvätta och desinficera sina händer, både före och efter kontakt med djuren.

BT - 02 sep 13 kl. 13:04

Nya hygienregler för djurhållare

Från och med september införs nya hygienregler för alla djurhållare. Syftet är att förebygga att smitta sprids, dels mellan djur och dels mellan djur och människor, skriver Jordbruksverket. Personer som är inne hos djuren ska ha möjlighet att tvätta och desinficera sina händer, både före och efter kontakt med djuren.

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 13 kl. 13:04

Nya hygienregler för djurhållare

Från och med september införs nya hygienregler för alla djurhållare. Syftet är att förebygga att smitta sprids, dels mellan djur och dels mellan djur och människor, skriver Jordbruksverket. Personer som är inne hos djuren ska ha möjlighet att tvätta och desinficera sina händer, både före och efter kontakt med djuren..

UNT - 02 sep 13 kl. 13:02

Nya hygienregler för djurhållare

Från och med september införs nya hygienregler för alla djurhållare. Syftet är att förebygga att smitta sprids, dels mellan djur och dels mellan djur och människor, skriver Jordbruksverket.(TT).

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 4 minuter sedan

Bostadsinbrott på Ekebrogatan i Åstorp

Tjuvarna slog till tidigt på tisdagsförmiddagen..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Svenskarna köper allt mer Fairtrade

Svenskarnas intresse för rättvisa varor tycks fortsätta öka. Försäljningen av Fairtrademärkta produkter steg 2018 med tio procent från föregående år. Under fjolåret såldes Fairtradevaror för 4,1 miljarder i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Region Skåne varnar för svåra effekter av elbrist

Regionstyrelsens kartläggning sätter stort hopp till krånglande kraftledning..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Hus på 145 kvadratmeter sålt i Påarp – priset: 2 625 000 kronor

Fastigheten på Lokvägen 101 har fått nya ägare..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Falunstjärnan årets herrspelare

Faluns backstjärna Emil Johansson har utnämnts till årets herrspelare i svensk innebandy. "Det finns så många duktiga innebandyspelare i vår liga. Att bli den bästa över en hel säsong visar att jag har hållit en bra och hög nivå hela året.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Man döms för grovt barnpornografibrott

Hade över 650 bilder och filmer med sexuella övergrepp i sin mobiltelefon..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Pernilla Wahlgren gör ny humorshow

Efter succén med "Kort, glad och tacksam" är Pernilla Wahlgren tillbaka med en ny show nästa år. Den heter "Pernilla Wahlgren har hybris" och i ett pressmeddelande utlovas "musik, sketcher och parodier i ett underhållande tempo". Med sig på scen har Wah.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ingen Bjarnason i Norrlandsfönstret

HIF:s skyttekung lär missa både Sundsvall och Östersund..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Regn i Sydafrika har krävt över 50 liv

Minst 51 människor har omkommit i Sydafrika, där kraftiga regnoväder har lett till översvämningar och jordskred. Räddningspersonal gräver i rasade hem och andra byggnader vid kusten i provinsen KwaZulu-Natal, där det har regnat i flera dagar. – Som en f.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kommunala parter vill förekomma politikerna

Förhandlingar om omställning och turordningsregler..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.