BT > Utrikes

Sunday, 21 April, 21:21

BT - 19 jul 11 kl. 01:11

Tolv år för sångarmord i AlgerietI Algeriet dömdes på måndagen två män till tolv års fängelse för mordet på den berbiske sångaren Lounès Matoub.
Matoub sköts ihjäl 1998 utanför Tizi Ouzou, huvudstad i Kabylien.
De nu dömda har suttit i fängelse sedan mordet i väntas på rättegång och kommer att friges inom kort.
Matoubs anhöriga hävdar att de utpekade inte är skyldiga och anklagar i stället en medlem av en militant islamistgrupp som har tagit på sig mordet.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Algeriet, Lounès Matoub, Tizi Ouzou, Kabylien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tolv, årför , sångarmordi , Algeriet
YLE - 22 jun 14 kl. 09:11

Algeriet jagar första poängen

Belgien klarade det första hindret till avancemang, då laget vann över Algeriet. Nu står Ryssland för motståndet och en seger för Belgien skulle innebära att laget tar sig till åttondelsfinal. Belgien-Ryssland kl.

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 11 kl. 01:12

Tolv år för sångarmord i Algeriet

I Algeriet dömdes på måndagen två män till tolv års fängelse för mordet på den berbiske sångaren Lounès Matoub. Matoub sköts ihjäl 1998 utanför Tizi Ouzou, huvudstad i Kabylien. De nu dömda har suttit i fängelse sedan mordet i väntas på rättegång och kommer att friges inom kort..

SVT - 17 jun 14 kl. 19:49

Belgien vände mot Algeriet

Efter en klar uppryckning i andra halvlek vände Belgien 0-1 till seger med 2-1 mot Algeriet, belgarnas första VM-match på tolv år..

Expressen - 20 nov 13 kl. 15:55

Tolv döda efter att landet gått till VM

Algeriet slog Burkina Faso under tisdagen – och är klart för VM. Men glädjen blev snabbt en tragedi. I firandet ska nämligen tolv personer ha avlidit – det skriver AP..

TA - 17 jan 13 kl. 08:49

Tvingar gisslan att bära bombbälten

Flera av de BP- och Statoilanställda som sedan i går hålls som gisslan på en gasanläggning i Algeriet tvingas bära bombbälte. Terrorgruppen uppges även ha minerat anläggningen. Dramat har hittills krävt två människoliv.

Kristianstadsbladet - 06 jul 14 kl. 15:50

Rekordjämna utslagsmatcher i VM

Topptränarna har sagt det om och om igen: Det finns inga strykgäng i fotbolls-VM längre.Resultaten ger dem rätt.I sin nuvarande form har VM aldrig varit jämnare.

Trelleborgs Allehanda - 06 jul 14 kl. 15:50

Rekordjämna utslagsmatcher i VM

Topptränarna har sagt det om och om igen: Det finns inga strykgäng i fotbolls-VM längre.Resultaten ger dem rätt.I sin nuvarande form har VM aldrig varit jämnare.

BT - 17 jan 13 kl. 07:17

Tvingar gisslan att bära bombbälten - minst två döda

Islamister har dödat minst två människor och tagit tiotals som gisslan vid en Statoil-anläggning i Algeriet. Flera av de BP- och Statoilanställda som sedan i går hålls som gisslan på en gasanläggning i Algeriet tvingas bära bombbälte, uppger en tillfångatagen fransman. Terrorgruppen uppges också ha minerat anläggningen.

Kristianstadsbladet - 25 jan 13 kl. 11:49

Ambassad varnade för terrorangrepp

Angreppet mot gasanläggningen utanför In Amenas kom kanske inte som en överraskning. Redan 2011 varnade nämligen den norska ambassaden i Algeriet för terrordåd.
En delvis hemligstämplad rapport skriven av Norges ambassadör nämner In Amenas-anläggningen specifikt och även hoten från al-Qaida-anknutna grupper i regionen.

YLE - 22 jun 14 kl. 09:11

Belgien försöker fixa avancemang

Belgien klarade det första hindret till avancemang, då laget vann Algeriet. Nu står Ryssland för motståndet och en seger för Belgien skulle innebära att laget tar sig till åttondelsfinal. Belgien-Ryssland kl.

Fler nyheter från BT

BT - 04 apr 19 kl. 09:04

Ny lag vill få bort våld från sociala medier

Sociala medier-företag kan tvingas böta upp till tio procent av sin omsättning och chefer kan sättas i fängelse i upp till tre år om våldsamt innehåll inte tas bort från plattformarna tillräckligt snabbt, enligt en ny australisk lag.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 07:00

Ungersk människorättsjurist får utmärkelse

Den ungerska Helsingforskommittén arbetar med flyktingars rättigheter i ett land där premiärminister Victor Orbáns politik fått många att högljutt protestera. En av ledarna för kommittén, Márta Pardavi, prisas nu som årets människorättsförsvarare för sitt arbete i Ungern.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 03:50

Tusentals flykt undan översvämningar

Över 20 000 hushåll påverkas av svåra översvämningar i Paraguay till följd av två veckors kraftig regnande, sedan vattennivån i Paraguayfloden stigit kraftigt. Regnet förutspås fortsätta och i floden, som sträcker sig cirka 1 000 kilometer från norr till söder, väntas vattnet fortsätta att stiga.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 02:37

Många döda efter jihadistattacker

62 personer ska under tre dagar ha dödats i samband med jihadistattacker och efterföljande konflikter i Burkina Faso. - Vi har 32 döda på grund av terroristerna.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 00:29

Flygkraschrapport kan komma på torsdagen

I dag väntas en första preliminär rapport om vad som hände när ett passagerareplan från Ethiopian Airlines med 157 personer ombord kraschade, rapporterar AFP med hänvisning till anonyma källor nära utredningen.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 23:16

Terrordömd finländare utlämnad från Danmark

En finsk man som dömdes för terrorbrott i Danmark förra året har utlämnats till Finland, rapporterar Yle. Enligt Yles uppgifter är det en 26-årig man. I mars förra året dömdes han till fyra års fängelse av en dansk domstol för att ha anslutit till terrorrörelsen IS.

BT - 03 apr 19 kl. 21:32

Krafttag mot kolera efter cyklonen Idai

En vaccinationskampanj för att förhindra spridningen av kolera har inletts i Moçambique. Över 1 400 personer har smittats av sjukdomen som en följd av den förödande cyklonen som har svept fram över regionen och orsakat över 900 dödsfall.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 19:40

Löfven säger ja till EU-åklagare

Det var nej, nej, nej i många år. Men nu har regeringen ändrat sig om EU:s åklagarsamarbete Eppo. Ett förslag ska nu läggas till riksdagen om svenskt deltagande, berättar statsministern i Bryssel.

BT - 03 apr 19 kl. 18:34

1500-talsvrak funnet vid containerjakt

Ett skeppsvrak från 1500-talet har upptäckts i vattnen vid Frisiska öarna utanför Nederländernas kust. "Det är det äldsta sjögående fartyget som någonsin hittats i nederländska vatten", meddelar landets vetenskaps- och kulturdepartement.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 18:29

Antalet döda i iranska översvämningar stiger

Antalet personer som omkommit i samband med de omfattande översvämningarna i Iran har stigit till 62, uppger iranska hälsovårdsmyndigheter enligt nyhetsbyrån Fars. Provinsen som heter Fars är värst drabbad med 21 döda. Dödsfall har noterats i elva av Irans totalt 31 provinser.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.