DN > Utrikes

Tuesday, 23 April, 23:16

DN - 18 jul 11 kl. 20:46

Mengeles journal under klubbanNazi-lkaren Josef Mengeles journaler ska auktioneras ut. Runt 3.500 sidor ur ?Ddsngelns? gmda journaler ska auktioneras ut meddelar fretaget Alexander Autographs i Connecticut i USA..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mengeles, journalunder , klubban
Dagen - 03 apr 12 kl. 03:00

I doktor Mengeles fotspår?

Det är bra att frågan om fosterdiagnostik åter är i fokus. Men Tomas Seidal tvivlar på att frågan, som har en stark koppling till det ofödda barnets status, kan föras framåt på ett konstruktivt sätt.

Det har handlat mycket om Downs syndrom; barn som föds med en extra kromosom (trisomi 21).

Sydsvenskan - 22 aug 14 kl. 05:30

Fast i doktor Mengeles klor

För några år sedan väckte argentinskan Lucía Puenzos ”XXY” uppmärksamhet på festivaler runt om i världen, bland annat Buff i Malmö. Filmen skildrade en ung hermafrodits utsatta tillvaro inför en eventuell könsoperation. Pappan var genforskare.

Expressen - 27 jan 15 kl. 07:04

De överlevde Josef Mengeles experiment

TEL AVIV. De plockades ut av "Dödsängeln" i Auschwitz - och överlevde. Tvillingarna Chaja Blau och Rachel Eitan utsattes som barn för doktor Josef Mengeles medicinska experiment i dödslägret.

BT - 14 apr 14 kl. 15:26

Fick hem annan mans journal

Thomas begärde ut sin journal från Södra torgets vårdcentral. När han hämtade ut det rekommenderade brevet innehöll det en annan mans journal. – Det är katastrof, jag kommer att anmäla det här, säger Thomas.

YLE - 19 dec 14 kl. 05:46

Sjukhus i Esbo vägrade översätta journal till svenska

Vid Jorvs sjukhus i Esbo vägrade personalen översätta en patientjournal till svenska, trots att HNS eget språkprogram slår fast att de skriftliga patientdirektiven ska ges på patientens språk. Också enligt patientombudsmannen måste journalen översättas till svenska om patienten så kräver. - Jag ringde röntgenavdelningen på Jorvs sjukhus och bad att få min journal och magnetröntgenutlåtande på svenska.

Västerbottens Folkblad - 19 apr 16 kl. 09:47

Nu kan du läsa din journal online

Nu kan du komma åt din journal genom att logga in med e-legitimation. När du söker och får vård dokumenteras det i din patientjournal. Det har länge varit möjligt att begära att få papperskopior på sin journal men nu blir det möjligt att läsa sin egen journal enkelt via nätet.

Dagens PS - 10 nov 16 kl. 10:33

BILDSPEL: Bowies ”märkliga” dyrgripar under klubban

Den exklusiva, men ”märkliga”, konstsamlingen går nu under klubban. Dagens PS har tidigare skrivit om att den bortgångne popikonens designmöbler ska auktioneras ut under under hösten. Nu rapporterar sajten Digg att försäljningen, som drar igång nu i veckan, även innehåller 350 föremål från David Bowies omfattande konstsamling.

Dagens PS - 20 jul 17 kl. 12:58

Väska från månen under klubban för miljoner

Den väska som astronauten Neil Armstrong använde under för att samla in markprover på månen – och som i dag fortfarande innehåller spår av måndamm – går i dag under klubban på auktionshuset Sotheby’s i New York som värderat den till mellan 2 och 4 miljoner dollar, motsvarande 16,5 och 33 miljoner kronor, rapporterar TT. Enligt artikeln ägdes väskan senast av en kvinna i delstaten Illinois som köpt den på en auktion för bara 995 dollar. Föremålet hade då av misstag – efter en förväxling – auktionerats ut.

Skånskan - 22 mar 19 kl. 05:00

”Viftar med klubban som en köksvisp”

HÖRBY Politiske veteranen Tommy Hall (S) hoppar av från barn- och utbildningsnämnden efter ett bråk på senaste mötet.
Han sade till ordföranden Marie Friberg (SD) att sluta vifta med ordförandeklubben ”som om det vore en köksvisp”.
– Hon har inte kunskaper om mötesteknik, säger Tommy Hall.

Västerbottens Folkblad - 13 jan 11 kl. 00:43

Ingen på F21 i Luleå vet hur Hedvalls journal har försvunnit

UMEÅ Hur Sten Hedvalls journal har kunnat försvinna är det ingen på F21 som kan svara på. Läs även: Försvarsmakten har slarvat bort journal UMEÅ Hur Sten Hedvalls journal har kunnat försvinna är det ingen på F21 som kan svara ? Continue reading ?.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Saudiarabien halshögg 37 och visade upp kropp offentligt

De saudiska myndigheterna lät på tisdagen halshugga 37 personer för brott som sades vara relaterade till terrorism. En av kropparna visades upp offentligt..

DN - 1 timme sedan

Klart ja till egyptiska grundlagsändringar

Egyptierna säger ja till grundlagsändringar som förstärker presidentens makt och ger honom möjlighet att sitta längre. De gör det med överväldigande majoritet, enligt valmyndigheten..

DN - 1 timme sedan

Jämtland tvingade fram en sjätte match

Södertäljes basketherrar hade chansen att fixa finalplatsen i SM-slutspelet, men Jämtland ville annorlunda i Täljehallen. Tack vare 79–78-segern väntar en sjätte semifinal..

DN - 1 timme sedan

Långa köer i världens största val

Världens största val har snart kommit halvvägs. Bland de närmare 100 miljoner indier som röstade på onsdagen fanns premiärminister Narendra Modi. På de flesta platser gick valet lugnt tillväga..

DN - 1 timme sedan

45 av offren var barn – antalet riskerar att stiga

Minst 45 av dödsoffren för terrordåden på Sri Lanka var barn under 18 år. Lika många barn kämpar nu för sina liv på sjukhus. Många av dem har också förlorat en eller båda sina föräldrar.

DN - 4 timmar sedan

Nattlivet får allt mindre plats när Stockholm växer

Fastighetsbolag och kommuner lyfter gärna statusen på bortglömda industriområden med tillfälliga scener och nattklubbar. Men när det blir dags att bygga på allvar sparkas arrangörerna ut. Nu börjar kulturen tröttna på att vara lockbete i stadsplaneringen.

DN - 5 timmar sedan

Risk att Försvarsberedningen spricker

Försvarsberedningen, som om tre veckor lägger fram sin rapport om Sveriges försvar på 2020-talet, riskerar att bryta samman. De fyra borgerliga partierna kritiserar Socialdemokraterna för att inte ge besked om de höjda anslag som ligger till grund för beredningens förslag..

DN - 5 timmar sedan

Man skadad efter storbråk i Örebro

En man vårdas på sjukhus efter ett stort bråk i centrala Örebro på tisdagen..

DN - 7 timmar sedan

Italienskt företag stämmer Trafikverket för förtal

Det italienska byggföretaget Vianini Lavori har stämt Trafikverket på 80 miljoner euro för förtal. I stämningsansökan anklagas myndigheten för att ha återgett osanna, komprometterande uppgifter om Förbifart Stockholm till medierna. – Vi har svårt att veta hur vi ska oss an detta, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.