DN > Utrikes

Wednesday, 24 April, 03:21

DN - 18 jul 11 kl. 21:47

Mygelanklagad toppolitiker utlämnadKroatiens förre premiärminister Ivo Sanader utlämnades på måndagen från Österrike till hemlandet för att ställas inför rätta för maktmissbruk och korruption. Färden gick med bil via Slovenien, rapporterade kroatisk tv..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ivo Sanader, Österrike, Slovenien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mygelanklagad, toppolitiker, utlämnad
Expressen - 27 nov 14 kl. 00:35

Svårt att få misstänkt våldsman utlämnad

Under hästtävlingarna på Falsterbo Horse Show i somras misstänks en kvinna ha blivit våldtagen. Men den misstänkte våldtäktsmannen hann lämna landet - och utsikterna att få honom utlämnad från hemlandet Förenade Arabemiraten är små. – Det är nog helt omöjligt att få honom utlämnad om han är medborgare i landet, säger Niklas Fredriksson på rikskriminalen till Sydsvenskan..

YLE - 16 jul 15 kl. 11:36

FIFA-utredningen går framåt – första höjdaren utlämnad till USA

En av de nio arresterade ledarna från det internationella fotbollsförbundet FIFA har blivit utlämnad till USA, bekräftar schweiziska myndigheter på torsdag. Man uppger inte namnet på den utlämnade. De schweiziska myndigheterna berättar att utlämningen skedde på onsdag och att den utlämnade ledaren möttes av tre tjänstemän på den amerikanska sidan.

Kristianstadsbladet - 03 jan 13 kl. 18:29

Terrormisstänkt utlämnad till USA


En misstänkt pakistansk medlem i terrornätverket al-Qaida utlämnades på torsdagen till USA, från Storbritannien.Den utlämnade 26-åringen Abid Nasir misstänks för att ha planerat attacker i Storbritannien, Norge och även USA - där han nu anklagas för terrorbrott.Nasir greps i Storbritannien 2009, men släpptes i brist på bevis och skulle utvisas från landet.

SmålandsPosten - 29 jan 19 kl. 13:08

Internationellt efterlysta kvinnan utlämnad – även systern misstänkt

Den norska mamman, som varit internationellt efterlyst och gömt sig i Älmhult sedan i somras, är nu utlämnad. Även hennes syster, som körde flyktbilen och greps under dramatiska omständigheter, är överlämnad till norska myndigheter. .

Kristianstadsbladet - 24 maj 13 kl. 19:51

Guatemalas förre president utlämnad


Guatemala utlämnade på fredagen landets förre president Alfonso Portillo till USA, där han är åtalad för pengatvätt. Den 61-årige Portillo anklagas för att ha tvättat omkring 70 miljoner dollar.Expresidenten nekar till anklagelserna och har kämpat för att undvika att bli utlämnad sedan president Alvaro Colom godkände beslutet 2011.

Kristianstadsbladet - 08 nov 13 kl. 17:35

USA begär kortbedragare utlämnad


En 31-årig man begärdes på fredagen häktad i Malmö sedan amerikanska myndigheter i sin tur har begärt honom utlämnad. Han är misstänkt för omfattande bedrägerier med uttagsautomater i USA.Mannen är rumänsk medborgare och tros vara hjärnan bakom bedrägerierna som utförts med skimmade bankkort vid bankautomater i delstaten New Jersey.

BT - 08 nov 13 kl. 17:38

USA begär kortbedragare utlämnad

En 31-årig man begärdes på fredagen häktad i Malmö sedan amerikanska myndigheter i sin tur har begärt honom utlämnad. Han är misstänkt för omfattande bedrägerier med uttagsautomater i USA. Mannen är rumänsk medborgare och tros vara hjärnan bakom bedrägerierna som utförts med skimmade bankkort vid bankautomater i delstaten New Jersey.

Kristianstadsbladet - 06 mar 14 kl. 07:06

Saadi Gaddafi utlämnad från Niger


Libyens störtade diktator Muammar Gaddafis son Saadi, har utlämnats från Niger och hålls nu i huvudstaden Tripoli, säger den libyska regeringen.Saadi flydde till grannlandet i söder efter att hans far Muammar Gaddafi, som hade haft makten sedan 1969, störtades och dödades under den arabiska protestvåren 2011. Landets nya styre har länge försökt få honom utlämnad.

BT - 06 mar 14 kl. 07:06

Saadi Gaddafi utlämnad från Niger

Libyens störtade diktator Muammar Gaddafis son Saadi, har utlämnats från Niger och hålls nu i huvudstaden Tripoli, säger den libyska regeringen. Saadi flydde till grannlandet i söder efter att hans far Muammar Gaddafi, som hade haft makten sedan 1969, störtades och dödades under den arabiska protestvåren 2011. Landets nya styre har länge försökt få honom utlämnad.

Helsingborgs Dagblad - 06 mar 14 kl. 07:21

Saadi Gaddafi utlämnad från Niger

Libyens störtade diktator Muammar Gaddafis son Saadi, har utlämnats från Niger och hålls nu i huvudstaden Tripoli, säger den libyska regeringen. Saadi flydde till grannlandet i söder efter att hans far Muammar Gaddafi, som hade haft makten sedan 1969, störtades och dödades under den arabiska protestvåren 2011. Landets nya styre har länge försökt få honom utlämnad..

Expressen - 21 maj 14 kl. 08:30

Niklas Berisha, 20, utlämnad till Sverige

HALMSTAD. I november i fjol hittades den 25-årige småbarnspappan död i en butik i Halmstad. Misstankarna riktades snabbt mot två bröder och tidigare i år utlämnades den yngre brodern, Philip Dacic, 17, till Sverige.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Saudiarabien halshögg 37 och visade upp kropp offentligt

De saudiska myndigheterna lät på tisdagen halshugga 37 personer för brott som sades vara relaterade till terrorism. En av kropparna visades upp offentligt..

DN - 5 timmar sedan

Klart ja till egyptiska grundlagsändringar

Egyptierna säger ja till grundlagsändringar som förstärker presidentens makt och ger honom möjlighet att sitta längre. De gör det med överväldigande majoritet, enligt valmyndigheten..

DN - 5 timmar sedan

Jämtland tvingade fram en sjätte match

Södertäljes basketherrar hade chansen att fixa finalplatsen i SM-slutspelet, men Jämtland ville annorlunda i Täljehallen. Tack vare 79–78-segern väntar en sjätte semifinal..

DN - 6 timmar sedan

Långa köer i världens största val

Världens största val har snart kommit halvvägs. Bland de närmare 100 miljoner indier som röstade på onsdagen fanns premiärminister Narendra Modi. På de flesta platser gick valet lugnt tillväga..

DN - 6 timmar sedan

45 av offren var barn – antalet riskerar att stiga

Minst 45 av dödsoffren för terrordåden på Sri Lanka var barn under 18 år. Lika många barn kämpar nu för sina liv på sjukhus. Många av dem har också förlorat en eller båda sina föräldrar.

DN - 8 timmar sedan

Nattlivet får allt mindre plats när Stockholm växer

Fastighetsbolag och kommuner lyfter gärna statusen på bortglömda industriområden med tillfälliga scener och nattklubbar. Men när det blir dags att bygga på allvar sparkas arrangörerna ut. Nu börjar kulturen tröttna på att vara lockbete i stadsplaneringen.

DN - 9 timmar sedan

Risk att Försvarsberedningen spricker

Försvarsberedningen, som om tre veckor lägger fram sin rapport om Sveriges försvar på 2020-talet, riskerar att bryta samman. De fyra borgerliga partierna kritiserar Socialdemokraterna för att inte ge besked om de höjda anslag som ligger till grund för beredningens förslag..

DN - 9 timmar sedan

Man skadad efter storbråk i Örebro

En man vårdas på sjukhus efter ett stort bråk i centrala Örebro på tisdagen..

DN - 11 timmar sedan

Italienskt företag stämmer Trafikverket för förtal

Det italienska byggföretaget Vianini Lavori har stämt Trafikverket på 80 miljoner euro för förtal. I stämningsansökan anklagas myndigheten för att ha återgett osanna, komprometterande uppgifter om Förbifart Stockholm till medierna. – Vi har svårt att veta hur vi ska oss an detta, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.