Dagen > Opinion

Wednesday, 24 April, 03:21

Dagen - 19 jul 11 kl. 03:00

Gud på nätetAteister och skeptiker sår via internet otro hos dagens barn, menar den amerikanske apologeten och evangelisten Josh McDowell. Varningen framfördes i fredags i en predikan på Billy Graham Center.Internet är förvisso en effektiv väg att nå barn och ungdom. Men den är ju lika öppen för kristna som ateister. Utmaningen är att ta internet i bruk på ett effektivt sätt och ge evangeliets svar på samtidens frågor.
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Josh McDowell, Billy Graham Center, Thureson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gud, nätet
SmålandsPosten - 14 jun 13 kl. 06:27

Vår senaste gud är från Skottland

Titt som tätt får jag hövliga meddelanden från den app som håller koll på när, var och hur snabbt jag tar mig fram i löparspåret. Är det inte läge för en liten tur, undrar telefonen. Lika hövligt brukar jag ignorera påstötningen.

Trelleborgs Allehanda - 13 mar 14 kl. 21:26

"Ramar vi in Gud begränsar vi honom"

Foto: Sofia Bergström
Blivande ärkebiskop Antje Jackelén besökte under torsdagen Källstorps församling för att prata om sin bok och om sin vision: Att vila i det vi har och ta om hand om det vi ärvt.
Förra gången kom stormen Sven i vägen. Denna gång gick det vägen.

Helsingborgs Dagblad - 21 jan 15 kl. 10:02

Gud vet inte allt

Mitt förhållande till religion är brokigt. Jag döptes i Strövelstorps kyrka på hösten 1950 och fostrades i en from, dock icke religiös, familj. Så fort jag lärt mig stå var min givna plats i bilen mellan föräldrarna i framsätet.

Världen Idag - 16 feb 18 kl. 00:00

Samma Gud i kristendom och islam?

I onsdagens tidning kunde vi läsa utdraget ur en dialog mellan en utredare på Migrationsverket och en afghansk konvertit. Den förra hävdade att ”det är samma Gud inom kristendom och islam”, något som med rätta har blivit uppmärksammat i medierna. Det är bara ett av många exempel på hur företrädare för staten går utöver sitt mandat – och samtidigt avslöjar sin okunskap – i mötet med asylsökande med ett förflutet inom islam.

Expressen - 27 nov 12 kl. 21:52

Angus: Gud tog tag i mig i sista sekund

Angus T Jones kallar sin komediserie för skräp i ett klipp på nätet och säger att det är svårt för honom att förena sitt jobb med sin gudstro. Men i den nyreligiöse skådespelarens bekännelse säger han samtidigt att hans arbete med "Två och en halv män" kan ha en poäng: ? Jag är säker på att gud har mig där ytterligare ett år av en anledning, säger han i sin bekännelse som publicerats på Voice of Prophecy..

YLE - 28 mar 14 kl. 04:38

"Vi kommer om Finland och Gud så vill"

Finland väljer som bäst de första syriska kvotflyktingarna. I Jordaniens huvudstad Amman intervjuas och granskas syrier på löpande band av finländska myndigheter. Intervjuerna vara i två veckor och om några månader skall 250 syrier få löfte om ett hem i Finland.

SR - 02 feb 15 kl. 13:12

Alliansen vill tillåta Gud på skolavslutning

Det bör bli tillåtet att ha skolavslutningar i kyrkan där prästen talar om Gud. Det föreslår allianspartierna gemensamt i en motion..

Dagen - 25 mar 15 kl. 03:05

”Jag fick en renare bild av vad som är Gud”

I det 23:e avsnittet av Dagens människa möter vi Emanuel Karlsten för ett spännande samtal om starka gudsupplevelser och om att bli så frustrerad att man sätter Gud på paus. Vi får också veta vad kyrkan kan lära sig av nätet..

Dagen - 02 sep 15 kl. 03:05

Gud hjälpte Montazami att sluta mobba

Mötet med Gud i den lilla bibelstudiegruppen i USA, förändrade Maria Montazami i grunden. Den folkkära Hollywoodfrun menar att gudstron är nyckeln till hennes positiva livshållning. "Jag slutade att vara elak, slutade vara en mobbare", berättar hon i säsongsstarten av Dagens podcast..

Dagen - 20 okt 15 kl. 03:05

Ateisten Vilhelm Moberg ledde Anders-Petter Sjödin till Gud

Kåhög. Författaren Vilhelm Moberg var uttalad ateist, och den sista boken han skrev var ”Otrons artiklar”.Men för en ung Anders-Petter Sjödin blev mötet med Vilhelm Moberg avgörande för hans väg till Gud.

Dagen - 20 okt 15 kl. 03:05

Ateisten Vilhelm Moberg ledde Anders-Petter Sjödin till Gud

Kåhög. Författaren Vilhelm Moberg var uttalad ateist, och den sista boken han skrev var ”Otrons artiklar”.Men för en ung Anders-Petter Sjödin blev mötet med Vilhelm Moberg avgörande för hans väg till Gud.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Larssons pstende om RFSL r inte rtt

Peter Larsson pstr (Dagen 26 april) att RFSL (Riksfrbundet fr homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rttigheter) r undantaget frn granskning. Men under ren har det framkommit bde seris och oseris granskning av frbundet. Varje gng RFSL fr ekonomiska bidrag r man skyldig, efter att projektet r avslutat, rapportera till bidragsgivaren hur pengarna anvnds.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Mste konsten sra mnniskor?

Hur kan det komma sig att Moderna Museet, Konstfack och Riksteatern, som fr skattepengar, kan uppmuntra till avskyvrda provokationer som kallas konst? Moderna museet blev bombhotat fr att man uppfattade "trtinstallationen" som rasistisk, vilket var tvrt emot syftet. Konstfack stllde sig bakom Anna Odells psykfejk liksom projektet som innebar dokumentation av bestlld och pgende skadegrelse och klotter p tunnelbanetg.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Vi vill inte ha sexliberal smrja

I dessa dagar har grundskolan p orten dr jag bor delat ut tidskriften "Tjejer, mens, pubertet", skriven av Pia Hjeberg. Denna bok r att betrakta som ren RFSL-propaganda ven om den nu inte r utgiven av RFSL. Den innehller vrderingar om sex- och samlevnad som jag som kristen absolut inte kan dela.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Kyrkans viktiga generationsskifte

Den ldre generationen mste vga slppa taget

Att bli tonrsfrlder r fr mnga en utmaning. Att slppa taget om sina lskade sm, pltsligt inse att de blivit vuxna, kanske gr uppror, misslyckas, reser sig igen, och s smningom vandrar ivg, ngot stadigare. P egna ben.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Dags att sluta sga "frikyrklig"?

Kanske det r dags att avveckla begreppet "frikyrklig" som beteckning p en grupp samfund bland Sveriges kyrkor? Den frgan stller Bjrn Cedersj.

Jag har fr det mesta varit stolt ver att vara frikyrklig.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Konstnrens frihet innebr ocks ansvar

Konstens okonventionella formuleringar bnder och bryter, och kan utifrn en skicklig konstnr uttrycka det som ligger bortom det talade sprket och det skrivna ordet. Genom konst kan man utmana, chockera och provocera. Ofta r mlet med konsten just sjlva reaktionen, eller debatten som fljer.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Fri webb - en gammal debatt

Dagen.se kommer att f nytt utseende och samtidigt prvas en ny betalmodell. Det har lnge gtt att betala via webben fr att lsa material frn papperstidningen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Har tget redan gtt?

Det r nog lika bra att jag sger det p en gng. Jag har aldrig bevistat ett frstamajfirande tillsammans med arbetarrrelsen tidigare. nd knde jag mig inte bortkommen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Pressfrihet fr aldrig tas fr given

"Tystnad ddar demokratin - men en fri press talar". Det r mottot fr den internationella pressfrihetsdagen som hgtidlighlls i dag, den 3 maj. Pressen kan och br utsttas fr kritisk granskning.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Massivt motstnd mot kvotering i lag

84 procent av svenska folket tycker som KD om frldraledighet

Svenska folket gillar inte tanken p att politikerna ska fatta beslut om hur familjerna ska frdela frldraledigheten mellan mor och far. Det har tidigare opinionsmtningar visat och det bestyrks nnu en gng i den underskning som Kristdemokraterna ltit gra och som presenterades i samband med den familjedag 1 maj i Uppsala som r tradition sedan tta r. Stdet fr frldrars sjlvbestmmandertt r vervldigande i befolkningen som helhet (84 procent), hundraprocentigt bland KD-sympatisrer, helt dominerande i vriga borgerliga partier och pfallande stort ven i de rdgrna partierna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.