SR > Nyheter

Thursday, 25 April, 17:18

SR - 19 jul 11 kl. 02:40

Fejkartikel om Murdochs död var hackerattackDen brittiska nyhetstidningen The Sun, som ägs av mediemogulen Rupert Murdochs koncern, utsattes för en hackerattack sent på måndagskvällen På tidningens sajt publicerades en falsk artikel om att Murdoch hittats död i sin trädgård och besökare på sajten länkades vidare till hackergruppen Lulz Security Twitter, där gruppen hyllade attackerna. De uppgav också att de hackat sajterna för News International och tidningen The Times..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Murdochs, The Sun, Rupert Murdochs, , Murdoch, Lulz Security Twitter, News International, The Times

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fejkartikelom , Murdochsdöd var , hackerattack
Expressen - 19 jul 11 kl. 10:35

Murdoch utsatt för stor hackerattack

"Rupert Murdoch har hittats död". Det falska meddelandet publicerade hackare på flera stora sajter i Murdochs medieimperium under natten mot tisdagen. "Det här är bara början", skriver hackergruppen på sin Twitter.

Nyheter 24 - 05 sep 11 kl. 22:01

Tony Blair gudfar till Murdochs dotter


Wendi Murdoch: "Tony Blair är en av mina närmsta vänner." LONDON. Vem är gudfar till mediemogulens barn om inte förre premiärministern?

Dagens PS - 17 jul 17 kl. 10:31

JUST NU: Svenska hem i stor hackerattack

70.000 privata övervakningskameror, varav 300 svenska, har kapats i en omfattande hackerattack, rapporterar Aftonbladet på måndagen. Strömmarna från dessa är i skrivande stund utlagda på nätet och sänder live – i de flesta fall utan ägarens vetskap.

E24 - 11 jul 11 kl. 11:46

London försöker stoppa Murdochs storaffär

I svallvågorna efter avlyssnings- och mutskandalen runt News of the World försöker Londonregeringen hejda mediemogulen Rubert Murdochs köp av betal-tv-kanalen BSkyB..

SR - 17 jul 11 kl. 06:48

Labourledaren vill upplösa Murdochs imperium

Ed Miliband, som leder det brittiska partiet Labour, anser att Murdochs medieimperium bör upplösas för att undvika maktmissbruk..

DN - 17 jul 11 kl. 07:23

Murdochs ursäkt inte nog för britter

En uppriktig ursäkt ? men knappast tillräckligt. Britter som DN talade med på ­lördagen är inte imponerade av medie­kungen Rupert Murdochs ansträngningar att ta kontrollen över avlyssningsskandalen som hotar hela hans imperium..

SvD - 19 jul 11 kl. 04:59

Murdochs tabloid hackad

The Sun länkades om till nyhet om Rupert Murdochs död..

DN - 20 jul 11 kl. 10:22

Murdochs fru plötsligt hjältinna

Wendi Deng, Rupert Murdochs 42-åriga fru, har fått något av hjältinnestatus efter att ha avvärjt försöket att trycka en paj i ansiktet på hennes 80-årige man..

Nyhetskanalen - 20 jul 11 kl. 10:25

Murdochs fru ses som hjältinna

Wendi Deng, Rupert Murdochs 42-åriga fru, har fått något av hjältinnestatus efter att ha avvärjt försöket att trycka en paj i ansiktet på hennes 80-årige man..

E24 - 18 aug 11 kl. 10:27

Murdochs dotter gjorde miljardklipp

Mediemogulen Rupert Murdochs dotter, Elisabeth Murdoch, tjänade över 1,3 miljarder kronor på försäljningen av hennes tv-bolag Shine..

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Sjöstedt (V) hotar med misstroendevotum

Regeringen tillsätter i dag en utredning som bland annat ska föreslå utökade undantag från turordningsreglerna i LAS. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt hotar med att partiet ska ställa sig bakom en misstroendeförklaring mot regeringen om utredningen leder till ett lagförslag..

SR - 15 minuter sedan

Branden i Tjällmo i stor sett under kontroll

Under eftermiddagen uppger räddningstjänsten att skogsbranden som härjar i Tjällmo norr om Motala har lugnat ner sig och att den i stort sett är under kontroll..

SR - 15 minuter sedan

Billström: Bra att Bengtzboe lämnar

Moderaternas gruppledare Tobias Billström välkomnar beskedet att Erik Bengtzboe lämnar riksdagen..

SR - 1 timme sedan

”Kim roterar relationerna för en bra deal”

Med mötet i Ryssland vill Kim Jong-Un bredda Nordkoreas relationer från att handla enbart om den till USA. – Kim gör som Nordkorea brukar: roterar relationerna för att se var han kan få en bra deal, säger Hanna Sahlberg, Ekots korrespondent..

SR - 1 timme sedan

Swedbank kraftsamlar mot penningtvätt

Swedbank kommer under året att bygga upp en särskild enhet för att bekämpa penningtvätt och annan ekonomisk brottslighet..

SR - 2 timmar sedan

Billström: Bra att Bengtzboe tar sitt ansvar

Beskedet att moderaten Erik Bengtzboe lämnar sin riksdagsplats välkomnas av partiets gruppledare Tobias Billström..

SR - 3 timmar sedan

Experten: Straffets längd påverkar inte antalet mord

Regeringen vill att fler som döms för mord ska få livstids fängelse. Samtidigt visar forskningen att längre straff inte leder till minskad brottslighet..

SR - 3 timmar sedan

Klassiskt spelbolag till Stockholmsbörsen

Det nygamla tv-spelsbolaget Atari var en pionjär inom spelbranschen under 70- och 80-talet med spel som Pong och Asteroids. I dag parallellnoteras bolaget på Stockholmsbörsen..

SR - 3 timmar sedan

SD lägger pengar till kommunerna

Sverigedemokraterna lägger mest pengar i sin vårbudgetmotion på pengar till kommunerna..

SR - 4 timmar sedan

Nivåerna i små grundvattenmagasin minskar snabbt

Den senaste tiden har nivåerna i de små grundvattenmagasinen minskat snabbt. I de stora magasinen är det fortfarande låga nivåer i stora delar av landet, visar den senaste rapporten från Sveriges geologiska undersökningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.