SVT > Videos

Wednesday, 24 April, 11:25

SVT - 18 jul 11 kl. 20:52

Kortare semestrar bättre för hälsanDet är bättre för hälsan att ta flera korta semestrar än en enda lång ledighet. Det visar en ny undersökning gjord i Holland..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Holland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kortare, semestrarbättre för , hälsan
YLE - 13 sep 17 kl. 04:30

Sociolog: Nyttan av robotisering kunde tas ut som kortare arbetsdag

Fler robotar i arbetslivet kan leda till något positivt, nämligen en kortare arbetsdag. Idén odlas av den svenska sociologen Roland Paulsen på Lunds universitet. Paulsen ser inte roboten som ett stort hot mot sysselsättningen.

Nyheter 24 - 24 feb 14 kl. 07:36

Homofober lever kortare liv än andra människorStudien

NEW YORK. Trodde du att det var en bra idé att helt i onödan gå runt och bära på en massa hat?Typ att ogilla andra för deras sexuella läggning?

SVT - 05 mar 19 kl. 01:49

SKL om ohälsan bland unga: ”En livsstil som sliter på hjärnan”

Köerna till Barn- och ungdomspsykiatrin hade varit kortare om fler ungdomar hade levt en livsstil med bättre sömn, mat och motion. Det tror Ing-Marie Wieselgren, psykiatrisamordnare på Sveriges Kommuner och Landsting. – De har hamnat i en ond cirkel genom en livsstil som sliter på hjärnan, säger hon..

ÖstersundsPosten - 14 dec 16 kl. 10:04

Debatt: Kortare serveringstider på krogen är bra för hälsan

.

YLE - 04 okt 15 kl. 07:00

Du och din puls går ner i varv i naturen

De flesta människor upplever att de blir lugnare, gladare och piggare av att vistas utomhus i naturen eller i parkmiljö. Den obligatoriska svängen ut i parken med barnet eller hunden får nästan alltid humöret att stiga, även om det kanske känts motigt att komma iväg. Nu slår färsk finländsk forskning fast att det är bra för hjärthälsan att vistas i naturen, till och med en kortare stund.

BT - 27 jun 14 kl. 11:06

Lågutbildade halkar efter i hälsa

Människor med låg utbildning drabbas hårdare och oftare av hjärtinfarkt, stroke, cancer, olyckor, självmord och psykisk ohälsa jämfört med högutbildade. Skillnaderna i hälsa ökar dessutom i Sverige. En 30-åring som inte gått gymnasiet förväntas leva fem år kortare än en 30-åring som fortsatt att utbilda sig efter gymnasiet.

HBL - 24 mar 13 kl. 12:00

Allt fler unga äter mediciner mot depression

Just nu äter 37 000 finländare i åldern 15?25 år någon sorts depressionsmedicin. Men ny forskning säger att medicinen i sig inte är någon garanti för bot.

YLE - 03 nov 16 kl. 04:31

Med tuberkulos och mässling i kappsäcken - sjukdomar ser inte till landsgränser

Enligt professor Jussi Mertsola har invandring från länder där tuberkulos är vanligare nu aktualiserat vikten av att tidigt upptäcka tuberkulosfall, och hindra att sjukdomen sprider sig. Men att låta bli att vaccinera mot mässling är fortfarande ett större hot mot folkhälsan, anser Merstola. För tio år sedan slopade man tuberkulosvaccinet i Finland och man övergick till att vaccinera endast barn som tillhörde en riskgrupp.

HBL - 27 dec 14 kl. 05:32

Många vill leva till över 90

Rökare förväntar sig ett sex år kortare liv än icke-rökare och män tror sig leva kortare än kvinnor, visar enkäten Hur gammal blir du. Finlandssvenskarna har en har en rätt bra uppfattning om hur gamla de kommer att bli, anser Mika Gissler, forskningsprofessor vid Institutet för hälsa och välfärd.– Svaren motsvarar ganska bra den uppfattning vi har om människans hälsa i synnerhet i Svenskfinland, säger Mika Gissler.

YLE - 21 feb 16 kl. 08:27

Apati, ångest och fylla – många studerande behöver hjälp

Sviktande mental hälsa är det vanligaste hälsoproblemet bland högskolestuderande i Finland. Inget kroppsligt fel hotar studieframgången lika mycket som psykisk ohälsa. Effektivitetstänket har glidit neråt från arbetsplatserna till läroinrättningarna.

YLE - 20 nov 13 kl. 04:04

Mjölbolstaförsäljning sätter fart på Raseborg

Samfundet Folkhälsans beslut att sälja Mjölbolsta sjukhusfastighet i Karis sätter ytterligare press på Raseborgs stad. Nu gäller det att hitta nya lösningar för hur vården ska organiseras i framtiden och samtidigt minska på antalet vårdplatser. På Mjölbolsta hyr staden avdelningar för längre och kortare vårdperioder.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.