Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 19 April, 17:40

Kristianstadsbladet - 18 jul 11 kl. 22:15

Piratens ande är tillbaka17 år har gått sedan de stod där i kanten av Kiviks marknad med sitt cirkustält, Varieté Hillton. En del har blivit äldre, andra yngre.
.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
, Piratens, Kiviks, Hillton, Svindlar-Svasse, Maglehems, Curt Hilfons, Arnes, Kivik, SvindlarSvasse, Fylking, Lund, Kiviksanda, Flats, Dead-Heads, Greateful, Flintstone, Kiviksborna, Glädjekällan, svasse, Miranda, Texas Ros, Kiviks Marknad, Monday, Kashmira, Göteborg, Ravlunda, Hammenhög, Varieté Hillton, Österlens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Piratens, andeär tillbaka
Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 16:02

Piratens nya liv i Vollsjö

Foto: Mark Hanlon
Jonas Högströms skulpturer av författare Piraten Nilsson är på plats och skribenten och Vollsjöbon Bengt Eriksson går dit en kväll för att studera verken på nära håll. Och han blir än mer förtjust, de här skulptörerna tillför en ny berättelse om Piraten.
Alltså inte min grej egentligen när det handlar om konst.

Dagen - 14 jul 11 kl. 03:00

"Det finns en rädsla för den helige Ande"

- Svenska kyrkan är mer liberal än Engelska kyrkan. Bibeltroheten sitter trängre i Sverige. Det hävdar biskop Graham Dow, 69, en av huvudtalarna på Oasmötet.

Dagen - 14 jul 11 kl. 03:00

"Det finns en rädsla för den helige Ande" Långström: Sanningen står inte högt i kurs i svenska kyrkor längre

kungsbacka. - Sommarkonferensen är nu insjungen med tillbedjan. Det förklarade Joachim Holmgren, kyrkoherde i Kungsbacka, efter lovsången under Oasmötets inledning på tisdagskvällen.

Dagen - 25 okt 11 kl. 03:00

Mer av helige Ande på konferens för EFK- och Allianspastorer

I dag möts 200 pastorer från Evangeliska frikyrkan och Svenska alliansmissionen för gemensamma medarbetardagar. - Det blir ingen konferens om metoder, utan snarare om drivkraften i det vi gör, säger Christer Roshamn, ordförande i Evangeliska frikyrkans medarbetarförbund.

Vid det halländska havet, på Gullbrannagården utanför Halmstad, blir det mycket helig ande från och med i dag.

YLE - 16 sep 15 kl. 05:55

Nu får köande flyktingar äntligen gå på toaletten

Staden ska under onsdagen fixa med bajamajor till de asylsökande som varje dag köar många timmar utanför polishuset i Böle för att registrera sig. Hittills har de köande utanför polishuset fått klara sig med nödlösningar. Barnfamiljer har fått gå före i kön, men många ensamma ungdomar och män har fått köa till polisen i flera timmar och de frivilliga säger att man undvikt att belasta polisens toalett.

Världen Idag - 02 jun 17 kl. 00:01

Helige Ande, gör vad du vill!

”Det där med den helige Ande gör man som man vill med”. Orden kom från en ung person till mig för några år sen när jag hade undervisat om hur Gud kommer till oss genom just den helige Ande. Möjligen var mitt försök till kunskapsförmedling inte så där alldeles övertygande, men jag tror tyvärr att orden också beskrev en individualiserad och väl skeptisk hållning.

DN - 21 jul 14 kl. 11:45

Piratens ironi överlevde kulspruteelden

Nu var det 1914, del 3. I år är det hundra år sedan skotten i Sarajevo. DN:s litteraturkritiker skriver om svenska verk i första världskrigets skugga.

Dagens PS - 06 apr 17 kl. 09:36

Piratens startup köps upp

Peter Sunde, som startade Pirate Bay, drog igång startup-bolaget Flattr 2010 tillsammans med medieproducenten Linus Olsson. Bolaget hade från början som affärsidé att användare skulle kunna skänka pengar till innehållsskapare på nätet, det vill säga en mikrodonationstjänst, skriver Breakit som konstaterar att den stora succén för bolaget uteblivit. I fjol inledde bolaget, vars säte är i Malmö, ett samarbete med tyska Eyeo, som i sin tur står bakom adblockertjänsten Adblock plus – bolagen samarbetar nu kring den nya Flattr plus-tjänsten, ”som automatiskt fördelar pengar till sajter användaren besöker”, enligt Breakit som uppger att tanken är att Flattr på sikt ska bakas in i Adblock plus.

YA - 23 jun 17 kl. 00:01

Ny teknik guidar i Piratens spår

Jubileum ska naturligtvis firas. Piratensällskapet gör det genom att kombinera Piratenhistoria med modern teknik. Samtidigt ger de också ut en ny utökad upplaga av boken med noveller av Vollsjösonen..

YA - 08 feb 18 kl. 14:00

Piratensällskapet söker bidrag

Piratensällskapet har ansökt om pengar från Simrishamns kommun..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 5 minuter sedan

Våld: Man blev jagad och misshandlad

En man uppger att han blev jagad och misshandlad i Glimåkra under fredagen..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Man genom isen i Falun – HLR pågår

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Zara Larsson rasar mot franska miljardärer

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Samlarmarknaden står stark efter 23 år – trots ökad näthandel

Trogna återkommande utställare med en nischad målgrupp gör att samlarmarknaden i Glimåkra lever vidare starkt efter 23 år, trots ökad näthandel..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Rallyt tar revansch mot vädret: ”Bättre än så här blir det inte”

Förra året vann det dåliga påskvädret. I år vann gemenskapen och kärleken till motorcyklar när 311 mc-fantaster slöt upp i Hässleholm för att delta i en mångårig tradition i Lille Mats MCK:s regi..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Bieber som babian i ny klimatvideo

Justin Bieber som babian och Ariana Grande som zebra, kan det vara något? Då är det bara att klicka in sig på den amerikanske rapparen och komikern Lil Dickys nya video som släpptes i natt..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Man skadad i grovt rån i Lund

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Dödlig busskrasch inför Garcías begravning

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Gravstenar försvunna efter gravskändning

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Världsettan Djokovic utslagen i Monte Carlo

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.