SR > Nyheter

Tuesday, 23 April, 23:16

SR - 18 jul 11 kl. 22:57

Oppositione kan ha tagit kontroll över BregaTidigare idag kom det uppgifter på att oppositionen i Libyen återtagit kontrollen över den viktiga oljestaden Brega, som ligger vid kusten på vägen mot det rebellkontrollerade östra Libyen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Brega, Libyen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oppositionekan ha tagit , kontrollöver , Brega
BT - 27 mar 11 kl. 12:50

Rebellerna tar kontroll över oljestaden Ras Lanuf

Gaddafiregeringens talesman Musa Ibrahim sade att den internationella alliansens flyganfall längs vägen mellan Ajdabiya och Sirte dödat många, både civila och soldater. ? I kväll fortsätter flyganfallen mot vårt land med full styrka, sade Ibrahim och tillade att anfallen pågick under flera timmar utan uppehåll.

BT - 17 jul 11 kl. 16:07

Gatustrider i Brega

Intensiva gatustrider pågår i den libyska oljestaden Brega, enligt rebellstyrkor som uppger att de har trängt in i ett bostadsområde. Rebellerna har dock inte lyckats få kontroll över staden, som har hållits av Muammar Gaddafis trupper sedan i april, rapporterar AFP. Enligt AFP har cirka 13 rebeller dödats och 200 skadats i striderna.

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 11 kl. 16:08

Gatustrider i Brega

Intensiva gatustrider pågår i den libyska oljestaden Brega, enligt rebellstyrkor som uppger att de har trängt in i ett bostadsområde. Rebellerna har dock inte lyckats få kontroll över staden, som har hållits av Muammar Gaddafis trupper sedan i april, rapporterar AFP. Enligt AFP har cirka 13 rebeller dödats och 200 skadats i striderna.

Sydsvenskan - 17 jul 11 kl. 17:01

Gatustrider i oljestaden Brega

Intensiva gatustrider pågår i den libyska oljestaden Brega, enligt rebellstyrkor som uppger att de har trängt in i ett bostadsområde.
Rebellerna har dock inte lyckats få kontroll över staden, som har hållits av Muammar Kaddafis trupper sedan i april, rapporterar AFP. Enligt AFP har cirka 13 rebeller dödats och 200 skadats i striderna.

BT - 03 mar 11 kl. 10:17

Rebeller: Gaddafi flygbombar Brega

Flera rebeller vittnar nu om att stridsflygplan bombat staden Brega på nytt på torsdagen. I går lyckades rebellerna slå tillbaka motangreppen, men nu rustar man för nya sammandrabbningar med de Gaddafitrogna styrkorna.
- Jag hörde planet, sedan explosionen och såg därefter kratern, sade Mohammed Shibli och uppgav att bomben slagit ner drygt två kilometer från terminalen för oljeexport.

Sydsvenskan - 02 apr 11 kl. 17:01

Fortsatt blodig dragkamp om Brega

Den militära dragkampen om Libyens oljerika kuststäder fortsätter. Både Muammar Gaddafis anhängare och motståndare har lidit stora nederlag i upptrappade strider om staden Brega.
Minst sju sönderskjutna eller bombade militärfordon låg på lördagen uppradade längs vägen som leder västerut mot Brega ?

DN - 02 mar 11 kl. 09:46

Östlibysk stad åter under Khaddafis kontroll

Khaddafi-styrkor har återtagit staden Marsa al-Burayqah (Brega) i östra Libyen, rapporterar Reuters och flera tv-kanaler..

DN - 02 mar 11 kl. 12:01

Skiftande kontroll över viktig oljehamn

Striderna om staden Brega i östra Libyen har rasat hela onsdagen, och den viktiga oljehamnen kontrolleras nu åter av oppositionen, enligt flera källor. Tidigare på dagen rapporterades Khaddafis styrkor ha intagit staden..

Nyhetskanalen - 03 mar 11 kl. 10:06

Nya bombanfall mot staden Brega

Flera rebeller vittnar nu om att stridsflygplan bombat staden Brega på nytt på torsdagen.
- Jag hörde planet, sedan explosionen och såg därefter kratern, sade Mohammed Shibli och uppgav att bomben slagit ner drygt två kilometer från terminalen för oljeexport..

Nyhetskanalen - 13 mar 11 kl. 15:46

Brega "rensat på beväpnade ligor"

Den libyska staden Brega har "rensats på beväpnade ligor", rapporterade en Khadaffitrogen militär enligt libysk stats-tv. Samtidigt rapporterar Human Rights Watch att säkerhetsstyrkor har satt igång en våg av "godtyckliga arresteringar och påtvingade försvinnanden" i Tripoli.
.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Boende i brandområde evakueras

Det brinner på många håll i landet..

SR - 2 timmar sedan

Ja till tiggeriförbud i Sölvesborg

I Sölvesborg klubbade kommunstyrelsen ikväll igenom ett förslag om ett lokalt tiggeriförbud, rapporterar P4 Blekinge..

SR - 2 timmar sedan

En miljon arter riskerar att utrotas

Uppemot en miljon arter riskerar att utrotas på grund av mänsklig påverkan. Det är en av slutsatserna i en kommande rapport som tagits fram av FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES..

SR - 3 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Hässleholms kommun

Viktigt meddelande till allmänheten i Hässleholms kommun i Hässleholms kommun, i Skåne län. Det brinner kraftigt i området nordväst om Åbuamossen, mellan mossen och väg 1940 i väster och väg 1941 i norr..

SR - 4 timmar sedan

Fimpar toppar skräplistan

Plast, plast och... plast. Materialet finns överallt och mycket av det hamnar i naturen istället för i återvinningen.

SR - 4 timmar sedan

Chilesidan överklagar Bolidendom

I skadeståndsmålet mellan gruvföretaget Boliden och närmare 800 chilenare överklagar nu Chilesidan till högsta domstolen..

SR - 4 timmar sedan

M i Sörmland: Inte bra för partiet regionalt

Moderaternas gruppledare Tobias Billström säger att förtroendet för Erik Bengtzboe är skadat. I Sörmland där Bengtzboe är förbundsordförande ska ett extra insatt möte hållas om hans uppdrag..

SR - 5 timmar sedan

Skogsägare är oroliga för fler bränder i sommar

Nu under påsk har det varit ovanligt torrt och brunnit på flera ställen. Med förra sommarens skogsbränder färskt i minnet är många skogsägare oroliga..

SR - 5 timmar sedan

V och KD vill visa att de är en opposition att räkna med

Vänsterpartiet och Kristdemokraterna har ett gemensamt intresse i dagens utspel. Båda vill visa att de är en verklig opposition, det menar Ekots politiska kommentator..

SR - 5 timmar sedan

Striden om Trumps deklaration har börjat

I dag går tiden ut för det amerikanska skatteverket att lämna över Donald Trumps deklarationer till kongressen. Mycket pekar nu mot en utdragen konflikt som kommer avgöras i domstol..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.