SR > Nyheter

Tuesday, 23 April, 09:29

SR - 19 jul 11 kl. 00:51

Seg utredning kring utbyggnad av biogasDet rder brist p biogas fr fordon i Sverige. F mackar med dliga leveranser och strulande pumpar r vardag fr folk som kr med biogas, trots att forskare menar att det r det bsta biodrivmedlet och miljminister Andreas Carlgren redan fr drygt ett r sedan lovade en nationell strategi fr hur biogasen kan byggas ut..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Seg, utredningkring , utbyggnadav , biogas
Hela Gotland - 10 jan 17 kl. 05:00

Seg utredning mörklägger landsbygden

En segdragen statlig utredning avgör delvis vägbelysningen i framtiden..

Sydsvenskan - 02 mar 12 kl. 06:26

TV: Seg utredning om Malmömord

Utredningen mot den misstänkte serieskytten drar ut på tiden.
.

Trelleborgs Allehanda - 02 mar 12 kl. 10:02

Seg utredning om malmömord

Han misstänks för tre mord och 15 mordförsök på människor med utländsk bakgrund och har suttit häktad i drygt 15 månader. Utredningen mot den misstänkte serieskytten i Malmö har dragit ut på tiden.
.

Kristianstadsbladet - 02 mar 12 kl. 14:00

Seg utredning om Malmömord

Foto: Erland Vinberg/Scanpix Video
Han misstänks för tre mord och 15 mordförsök och har suttit häktad i drygt 15 månader.
.

UNT - 03 feb 13 kl. 19:42

Seg utredning av gift i grundvatten

På 86 platser i så kallade vattenskyddsområden är risken mycket hög för att det finns gifter i marken. På cirka en tredjedel av platserna har ännu inga vattenprover tagits, enligt en sammanställning som SVT gjort.(TT).

Skånskan - 24 aug 18 kl. 10:00

Statliga miljoner till biogas

På landet Regeringen satsar 270 miljoner kronor för att öka produktionen av biodrivmedel och samtidigt stärka konkurrenskraften.64 procent av den producerade biogasen i Sverige uppgraderas till fordonsgas, enligt Energigas Sverige.Regeringen har fattat beslut om en ny förordning om statligt stöd till produktion av biogas som ska användas som biodrivmedel.

Sydsvenskan - 17 maj 11 kl. 12:23

Full gas för mer biogas

Målet är tio gånger mer biogas i Skåne om tio år.
Det är som fordonsbränsle biogasen anses göra den största klimat- och miljönyttan. Medan hus kan värmas av avfall, flis eller el är det svårare att hitta vettiga, klimatgassnåla alternativ till bensin eller diesel.

Skånskan - 29 okt 15 kl. 21:59

Stor enighet kring biogas i öster

lund Kommunfullmäktige beslutade med bred majoritet att godkänna den utredning om fler biogaspumpar i östra Lund som kommunen låtit göra samt att överlämna den till Kraftringen för vidare hantering.I utredningen är slutsatsen att det endast i Södra Sandby skulle vara ekonomiskt lönsamt att satsa på en biogaspump.
I de övriga byarna, förutom i Dalby där det redan finns en pump, är efterfrågan för dålig.

SmålandsPosten - 02 jul 13 kl. 08:20

Sydöstra Sverige kan storsatsa på biogas

Biogas kan bli en viktig näringslivssektor i sydöstra Sverige. Nu har länsstyrelserna tagit fram en regional strategi, skriver landshövdingarna och medlemsorganisationerna i Biogas Sydost. Biogas har goda förutsättningar att bli en viktig näringslivssektor i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

BT - 04 maj 14 kl. 15:34

Satsa hårdare på biogas

Vänsterpartiet vill att Sverige gör en jättesatsning på biogas, och skjuta till ytterligare 50 miljoner kronor per år för att utveckla biogas som energikälla. Vi har i Borås och Västra Götaland mycket kunskap och erfarenheter kring biogasproduktion, och en målsättning om hållbara transporter. Vänsterpartiet vill ge ett starkt och uthålligt stöd för att utveckla den biogasproduktion som stått länge nog i startgroparna.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Tredje valomgången i Indiens parlamentsval

När Indien i dag genomför sin tredje valomgång utav sju så är det bland annat premiärminister Narendra Modis hemdelstat som går till val. Premiärministern själv kandiderar inte från Gujarat men det är tack vare hans framgångar där som han har kunnat bli premiärminister. Den här gången möter hans parti BJP motstånd på hemmaplan..

SR - 2 timmar sedan

Fler elcyklar säljs trots slopad premie

Trots att elcykelpremien togs bort i oktober har försäljningen av elcyklar ökat med runt 20 procent sedan i höstas. Det visar siffror från branschorganisation..

SR - 3 timmar sedan

Jakten på de skyldiga fortsätter i Sri Lanka

Det har nu gått två dagar sedan en rad dödliga explosioner drabbade Sri Lanka. Jakten på de skyldiga fortsätter och i dag kommer de första minnesstunderna för offren att hållas. I huvudstaden Colombo börjar nu livet återgå till något som kan kallas normalt, men befolkningen är på helspänn och många är rädda..

SR - 3 timmar sedan

Då kan svensk sötpotatis finnas i mataffären

Allt mer sötpotatis har importerats till svenska matbutiker de senaste åren, men nu börjar försöken med att odla den populära knölen i Sverige att gå framåt..

SR - 3 timmar sedan

Allt fler vaccineras mot livmoderhalscancer

Nya siffror från Folkhälsomyndigheten visar att andelen 12-åriga flickor som vaccinerats mot HPV, ökade förra året. Nu har 84 procent fått vaccinet..

SR - 3 timmar sedan

Åtta turkiska journalister snart i fängelse

I Turkiet riskerar åtta anställda på tidningen Cumhuriyet att fängslas när som helst. De åtta kan inte längre överklaga sina fängelsestraff efter att ha dömts för att ha stöttat terrorgrupper..

SR - 4 timmar sedan

Fler farliga småpartiklar i Stockholms luft

De farliga småpartiklarna längs vägarna som orsakar stora hälsoproblem i våra tätorter ökade i Stockholm under årets första månader, jämfört med samma period förra året..

SR - 6 timmar sedan

Oklar effekt av EU-miljarder

Det är oklart om pengarna som betalas ut från EU:s väldiga regionala utvecklingsfond faktiskt gör den nytta som det är tänkt..

SR - 10 timmar sedan

MSB: Stor risk för skogsbränder i hela landet

Det har brunnit på flera ställen i Sverige under annandagpåsk. SMHI varnar för brandrisk, både vad gäller skogsbrand och gräsbrand i stora delar av landet, från Skåne i söder till Jämtland i norr..

SR - 14 timmar sedan

E18 Enköping avstängdOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.