BT > Utrikes

Monday, 22 April, 07:37

BT - 19 jul 11 kl. 01:54

Hackad The Sun dödförklarar MurdochHackargruppen Lulz Security har angripit den Murdochägda tidningen The Suns hemsida och ersatt den med en artikel om att den 80-årige Rupert Murdoch hittats död i sin trädgård.
Efter attacken på måndagen tog tidningen snabbt bort den falska nyhetsartikeln men besökare på sidan skickades vidare till Lulz twitter.
Gruppen sade sig också ha angripit News International och The Times hemsida som det inte gick att komma in på.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
The Sun, Murdoch, Lulz Security, Murdochägda, The Suns, Rupert Murdoch, Lulz, News International, The Times

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hackad, The, Sun, dödförklarar, Murdoch
SR - 22 jan 16 kl. 06:00

The big short - förklarar allt med fisk

Oscarsnominerde The Big short är en film om den ekonomiska härdsmälta som inföll 2008. Det dräller av storstjärnor som Ryan Gosling, Brad Pitt, Christian Bale och Steve Carell.Frågan är hur man gör ett tema om ekonomi begripligt och intressant..

Dagensanalys.se - 18 apr 19 kl. 19:33

Här förklarar han varför Elon Musk är vår tids viktigaste person

Elon Musk är mer känd som visionären som tog fram Tesla och skjutit upp några raketer till rymden. Här förklarar Neil deGrasse Tyson varför han anser att Elon Musk är vår tids viktigaste person. Det finns mer än Tesla bakom Elon.

Dagens PS - 23 jan 17 kl. 09:29

Samsung förklarar bränderna

Sydkoreanska Samsung tvingades i höstas dra i nödbromsen efter den ena batteribranden efter den andra med premiummobilen Galaxy Note 7, vilket bland annat fått till följd att flera flygbolag förbjudit passagerare att ta ombord mobiltelefonen. Den sydkoreanska elektronikjätten tvingades återkalla 2,5 miljoner mobiltelefoner och problemen – som eskalerade i höstas – ska enligt Samsung ha kostat företaget runt 47 miljarder kronor i förluster. Nu visar utredningen att både designen och tillverkningen av lithiumbatterierna är den bakomliggande orsaken till bränderna, rapporterar AP och konstaterar att företaget skuldbelägger två leverantörer av batterierna.

Dagens PS - 22 nov 16 kl. 07:28

Test: Kolla om du är hackad

Dagens PS skrev nyligen om att en halv miljard konton hackats. SVT Dold avslöjar i dag att runt tio miljoner lösenord till svenska konton läckt ut på internet och är tillgängliga för nedladdning. ”Det är väldigt enkelt och det gäller bara att veta ungefär vilka hemsidor man ska kolla på.

Kristianstadsbladet - 18 dec 12 kl. 10:32

The Animals och Johnny Winter till Yllan

Foto: Pressbild
Bluesgiganten Johnny Winter och 60-talspionjärerna The Animals intar Kristianstad och den nya scenen på Yllan i vår.
De gick i fronten för ?The british invasion?

Ekonomistas - 05 maj 15 kl. 20:06

Förklarar teknologisk utveckling ökade inkomstklyftor?

För ett knappt år sedan gav tidskriften Science ut ett specialnummer om forskning kring inkomst- och förmögenhetsskillnader (eller snarare forskning på det något flyktigare temat ”inequality”). Numret innehåller många intressanta artiklar men speciellt två texter illustrerar poänger som båda är viktiga men som ofta ställs mot varandra på ett sätt som inte för debatten om inkomstskillnader framåt, speciellt i ett svenskt perspektiv. Den första, Inequality in the long-run, är skriven av Thomas Piketty och Emmanuel Saez och handlar om den långsiktiga utvecklingen med fokus på toppen (i detta fall topp 10) relativt resten av fördelningen och även på samspelet mellan inkomst och förmögenhetsfördelningen.

Nyan - 15 jun 17 kl. 09:17

Fishbait-aktuella The Quireboys avslöjar: nytt album på gång

The Quireboys frontfigur och sångare Spike berättar exklusivt för Nyan att ett nytt album släpps i höst. Men ålänningarna kan inte vänta något exklusivt smakprov på spelningen på lördag.
– Nej, den nya skivan är i ett väldigt tidigt skede, säger han.

DN - 24 okt 16 kl. 18:58

Bästa skyddet mot att få mejlen hackad – så kommer du i gång

Världens största sajter hackas och lösenorden läcker i mängder. Men det går att skydda sig. Gmail, Facebook, Apples Icloud och många andra har ett sätt att dramatiskt öka säkerheten – de pratar bara sällan om det.

Posh24 - 07 jul 14 kl. 08:34

Jenner: "Allt var fejk i The Hills!"

Brody Jenner var en av huvudpersonerna i serien The Hills, men nu förklarar han att allt - inklusive hans romans med Lauren Conrad - i serien var fejk.

"Lauren och jag har alltid bara varit vänner. Vi jobbade tillsammans i serien The Hills, där vi tvingades fejka att vi dejtade, men det gjorde vi aldrig egentligen," förklarar han i en podcast.

Trelleborgs Allehanda - 30 jan 13 kl. 10:24

The Embassy söker upp problemen

Det fanns en tid då The Embassy tyckte att albumformatet kändes uttjatat. Nu kommer ändå den första riktiga skivan eller "verket" på åtta år från popduon som avskyr det trygga och säkra.
I mitten av 00-talet var skivbolaget Service med Ola Borgström i spetsen hippare än hippt.

Cornucopia - 18 sep 14 kl. 14:41

The Guardian förklarar Skottlands folkomröstning för icke-britter

Brittiska The Guardian har producerat en 4:54 min lång film, som förklarar dagens skotska folkomröstning för alla oss icke-britter på ett förtjänstfullt sätt.
Ni hittar filmen här, då den dessvärre inte går att bädda in.

Cornucopia?

Fler nyheter från BT

BT - 04 apr 19 kl. 09:04

Ny lag vill få bort våld från sociala medier

Sociala medier-företag kan tvingas böta upp till tio procent av sin omsättning och chefer kan sättas i fängelse i upp till tre år om våldsamt innehåll inte tas bort från plattformarna tillräckligt snabbt, enligt en ny australisk lag.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 07:00

Ungersk människorättsjurist får utmärkelse

Den ungerska Helsingforskommittén arbetar med flyktingars rättigheter i ett land där premiärminister Victor Orbáns politik fått många att högljutt protestera. En av ledarna för kommittén, Márta Pardavi, prisas nu som årets människorättsförsvarare för sitt arbete i Ungern.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 03:50

Tusentals flykt undan översvämningar

Över 20 000 hushåll påverkas av svåra översvämningar i Paraguay till följd av två veckors kraftig regnande, sedan vattennivån i Paraguayfloden stigit kraftigt. Regnet förutspås fortsätta och i floden, som sträcker sig cirka 1 000 kilometer från norr till söder, väntas vattnet fortsätta att stiga.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 02:37

Många döda efter jihadistattacker

62 personer ska under tre dagar ha dödats i samband med jihadistattacker och efterföljande konflikter i Burkina Faso. - Vi har 32 döda på grund av terroristerna.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 00:29

Flygkraschrapport kan komma på torsdagen

I dag väntas en första preliminär rapport om vad som hände när ett passagerareplan från Ethiopian Airlines med 157 personer ombord kraschade, rapporterar AFP med hänvisning till anonyma källor nära utredningen.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 23:16

Terrordömd finländare utlämnad från Danmark

En finsk man som dömdes för terrorbrott i Danmark förra året har utlämnats till Finland, rapporterar Yle. Enligt Yles uppgifter är det en 26-årig man. I mars förra året dömdes han till fyra års fängelse av en dansk domstol för att ha anslutit till terrorrörelsen IS.

BT - 03 apr 19 kl. 21:32

Krafttag mot kolera efter cyklonen Idai

En vaccinationskampanj för att förhindra spridningen av kolera har inletts i Moçambique. Över 1 400 personer har smittats av sjukdomen som en följd av den förödande cyklonen som har svept fram över regionen och orsakat över 900 dödsfall.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 19:40

Löfven säger ja till EU-åklagare

Det var nej, nej, nej i många år. Men nu har regeringen ändrat sig om EU:s åklagarsamarbete Eppo. Ett förslag ska nu läggas till riksdagen om svenskt deltagande, berättar statsministern i Bryssel.

BT - 03 apr 19 kl. 18:34

1500-talsvrak funnet vid containerjakt

Ett skeppsvrak från 1500-talet har upptäckts i vattnen vid Frisiska öarna utanför Nederländernas kust. "Det är det äldsta sjögående fartyget som någonsin hittats i nederländska vatten", meddelar landets vetenskaps- och kulturdepartement.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 18:29

Antalet döda i iranska översvämningar stiger

Antalet personer som omkommit i samband med de omfattande översvämningarna i Iran har stigit till 62, uppger iranska hälsovårdsmyndigheter enligt nyhetsbyrån Fars. Provinsen som heter Fars är värst drabbad med 21 döda. Dödsfall har noterats i elva av Irans totalt 31 provinser.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.