SVT > Videos

Sunday, 21 April, 19:03

SVT - 18 jul 11 kl. 20:38

Hjälpviljan sviktar för Afrikas hornDen pågående svältkatastrofen på Afrikas horn väntas påverka uppemot 11 miljoner människor. Men än har inte svenskarna öppnat plånböckerna lika mycket som vid andra katastrofer..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Afrikas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjälpviljan, sviktarför , Afrikas, horn
Regeringen - 28 jul 11 kl. 11:11

Ytterligare 200 miljoner till Afrikas horn

Regeringen har i dag beslutat att öka Sidas humanitära anslag för att hjälpa nödlidande på Afrikas horn. Pengarna kommer att gå till att tillgodose grundläggande behov som hälsa, mat, vatten, sanitet och skydd av barn. I dag reser också personal från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, till Etiopien för att delta i FN:s insats i flyktinglägren i Dollo Ado.

Dagen - 04 aug 11 kl. 03:00

Lidandet på Afrikas horn förvärras

FN varnar för att hungersnöden på Afrikas horn snart omfattar ytterligare sex regioner i Somalia, och vädjar om mer stöd. Mer än hälften av de 2,3 miljoner akut undernärda barnen kan dö om de inte får mat inom några veckor. Abdirizak Ali från Stockholm har stor del av sin släkt i Somalia.

Dagen - 12 aug 11 kl. 12:21

Mer Sidapengar till undernärda barn på Afrikas horn

Sida ger ytterligare 50 miljoner kronor till insatser i Etiopien på Afrikas horn. Pengarna går bland annat till undernärda barn och gravida och ammande kvinnor.

Humanitära organisationer räknar med att 4,5 miljoner människor i Etiopien är i behov av humanitär hjälp.

Regeringen - 30 aug 11 kl. 08:19

Gunilla Carlsson besöker Afrikas horn

Idag har biståndsminister Gunilla Carlsson landat i det svårt torkdrabbade Afrikas horn. På sin resa till Kenya och Somalia följer biståndsministern upp hur det humanitära biståndet till länderna på Afrikas horn just nu kanaliseras till de behövande på bästa sätt. Pressmeddelande: Biståndsminister Gunilla Carlsson besöker Afrikas horn Utrikesdepartementet, 30 augusti 2011.

Dagen - 22 dec 11 kl. 03:00

Jazz för Afrikas horn

Efter tio år som kyrkomusiker i Sala hade Tobias Helldin samlat på sig en hel del egenskrivna låtar. Nu släpps en skiva med sångerna ackompanjerade av gräddan av svenska jazzmusiker. Varenda krona från skivintäkterna går till Svenska kyrkans arbete vid flyktingkatastrofen på Afrikas horn.

Nyhetskanalen - 20 jul 11 kl. 18:56

Stöd de drabbade på Afrikas horn

TV4 kommer tillsammans med Röda Korset, Unicef och Rädda Barnen att genomföra en insamlingskampanj med anledning av svältkatastrofen på Afrikas Horn. Kampanjen går under namnet ?Hopp för Afrikas horn?..

Regeringen - 21 jul 11 kl. 16:01

Sveriges stöd till Afrikas horn

Den värsta torkan på 60 år i kombination med pågående konflikter har resulterat i en hotande svältkatastrof och fortsatta flyktingströmmar. 11 miljoner människor är i behov av hjälp. Sverige har totalt bidragit med 407 miljoner kronor i humanitärt bistånd till Afrikas Horn och har beredskap för att bidra med ytterligare medel för att hjälpa drabbade människor i regionen.

Regeringen - 25 jul 11 kl. 17:28

Högnivåmöte om hungerkatastrofen i Afrikas horn

På initiativ av Frankrike (G 20-ordförande) anordnades idag ett internationellt möte med anledning av hungerkatastrofen i Afrikas horn. Mötet uppmanade samtliga aktörer att bistå Afrikas horn med omedelbar katastrofhjälp. Läs artikeln om högnivåmötet Utrikesdepartementet, 25 juli 2011.

Dagen - 11 aug 11 kl. 03:00

Dagens redaktionschef Thomas Österberg: Nödlidande på Afrikas horn behöver din och min hjälp

Svält och hungersnöd på Afrikas horn. Siffrorna är förfärliga: 12 miljoner människor som riskerar att dö för att de inte har mat för dagen. Däribland 2,3 miljoner akut undernärda barn.

Västerbottens Folkblad - 23 sep 11 kl. 11:04

Ålö hjälper Afrikas Horn

UMEÅ De anställda på Ålö har tillsammans med företaget samlat ihop 74.400 kronor som kommer att gå till Afrikas Horn. UMEÅ De anställda på Ålö har tillsammans med företaget samlat ihop 74.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.