Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 26 April, 11:08

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 11 kl. 03:19

Tio döda i SyrienPresident Bashar al-Assads säkerhetsstyrkor dödade minst tio människor i angrepp på bostadsområden i den syriska staden Homs på måndagen, uppgav syriska aktivister. Tiotals människor skadades. Säkerhetsstyrkorna härjade på gatorna och sköt slumpmässigt. Hela bostadsområden är belägrade, enligt aktivisterna. En tolvårig pojke var bland de döda..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Syrien, Bashar, assads, Homs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tio, dödai , Syrien
DN - 19 jul 11 kl. 05:48

Tolvåring bland tio döda i Syrien

President Bashar al-Assads säkerhetsstyrkor dödade minst tio människor i angrepp på bostadsområden i den syriska staden Homs på måndagen, uppgav syriska aktivister..

DN - 14 okt 11 kl. 15:11

Minst tio dödade i Syrien

Säkerhetsstyrkor har dödat minst tio människor sedan styrkorna öppnat eld mot demonstranter i flera städer, uppger aktivister från gruppen Lokala samordningskommittéerna (LCC) för TT..

YLE - 26 jul 12 kl. 06:03

Fredsbevarare kom hem från Syrien

Fem av Finlands tio fredsbevarare i Syrien kom sent igår kväll hem till Finland. De säger att läget för de civila i Syrien är tröstlöst och behovet av humanitär hjälp väldigt stort. Bland annat råder det brist på mat, vatten och elektricitet.

Expressen - 03 dec 13 kl. 15:54

Nunnor bortförda i Syrien

Över tio nunnor i Syrien har förts bort till en stad som kontrolleras av rebeller.Oppositionella sägs ligga bakom bortförandet, skriver AP. .

Kristianstadsbladet - 14 okt 11 kl. 16:20

FN: Över 3 000 dödade i Syrien

Mer än 3 000 dödsoffer, minst 187 barn, har krävts i Syrien under protesterna mot Bashar al-Assad, uppger FN. Men enligt aktivister kan det vara betydligt fler. Tio nya offer rapporteras i dag.

BT - 26 feb 13 kl. 11:32

Drabbade i Syrien behöver din hjälp

I Syrien har civilbefolkningen i snart två år lidit till följd av det utdragna kriget. Många har förlorat nära och kära och lämnat sina hem och ägodelar . Över en halv miljon syrier har flytt från sitt land och två miljoner människor är på flykt i Syrien, hälften av dem beräknas vara barn.

BT - 02 mar 12 kl. 13:48

Flera döda i Syrien på fredagen

En fordonskolonn med nödhjälp har kommit fram till den syriska staden Homs och hoppas komma in i den krigsdrabbade stadsdelen Baba Amr med ambulanser från syriska Röda halvmånen, säger Internationella rödakorskommittén.
Flera tiotals personer rapporterades ha dödats i Syrien på fredagen.
Sju lastbilslaster med mat och andra förnödenheter lämnade huvudstaden Damaskus på morgonen, sade Internationella rödakorskommittén (ICRC) i Genève.

Sydsvenskan - 18 jun 11 kl. 17:21

Fortsatt brutalitet i Syrien

Foto: Scanpix
Syriska säkerhetsstyrkor har brutalt intagit orten Bdama nära turkiska gränsen, dit många flyktingar sökt sig undan våldet. USA försöker nu få Ryssland att anta en resolution mot den syriska regimen.
Säkerhetsstyrkor intog på lördagen Bdama, ett litet samhälle nära turkiska gränsen dit många flyktingar sökt sin tillflykt undan våldet.

BT - 18 jun 11 kl. 16:59

Fortsatt brutalitet i Syrien

Syriska säkerhetsstyrkor intog på lördagen brutalt ett samhälle nära gränsen till Turkiet.
USA försöker påverka Ryssland och Kina för att anta en resolution mot syriska regimen.
Säkerhetsstyrkor intog på lördagen Bdama, ett litet samhälle nära turkiska gränsen dit många flyktingar sökt sin tillflykt undan våldet.

Kristianstadsbladet - 09 nov 12 kl. 14:34

11 000 flydde Syrien på ett dygn

Syriens president Bashar al-Assad vägrar fortfarande att kalla de blodiga striderna i Syrien för ett inbördeskrig. Men det senaste dygnet har 11 000 flytt landet.
- Vi har inte ett inbördeskrig, det handlar om terrorism och om stöd som kommer från utlandet till terrorister för att destabilisera Syrien.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

SAS-konflikt äventyrar bolagets framtid

Pilotstrejken är ett faktum. Runt 70 000 resenärer drabbas..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Falck kan bli första VM-medaljören sedan J-O

Det är 20 år sedan Sverige senast tog en VM-medalj i singel i bordtennis-VM. I dag kan Mattias Falck bryta sviten – och bli den första medaljören sedan legendaren Jan-Ove Waldner. 1999 förlorade Jan-Ove Waldner VM-semifinalen mot kinesen Ma Lin i Eindho.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Misstänkt gruppvåldtäkt i Blekinge

En kvinna misstänks ha blivit utsatt för en gruppvåldtäkt i en lägenhet i Karlskrona på påskdagen. En person är häktad och ytterligare två har begärts häktade, rapporterar P4 Blekinge. – Min klient förnekar att han gjort något brottsligt, sade försvarsa.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Här är Statements turnédatum

Statementfestivalens ambulerande minifestival har spikat sina datum. Göteborg får besök den 21 september, Stockholm den 28 september, Malmö den 26 oktober och Umeå den 2 november, enligt ett pressmeddelande från festivalen. Biljetterna släpps på fredage.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Här kan du fira valborg

Det ska sjungas, hållas tal och grillas korv – men brasorna är mer osäkra..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Lugnare vid branden i Tjällmo – inga lågor

Än vågar räddningstjänsten i Östra Götaland inte säga att den stora branden i Tjällmo i Motala kommun är under kontroll, men läget ser ljust ut. – Det är inga lågor utan det känns lite lugnare på plats. Man håller på och säkrar begränsningslinjerna fort.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nielsen Bonde får årets Roos-stipendium

Konstnären Sara Nielsen Bonde får årets Fredrik Roos-stipendium. I motiveringen beskrivs hur hennes konstnärskap utgår från "en tradition som bryter upp en klassisk dikotomi mellan natur och kultur". Nielsen Bonde studerar fri konst på Kungliga Konsthög.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Över 350 anställda ska bort från flygbolaget BRA

Anledningen är minskad efterfrågan på inrikesflygningar..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Grönt ljus till provborrningar – gruvbolaget fick ja i Hörby

Men i Tomelilla vägrar markägarna prata med bolaget. Medlare från Stockholm har kallats in..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Stor verktygsstöld i Arild

Gods för 30 000 - 50 000 stals från bygge..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.