GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 23 April, 09:29

GöteborgsPosten - 18 jul 11 kl. 17:25

Sjuk och fattigHgre pensionslder frutstter arbetsplatser som inte sliter ut anstllda..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukoch , fattig
Helsingborgs Dagblad - 17 okt 15 kl. 04:00

Fattig och ägd

FN har utropat 17 oktober till internationella fattigdomsdagen. Det skulle också kunna vara dagen då vi enas om att bekämpa den. Fattigdom är inte ett ödesbestämt konstant tillstånd.

YLE - 04 dec 15 kl. 07:59

Fattig får skylla sig själv

Den som bekänner sin fattigdom högt får vara beredd på omgivningens pekpinnar och förmaningar. En till synes rik person kan däremot ha skulder större än tillgångarna utan att det uppstår en moralisk diskussion om saken. - Den rike har rätten att definiera vad som är rätt eller fel i den fattiges liv, säger Mathias Rosenlund efter egen erfarenhet.

BT - 26 feb 14 kl. 13:14

Var tredje arbetslös fattig

Andelen fattiga bland arbetslösa, sjuka och förtidspensionärer tredubblades mellan 2004 och 2012, enligt siffror från Statistiska centralbyrån. Tapio Salonen, professor i socialt arbete, säger att den markanta ökningen är baksidan av 2000-talets arbetslinje. Allt fler i den här utsatta gruppen svenskar har en låg ekonomisk standard, vilket innebär att hushållets disponibla inkomst, justerad med hänsyn till dess försörjningsbörda, är lägre än 60 procent av medianvärdet i befolkningen.

Sydsvenskan - 01 feb 11 kl. 10:16

"Fattig är man när man måste räkna varenda krona"

Foto: Karl Melander
I dag presenterar Rädda Barnen sin återkommande rapport om barnfattigdom i Sverige. De senaste åren har Malmös barn varit fattigast enligt undersökningen.
Lilla Josefine är endast tio dagar gammal.

Skånskan - 30 nov 16 kl. 01:00

Avvisa sjuk­hus­för­sla­get

ERWP.fif(0)För Gabriel Wikström stannade tiden och den me­di­cinska ut­vecklingen 2007. I ett säll­synt illa un­der­byggt för­slag från So­ci­al­de­par­te­mentet tar ut­vecklingen slut då.

Skånskan - 10 maj 16 kl. 04:00

Den nya sjuk­skatten drabbar de sjukaste

Opinion Rege­ringen vill göra det dyrare för ar­bets­gi­va­re med med­ar­be­ta­re som är sjuk­skri­vna. Ef­ter tre må­naders sjuk­skrivning ska ar­bets­gi­va­ren be­ta­la 25 pro­cent av kost­naden för sjuk­er­sätt­ningen, en­ligt för­sla­get.
Det här är rege­ringens för­sök att få ned de ökande kost­naderna för sjuk­för­säkringen.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 01:00

Sjuk­vår­dens brist­sjuk­dom

Opinion Det är inte bara Re­gi­on Skåne som har sto­ra eko­no­mis­ka pro­blem. Det gäl­ler näs­tan alla lands­ting och re­gio­ner i lan­det. Och det har va­rit så i 15 år – el­ler sna­ra­re 25 ef­ter­som 1990-ta­let var lika be­svär­ligt för lands­ting­en som 2000-ta­let.

Skånskan - 18 jun 16 kl. 04:00

Stoppa sjuk­skatten

Opinion So­ci­al­för­säk­rings­mi­nis­ter An­ni­ka Strand­häll (S) fram­härdar om att för­dyra för fö­re­tag som råkar få per­so­nal lång­tids­sjuk­skri­ven. Trots att näs­tan alla re­miss­in­stanser haft tungt vä­gan­de in­vänd­ningar säger hon att hon tänker läg­ga fram för­sla­get till riks­dagen.
Vad det handlar om är att ar­bets­gi­va­ren ska tvingas be­ta­la 25 pro­cent av kost­naderna för an­ställda som är sjuk­skri­vna mer än 90 dagar.

SvD - 01 jan 11 kl. 06:00

?Fattig student vill resa utanför Europa?

Jag är en fattig kvinnlig student på 40+ som efter en extremt slitsam period verkar få loss både lite tid och lite pengar i början av 2011. Skulle vilja fly den förhatliga vintern och uppleva....

DI - 16 apr 11 kl. 17:09

Att vara fattig är att säga nej

En hundralapp till bio? Nya byxor när jeansen gått sönder? En glass på stranden?

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Hovås/Billdal fixade en poäng hemma mot Landvetter

Landvetter ledde med 3–1 efter första halvlek borta mot Hovås/Billdal i division 2 västra Götaland i fotboll. I andra halvlek jobbade sig Hovås/Billdal in i matchen. Till slut blev det en poäng var till lagen, matchen slutade 3–3..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Seger för Derome/Åskloster mot Genevad/Veinge efter sent avgörande

Efter en mållös första halvlek, tog Derome/Åskloster ledningen i andra halvleken i matchen i division 4 Halland mot Genevad/Veinge, och hemmalaget lyckades inte resa sig. Måndagens match slutade 3–1 till Derome/Åskloster..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Herrestad vann en uddamålsseger hemma mot Skepplanda

En jämn match slutade till slut med seger för Herrestad som vann matchen hemma mot Skepplanda i division 2 nordvästra Götaland i fotboll på måndagen. 3–2 (1–1) slutade matchen..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Mållöst när Västerås SK tog emot Trelleborg

Måndagens möte på Solid Park Arena blev en riktigt målfattig historia. Varken hemmalaget Västerås SK eller gästande Trelleborg lyckades få till det i avsluten, och matchen i Superettan i fotboll slutade mållös, 0-0..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

1-0-seger för Skövde AIK mot Kristianstad - Rasmus Örqvist matchhjälte

Skövde AIK vann bortamatchen mot Kristianstad i division 1 södra i fotboll med 1-0. Rasmus Örqvist gjorde matchens enda mål i andra halvleken..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Gustav Hedlund målskytt när Lindome sänkte Oddevold

Målet i andra halvleken av Gustav Hedlund blev matchens enda när Lindome vann med 1–0 (0–0) borta mot Oddevold i division 1 södra i fotboll..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Väntat och "deprimerande" stöd för al-Sisi

Allt tyder på att Egyptens president al-Sisi får stärkt makt efter folkomröstningen om ändringar i grundlagen. Nu återgår allt till hur det var förut. Det är deprimerande, säger Egyptenkännaren Dalia Abdelhady..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Halvtidsledning blev bara en poäng - när Värnamo gästade Tvååker

I halvtid hade Tvååker skaffat sig en ledning med 2–1 i mötet borta mot Värnamo i division 1 södra. Men i andra halvlek vaknade hemmalaget. Till slut blev det oavgjort i måndagens match, 2–2..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Man häktad efter skottlossning i Malmö

Den 47-årige man som greps efter en skottlossning på Nobelvägen i centrala Malmö har nu häktats, rapporterar lokala medier..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Spanskt valfokus: Katalonien och extremhögern

Spanien går till val för tredje gången på mindre än fyra år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.