BT > Ekonomi

Wednesday, 24 April, 15:11

BT - 19 jul 11 kl. 02:30

Investeringsboom i NorrbottenNstan 220 miljarder kronor ska investeras i Norrbotten fram till 2020, visar en ny kartlggning. Redan nu skapar investeringsboomen skriande brist p personal och bostder i Malmflten.
- Vi mste exploatera flera nya omrden och det snabbt. Bara de nrmaste tv ren rknar vi med att det skapas runt 2000 nya jobb och tittar man tio r framt talar vi om kanske 3500 fler jobb bara i Gllivare, sger kommunens utvecklingschef Ulf Hansson till Dagens Industri.
Kartlggningen, som gjorts av utvecklingsavdelningen p uppdrag av tidningen, visar enligt DI att regionen str infr en historisk investeringsperiod.
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Investeringsboomi , Norrbotten
ÖstersundsPosten - 11 nov 16 kl. 06:00

Per Hansson: Osannolik tioårig investeringsboom når sin kulmen när basketen intar nya arenan

Allt började 2007. Tio år senare nås kulmen på en idrottslig investeringsboom utan tidigare motsvarighet i Östersund..

Länstidningen i Jämtland - 11 nov 16 kl. 06:00

Per Hansson: Osannolik tioårig investeringsboom når sin kulmen när basketen intar nya arenan

Allt började 2007. Tio år senare nås kulmen på en idrottslig investeringsboom utan tidigare motsvarighet i Östersund..

DI - 19 jan 18 kl. 06:08

Nordea spår global investeringsboom

Nordea spår en global investeringsboom i början på nästa decennium. ”Investeringsnivåerna globalt i förhållande till försäljning börjar närma sig den lägsta nivån på 30 år samtidigt som den globala konjunkturen fortsätter vara stark. Det är inte långsiktigt hållbart”, säger Nordeas Mathias Leijon..

BT - 15 okt 12 kl. 19:04

SSU Norrbotten anmält för miljonfusk

Genom avancerat och systematiskt fiffel svindlade SSU Norrbotten landstinget på minst 1,2 miljoner i bidrag mellan 2005 och 2010, enligt en extern granskning.
Landstinget kräver nu tillbaka pengarna och har polisanmält SSU-distriktet.
- Jag är upprörd och besviken, både över omfattningen och att det pågått så lång tid, sade Kent Ögren, landstingsråd (S), vid en presskonferens på måndagen när granskningsrapporten presenterades.

NSD - 17 nov 12 kl. 09:24

Norrbotten är för alla

NSD kommer att fortsätta ge olika bilder av Norrbotten. Av ditt Norrbotten, av mitt Norrbotten, av allas Norrbotten. Välkommen att vara med!.

Västerbottens Folkblad - 23 nov 16 kl. 16:56

S i Norrbotten: Vi behöver mer gränslös karta

I Norrbotten är Socialdemokraterna besvikna på att det inte blir någon storregion i norr. Fredrik Lundh Sammeli, ordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten, kritiserar att Centern krävt att två län i norra Sverige, Jämtland och Norrbotten, undantas från regionbildningen. – I dag behöver vi – framför allt i Norrbotten och Norrlandslänen – en mer gränslös karta […].

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Gravida i Norrbotten fetare

Övervikten hos gravida kvinnor ökar och mest ökar vikten hos gravida i norrlandslänen, däribland Norrbotten, uppger SR Norrbotten.Fram till 2010 har övervikten ökat hos gravida, men i fjol skedde en vändning tack vare hälsosamtal på mödravårdscentralerna.2011 har övervikten hos gravida i Norrbotten minskat något, troligen till följd av hälsosamtalen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Stort utbrott av harpest i Norrbotten

Norrbotten upplever just nu sitt största utbrott av harpest. 150 fall har registrerats, rapporterar SR Norrbotten. - Det är ett gigantiskt utbrott jämfört med tidigare år då det brukar vara ett tiotal fall.

Trelleborgs Allehanda - 17 jul 14 kl. 18:36

Digital nyhetssajt ska bevaka Norrbotten


En ny digital nyhetskanal ska lanseras i Norrbotten. Nyhetssajten Eljester säger sig vilja råda bot på den växande medieskuggan i Sveriges nordliga regioner. - Vår målsättning är att komplettera bilden av Norrbotten, både för norrbottningar och för världen utanför, säger Markus Pettersson, grundare till Eljester och tidigare sociala medier-ansvarig på Göteborgsposten.

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 18:36

Digital nyhetssajt ska bevaka Norrbotten


En ny digital nyhetskanal ska lanseras i Norrbotten. Nyhetssajten Eljester säger sig vilja råda bot på den växande medieskuggan i Sveriges nordliga regioner. - Vår målsättning är att komplettera bilden av Norrbotten, både för norrbottningar och för världen utanför, säger Markus Pettersson, grundare till Eljester och tidigare sociala medier-ansvarig på Göteborgsposten.

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:30

Okej spela golf med friskvårdsbidraget

Även golf och ridning blir tillgängligt för friskvårdsbidraget som många arbetsgivare erbjuder sina anställda. Det har Skatteverket kommit fram till efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Tidigare har Skatteverket nekat dyra sporter som golf och ridning skattesubventionerad friskvård.

BT - 15 jan 18 kl. 11:36

Na-kd tar in 360 miljoner i kapital

Boråsaren Jarno Vanhatapios modeföretag Na-kd har under 2017 växt med 150 procent jämfört med föregående år. Nu tar företaget in dryga 360 miljoner kronor i kapital..

BT - 15 jan 18 kl. 10:35

Renault växte mer än Volvo

Den franska biltillverkaren Renault ökade försäljningen med 8,5 procent i fjol, jämfört med året före. Det är mer än Volvo Cars, som i början av januari meddelade att bilförsäljningen steg med sju procent 2017. Renault sålde 3,76 miljoner bilar och volymerna ökade i alla delar av världen.

BT - 15 jan 18 kl. 08:10

Positiv USA-effekt för Hexagon

Mätteknikbolaget Hexagon räknar med en positiv effekt av den amerikanska skattereformen på cirka 72 miljoner euro, motsvarande 700 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 07:01

Fler skänkte till välgörenhet förra året

Fler skänkte pengar till välgörenhet förra året. Allra mest ökade gåvorna från företag kring jul, där trenden att byta ut personalklappen mot fjärran bidrag verkar stå sig.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 04:00

Regeringen vilseleder om välfärden

BT - 14 jan 18 kl. 19:55

Kvinnor i finansbranschen i metoo-upprop

Omkring 300 kvinnor i finans- och försäkringsbranschen går nu ut i ett gemensamt metoo-upprop och vittnar om tystnadskultur och en sexistisk och förminskande jargong, skriver Dagens industri..

BT - 13 jan 18 kl. 13:57

Efter konkursen: Han öppnar ny restaurang i centrum

Restaurang Framnäs har stått tom sedan konkursen i oktober. Snart öppnar Michel Sukkar restaurangen Acappella med en ny inriktning..

BT - 13 jan 18 kl. 12:42

Irena: Vind och sol är billigare

Prismässigt håller nu allt billigare vind och sol på att blåsa fossil energi åt sidan. Det förklarar den globala organisationen Irena i samband med sitt årsmöte. Vind- och solkraft faller snabbt i pris.

BT - 13 jan 18 kl. 11:28

Stor ombyggnation av krog i Skene: ”Vi vill locka mer folk”

Pizzaugnen har flyttat ut där det tidigare var en scen och möblerna har bytt plats mellan de två lokalerna när Skene krog byggde om under senhösten. – Jag är jättenöjd, säger Jeanette Lindqvist som jobbar på restaurangen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.